Η υπονόμευση

Όλα ξεκίνησαν όταν ο global thinker αναδείχθηκε άνδρας της χρονιάς από αυστριακό περιοδικό. Οι Αυστριακοί (πέρα από την προφανή ανικανότητα να αξιολογήσουν ποιος πέτυχε κάτι το 2011 και ποιος το απόλυτο τίποτα) πήραν και μία συνέντευξη από τον global thinker. Εκεί ο τέως τα είπε χύμα και τσουβαλάτα: "Δεν απέτυχα, αλλά με υπονόμευσαν". Αλλά δεν έμεινε εκεί: χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μας ενημέρωσε και ποιος τον υπονόμευσε και γιατί. Ο Σταύρος Ψυχάρης - επειδή, λέει, δεν του έδωσε η Εθνική Τράπεζα ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανικάνων είναι να φταίει πάντα κάποιος άλλος για τη δική τους ανεπάρκεια. Στην περίπτωση του global thinker, τον υπονόμευσε το  κατεστημένο των media. Προφανώς αυτό του υπέδειξε την άνοιξη του 2009, όταν ο προκάτοχός του τον κάλεσε να συναινέσει στην επιβολή μέτρων (πάγωμα μισθών και έκτακτη εισφορά θυμίζω), να αρνηθεί και να λέει πως δεν υπάρχει κρίση. Φυσικά το ίδιο κατεστημένο του είπε να συνεχίσει την αντιπολίτευση λάσπης που είχε επιλέξει και να λέει πως "Λεφτά Υπάρχουν". 

Όταν δε ήρθε στην εξουσία, του είπαν να δώσει 1 δις κοινωνικές παροχές και να ψηφίσει προϋπολογισμό με αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού προηγουμένως αύξησε τεχνητά το έλλειμμα πάνω από το ήδη υψηλό επίπεδο στο οποίο βρισκόταν. Αργότερα υπό την πίεση του ίδιου κατεστημένου έκλεινε μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία (όντας πρωθυπουργός θυμίζω) με την Goldman Sachs.

Το ίδιο κατεστημένο προωθούσε τον Ασεμπίγιο και την πράσινη ανάπτυξη και φυσικά το ίδιο είπε στο τοτέμ των οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου να συμμετέχει σε moneyshow και να διαδίδει το Υπουργείο Οικονομικών πως κλείνουν συμφωνία μαμούθ για δάνειο από την Κίνα. Το ίδιο του είπε να μην εφαρμόσει καμία απόφαση, να κοροϊδεύει τον κόσμο διαρκώς, να ανακυκλώνει ανίκανο πολιτικό προσωπικό και φυσικά να αλλάζει γνώμη κάθε 10 λεπτά. 

Το κατεστημένο δεν τον άφησε να παραιτηθεί τον Ιούλιο. Το κατεστημένο υπονόμευσε το μεγαλοφυές σχέδιό του για δημοψήφισμα. Όπως και την ίδρυση εκείνης της Γενικής Γραμματείας για τους ορυκτούς πόρους που θα έβρισκε πετρέλαια, ουράνια, χρυσό, διαμάντια και ένα κόκκαλο που έχασε ο σκύλος του Πάγκαλου.

Γενικά, όλα όσα έχουν συμβεί ήταν προϊόν της υπονόμευσης. Αυτός τα έκανε όλα σωστά. Ακόμα και όταν μπήκε σε συναλλαγή με τον κάθε Ψυχάρη για το δάνειο, αυτός σωστά τα έκανε. Αλλά κανείς δεν κάνει τη σωστή ερώτηση σε αυτή τη χώρα. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Ψυχάρης πήρε 19 εκατομμύρια δάνειο από την Εθνική. Τότε δεν τον πήρε τηλέφωνο ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας να τον ρωτήσει;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια