Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2011

Σχετικότητα

Εικόνα
«Όποιος παρακολουθεί τους μακροοικονομικούς δείκτες θα δει ότι με την αύξηση των εξαγωγών επί 4 μήνες γύρω στο 30-40%, θα δει ότι με την αύξηση των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό, με μία ελαφρά ανάκαμψη της εμπιστοσύνης, πως η ύφεση ρηχαίνει κι αρχίζει να φαίνεται φως - είναι αχνό ακόμα». «Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κόσμος ακούει κάτι τέτοιο και λέει: «μα πού είναι; Εδώ πέρα κλείνουν μαγαζιά, αυξάνει η ανεργία». Είναι σωστό ότι έτσι είναι τα πράγματα, αλλά, παρ' όλα αυτά, αρχίζουμε και βγαίνουμε από το τούνελ της ύφεσης και απ' εδώ και πέρα η ύφεση θα ρηχαίνει ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να φτάσουμε στο τέλος του 2011 και να γυρίσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».(Από συνέντευξη στον ρ/σ Flash) Δεν είναι μόνο η αύξηση των εξαγωγών που λέει ο υπουργός, κακεντρεχείς φίλοι. Έχει ανέβει κι ο τζίρος των επιχειρήσεων. Φίλος εκτροφέας σαλιγκαριών είχε αύξηση 100% μέσα στον Μάρτιο ( βρήκε 50€ στο δρόμο)

Νεκρολογία

Εικόνα
Η Elizabeth Taylor δεν ήταν ποτέ από τις αγαπημένες του William. Εντυπωσιακή, αλλά όχι τόσο όσο η Rita Hayworth. "Εύθραυστη", αλλά όχι σαν την Ingrid Bergman. Όμορφη, αλλά όχι και Ava Gardner. Παρ' όλα αυτά, αρκεί μια ματιά στις φωτογραφίες της για να καταλάβει κανείς τί ζημιά μπορεί να πάθει κάποιος σαν τον Richard Burton. Από τις καταστροφές που μόνο ένας φίλος μπορεί να αποτρέψει αν σε προλάβει πριν πέσεις με τα μούτρα. Ελλείψει άλλης νεκρολογίας από τους σινεφίλ του blog, ο William εκφράζει το θαυμασμό του για την πιο αντιπροσωπευτική εκπρόσωπο της κατηγορίας "Γυναίκες-κακός μπελάς".

Χαιρετίσματα στον αρ.79

Εικόνα
– Αντιτίθεται πράγματι η Τουρκία στη συμπερίληψη του Καστελόριζου σ’ ένα ενδεχόμενο συνολικό πακέτο συμφωνίας και γιατί; – Οι διερευνητικές επαφές έχουν ρητό στόχο να εξετάσουν όλα τα θέματα που αφορούν τις διαφωνίες μας στο Αιγαίο. Επομένως, είμαστε επικεντρωμένοι κατά προτεραιότητα στο θέμα του Αιγαίου. Ωστόσο, το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σε ό, τι αφορά το νησί του Καστελόριζου, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ασχετα, όμως, με τη γεωγραφική συνάφεια ή άλλα θέματα, εμείς θέλουμε να λύσουμε όλες τις διαφορές μας με την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. (Συνέντευξη στον Αλ.Παπαχελά για την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ") Ο αρ.7 της λίστας με τους global thinkers μας δείχνει τη διαφορά που κάνουν 72 θέσεις.

Σχόλιο

Εικόνα
"Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται, δεν χωρίζεται σε τιμάρια..." Η Ελλάς, ίσως...

Μάρτιος 2011

Εικόνα
2 . Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς. Ακόμα μια βαρετή και μουντή μέρα άρχιζε για τον Χρηστάκη. Ο εννιάχρονος μαθητής δεν είχε (ως συνήθως) καμία απολύτως διάθεση να πάει στο σχολείο, ειδικά σήμερα που έβρεχε και η μητέρα του αναγκάστηκε να του τραβήξει το πάπλωμα για να σηκωθεί από το κρεβάτι. Αφού ντύθηκε γρήγορα γρήγορα και έριξε μισή χούφτα νερό στο πρόσωπό του (γιατί ήταν πολύ κρύο), πήρε τη σάκα του στον ώμο και ξεκίνησε για το σχολείο. Ευτυχώς το σπίτι στου Γκύζη που έμεναν ήταν σχετικά κοντά στο 12 ο Δημοτικό, οπότε δεν θα γινόταν εντελώς «παπί» από τη βροχή. Όταν μπήκε (ελαφρώς αργοπορημένος) στην αίθουσα, είπε μια… άψυχη καλημέρα και κάθισε στο θρανίο του, δίπλα στον Ορέστη. Μόλις ετοιμαζόταν να βγάλει το βιβλίο της Γλώσσας, η δασκάλα ενημέρωνε την τάξη ότι σήμερα την πρώτη ώρα θα έκαναν Θρησκευτικά. Αμέσως θλίψη έπιασε τον Χρη