Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2012

Μάρτιος 2012

Εικόνα
Άλλη μια πτήση, άλλος ένας ατέρμονος συλλογισμός! Πλέον είχε βαρεθεί τα ταξίδια, όλα τα είχε βαρεθεί, εκτός από τις γυναίκες! Τι κι αν μεγάλωσε, πάντα τον γοήτευαν οι γυναίκες, ιδιαίτερα αυτές με πλούσιο μπούστο! Τώρα όμως τα πράγματα είχαν αλλάξει! Έπρεπε να πάρει τη σημαντική απόφαση, την απόφαση που θα ήταν… γροθιά στο μαχαίρι, που ίσως να κατάστρεφε μια για πάντα την υστεροφημία του, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αυτά τα δύο φουσκωτά μαξιλαράκια της ( sic ) και οι δεκαετίες που την περνούσε, ένιωθε να του δίνουν χρόνο ζωής, που τόσο τον είχε ανάγκη!

Πανηγύρισε και εσύ που πτώχευσε η ΙΜΑΚΟ μπορείς

Εικόνα
Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που είχαμε ανοίξει μία συζήτηση για το αν ο Averell ήταν οπαδός του Κωστόπουλου σε κάποια σχόλια. Η συζήτηση ήταν σουρεάλ και οδήγησε σε αυτό το κείμενο  κυρίως για να του κάνω λίγο πλάκα. Σήμερα το κείμενο μοιάζει επίκαιρο μιας και οι εξελίξεις στην ΙΜΑΚΟ και το κλείσιμο των περιοδικών του Πέτρου Κωστόπουλου μονοπωλεί την συζήτηση επισκιάζοντας ακόμα και τις πολιτικές εξελίξεις (αν δεν το προσέξατε, παραιτήθηκε το τοτέμ της πολιτικής Χρήστος Παπουτσής για να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ). 

Ταπεινοί μικρομεσαίοι

Τελικά, η ζημιά στη χώρα αυτή προκαλείται από την περίφημη μεσαία τάξη και ο William δεν εξαιρεί εαυτόν από αυτήν. Ένα καλό σπίτι, ένα αμάξι κι ένα εξοχικό είναι το σκηνικό πάνω στο οποίο στήνονται τα όνειρα του 70% των Ελλήνων. Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωταρχικής σημασίας για όλους εμάς. Η αυτοεκτίμηση, η αίσθηση πληρότητας κι εν τέλει η ευτυχία μας συναρτάται από το αν θα επιτύχουμε την τέλεια φωτογραφία, αυτή που θα μοιάζει περισσότερο με αμερικανική διαφήμιση ρούχων και που θα αποτυπώνει στιγμές απέραντης ευτυχίας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι όποιος έπιασε τον παλμό αυτού του εξοργιστικά συντηρητικού και μικροαστικού (θα έλεγε κάποιος πιο αριστερός) συνόλου είτε διαφημιστής ήταν, είτε πολιτικός, κατόρθωσε να επιβάλει άποψη, μόδα ακόμη και ιδεολογία.

Βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Κυρίαρχη τάση στο μεταμοντέρνο ελληνικό πολιτεύεσθαι, ο αντίστροφος λαϊκισμός πρωτοπαρατηρήθηκε από τον γράφοντα στις κενόλογες διακηρύξεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που φιλοδοξούσαν να παρουσιάσουν ως ρηξικέλευθες συγκεκριμένες ιδέες για την αποδοχή των οποίων ο πιστός τηλεθεατής είχε υποστεί την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου επί μακρόν. Γενικές κι αόριστες επικλήσεις στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα του πολίτη συνοδεύουν συγκεκριμένες πάντοτε πολιτικές φόρμουλες, λες και οι έννοιες "Υπευθυνότητα" και "Μνημόνιο" συνδέονται μεταξύ τους με σχέση αιτίου - αιτιατού. Είναι μάλλον εύκολο να ταυτίσεις την ωριμότητα με το αντίστροφο αυτού που μεθοδικά κατόρθωσες να καταστήσεις συνώνυμο του λαϊκισμού. Αλλά, καθώς οι μάσκες πέφτουν, καθώς ο κορυφαίος της μνημονιακής προπαγάνδας δεν διστάζει να ανασύρει, βράδυ Σαββάτου, τον "κομμουνιστικό κίνδυνο" και ομιλεί ανοικτά για επαπειλούμενη δικτατορία, "απ' όπου κι αν αυτή προέλθει", καταλαβαίνεις ότι η ωριμ

Ιανουάριος-Φεβρουάριος

Εικόνα
Αυτό ήταν. Ο γκουρού της υψηλής τεχνολογίας William έχει και πάλι internet. Όχι τίποτα σπουδαία πράγματα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να δει το blog. Πριν πιάσει τα πολιτικά και οικονομικά θέματα, τα οποία άλλωστε είναι και τα αγαπημένα των τριών πιστών αναγνωστών μας, αναρτά το ημερολόγιο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου - έτσι, για να ξέρετε περίπου τί μήνα έχουμε, όσοι περιμένετε ενημέρωση από τα μισά του 2011. Το θέμα φέτος θα το επέλεγε ο Jack αν έγραφε τον Ιανουάριο, γι' αυτό και η επιλογή των ερωτικών ιστοριών από το γράφοντα αποτελεί πρωτίστως μια δήλωση σεβασμού τόσο στο δικαίωμα όσο και στο ταμπεραμέντο του αδελφού. Η μυστικιστική σέκτα του σκράμπλ προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την εμμονή ενός εκ των Daltons στον τίτλο του Ευρωπαιολόγου (δηλοί σπουδές ευρωπαϊκής ιστορίας και πολιτισμού). Από απλός πεολογών ήθελε όχι μόνο να γίνει παιολόγος (εννοιολογικά ισχυρότερος χαρακτηρισμός αν και ανορθόγραφος) αλλά να κολλήσει και τέσσερα γράμματα και να εκτοξευθεί σε άλλα ύψη. Οι αντιπροτ