Και τζάμπα ίντερνετ θα φέρουμε

Μικρές παρατηρήσεις για την πιο άχρωμη συνέντευξη Έλληνα πρωθυπουργού στην ιστορία της τηλεόρασης:

  • Μόνον ο Ι.Κ. Πρετεντέρης θα μπορούσε να θίξει το ζήτημα του αντιρατσιστικού νόμου χωρίς να αναγκασθεί ο πρωθυπουργός να εξηγήσει γιατί θεωρείται αναγκαίο σήμερα αυτό, που απερρίφθη ως περιττό την άνοιξη. Κι αυτό τη στιγμή που, και χθες ακόμη, ο κ. Σαμαράς κοκορευόταν πως ό,τι πέτυχε με τη Χρυσή Αυγή, το πέτυχε με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Πιο συστημικός κυβερνάς, Γιάννη μου.


  • Οι κουβέντες του τύπου "δεν λέω εγώ, αλλά πολλοί λένε...", που αφορούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πρωθυπουργέ μου, δεν είναι κουβέντες πρωθυπουργού. Είναι κουβέντες καφενείου.

  • Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις εν καιρώ θεσμικής κρίσης είναι, προφανώς, να υπονομεύεις τους θεσμούς ο ίδιος - ιδίως αν είσαι ο πρωθυπουργός. Το ποιος δρόμος θα μας βγάλει από την κρίση, πρωθυπουργέ μου, είναι ζήτημα πολιτικής κρίσης και ιδεολογικής θεώρησης, εκτός των άλλων. Όχι μέσον ή όχημα για να κατακτήσει κανείς την εξουσία, ρισκάροντας με τις τύχες της χώρας. Εάν δεν αναγνωρίζετε, κύριε πρωθυπουργέ, στον αντίπαλο το δικαίωμα στις έντιμες προθέσεις για τις οποίες ο ίδιος επαίρεστε, είστε το ίδιο ακραίος με εκείνον (γιατί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το ίδιο λάθος κάνει - με τον δικό του τρόπο και σε μικρότερο βαθμό). Εάν η πολιτική θεώρηση "ενοχοποιείται" εκατέρωθεν, ο μόνος Έλληνας πολιτικός εντός συνταγματικού τόξου είναι ο κυρ-Φώτης.

  • Τελικώς πρωθυπουργέ μου, κι αφού ξοδέψατε μήνες ολόκληρους να κραυγάζετε για τα δεινά που φόρτωσε στη χώρα η δεκαετία του '80, μας εκμυστηρευθήκατε ότι το "πεζό", όπως ο ίδιος παραδεχθήκατε, όραμά σας είναι να έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που θα μπορέσετε, επιτέλους, να μας πείτε "πάρε κόσμε". Σαν άλλος Αντρέας.
Αλλά μην κλαις και μην δακρύζεις, άνεργε νέε - ούτε κι εσείς, επίτιμε. Η παράδοση που εγκαινίασε το "φθηνό Ι.Χ. για όλους" είναι ζωντανή. Κι έτσι, σ' έναν χρόνο, όταν θα έχει γίνει πράξη η δέσμευση για δωρεάν wifi πανελλαδικά, δεν θα χρειάζεται να βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου για να μοιράσεις βιογραφικά σε εταιρείες που δεν θα σε προσλάβουν ποτέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια