Το ουίσκυ του Averell και η ΔΕΘ


Το ουίσκυ στο σπίτι του Averell είναι πάντα καλό και τα 2,5 ποτήρια δεν είναι η ποσότητα που μπορεί να οδηγήσει τον William σε παραισθήσεις. Παρ' όλα αυτά, η Κυριακή ξεκίνησε λίγο περίεργα. Οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές εστίαζαν σε ένα μόνο σημείο της σαββατιάτικης ομιλίας. "Ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια". Λίγο νερό στο πρόσωπο και το θέμα θα ξεκαθάριζε. Φευ!
Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αργούσε να ξεκινήσει γιατί είχε συγκληθεί άτυπο υπουργικό συμβούλιο με θέμα την επιβολή νέων μέτρων.-Ορισμός: Ένα υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, το μεγάλο τραπέζι στο οποίο κάθονται και τον προτζέκτορα που παίζει ντοκιμαντέρ. Άν λείπει κάτι απ' όλα αυτά τότε ονομάζεται "άτυπο"- Το μεσημεράκι, ο William ξαναδοκίμασε. Αντί για τον πρωθυπουργό, η τηλεόραση έδειχνε τον υπουργό των οικονομικών να εξασκεί, σε άπταιστα ελληνικά ομολογουμένως, την παλαιά και υπό εξαφάνιση τέχνη του εξαντλητικού φλερτ-Ορισμός: Η μέθοδος του "εξαντλητικού φλερτ" συνίσταται στην δια λόγων ή και μετακινήσεων εξάντληση του υποψηφίου θύματος ούτως ώστε αυτό να γίνει πιο δεκτικό στην ιδέα του σεξ. Πρόκειται για μια από τις πιο ευγενείς μορφές του είδους μιας και έλκει την καταγωγή του από το κυνήγι της αλεπούς.


Σαράντα λεπτά αργότερα, αποκαμωμένοι οι τηλεθεατές άκουσαν τον υπουργό να ανακοινώνει την επιβολή ειδικού τέλους ύπαρξης κτισμάτων ανά την επικράτεια το οποίο θα επιβληθεί και εισπραχθεί δια των λογαριασμών της ΔΕΗ. Με την υποψία ότι ο Averell έχει αρχίσει να νοθεύει τα ποτά του, ο William προσπαθούσε να επιβεβαιώσει τα όσα παρανοϊκά είχε ακούσει. Κανάλια και sites συμφωνούσαν. Δυο τρεις γνωστοί, εν εξάλλω, επιβεβαίωναν. Μόνον ο πρωθυπουργός με το μεστό και σαφή λόγο του μπορούσε να λύσει την παρεξήγηση. Όπερ και εγένετο. Η Ελλάς βρίσκεται σε πόλεμο και υπό αυτές τις συνθήκες μια μικρή θυσία όλων των ιδιοκτητών είναι ασήμαντη μπροστά στο διακύβευμα. Ειδικά όταν αυτή επιμερίζεται με τρόπο δίκαιο κι αναλογικό. Ορισμός: "Δίκαιη κι αναλογική" είναι, κατά την κρατούσα προοδευτική αντίληψη, η άμεση φορολόγηση των πολιτών. Μνημείο δικαιοσύνης και αναλογικότητας είναι η περίφημη "δεκάτη", φόρος που επεβλήθη κατά την λαμπρή περίοδο της τουρκοκρατίας.

Χωμένος στις στοίβες των χαρτιών του γραφείου του, σε αναζήτηση του τελευταίου ειδοποιητηρίου της στρατολογίας, ο William άκουσε με λύπη ότι κάποια στιγμή έγινε δημοψήφισμα κι εκείνος το έχασε, μάλλον λόγω μέθης. Έτσι ο ελληνικός λαός αποδεδειγμένα τάσσεται υπέρ της παραμονής μας στην Ευρωζώνη, υπέρ των προγραμμάτων συνεχούς δανεισμού και φυσικά εναντίον κάθε τυχοδιωκτικής σκέψης εγκατάλειψης του Ευρώ που θα κατέληγε σε πρωτοφανή φτώχεια όσων αναξιοπαθούντων συγκέντρωσαν πλούτο τα τελευταία χρόνια. Οι κρίσιμες περιστάσεις τον οδηγούν (τον γράφοντα) στην απόφαση να μείνει ξεμέθυστος μέχρι την Τρίτη, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τον υπουργό των οικονομικών να εξηγεί πώς αποφάσισε να αναθέσει σε μια εισηγμένη και πιθανώς υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία την είσπραξη του ειδικού τέλους. Ακολούθως, θα αναμένει την παραίτηση του πολιτικού προϊσταμένου των ΔΟΥ της χώρας για λόγους ευθιξίας, ύστερα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως ότι αυτές είναι ανίκανες να εκπληρώσουν την αποστολή τους, δηλαδή να εισπράξουν μία εισφορά. Εξάλλου την Τρίτη θα υπάρχουν και το τραπέζι κι ο προτζέκτορας, κατά συνέπεια το υπουργικό συμβούλιο θα έχει άλλη δυναμική. Μόνο κακοήθεις και καταναλωτές του ουίσκυ του Averell θα επέμεναν στον ορισμό και θα το χαρακτήριζαν "άτυπο"...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια