Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2011

The King's Speech

Εικόνα
Η πρώτη μου επαφή με την ταινία υπήρξε ένα tweet που παρέπεμπε στο προσωπικό blog του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα και την άποψή του για την ταινία, όπου ο πρόλογός του αρκούσε για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Είδα επιτέλους την ταινία και ομολογώ πως ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η ταινία πραγματεύεται ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα και ουσιαστικά εξηγεί την ανάγκη να νιώθει εμπιστοσύνη ο λαός στον εκάστοτε ηγέτη, έστω και αν στην περίπτωση του Βασιλέα της Αγγλίας αυτός είναι γλάστρα. Σε αυτόν τον καμβά χτίζεται μία ειλικρινής σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και για κανένα λόγο. 

Μάθε μπαλίτσα στον άρχοντα

Εικόνα
Ο Νίκος Αλέφαντος μετά από ένα ματς ως προπονητής της Προοδευτικής, έχει απαντήσει, όπως μπορείτε να δείτε και στο video, με την εκπληκτική αυτή ατάκα στις ερωτήσεις του Γ. Λυκουρόπουλου. Η ατάκα μου ήρθε στο μυαλό χθες βλέποντας το ματς Ολυμπιακός - Πανσεραϊκός και το τρόπο που αντέδρασε ο Ολυμπιακός με τον Βαλβέρδε στο πάγκο. Κυρίως επειδή έχω ζήσει τον Ολυμπιακό με διάφορους "Αλέφαντους" και μαθητευόμενους μάγους για προπονητές και τον έχω ζήσει και πρόπερσι και φέτος με τον Βαλβέρδε στο πάγκο.

Αντί καλημέρας

Έλλην βουλευτής προσέρχεται στο κοινοβούλιο. Η διαφορά από την πρώτη εθνοσυνέλευση η οποία απαρτίσθηκε από ρακένδυτους, πεινασμένους και μη γνωρίζοντες Ελληνικά επαναστάτες, είναι εμφανής.

14 Φεβρουαρίου

Εικόνα
"Τί είναι αυτό που το λένε αγάπη;". Η Σοφία Λόρεν (ο μόνος λόγος να δεις την ταινία) εμφανίζεται στο " A boy on a dolphin" και μαζί με τον Τώνη Μαρούδα συμπυκνώνει σε τρία λεπτά, ερωτήματα αιώνων. Το κείμενο της 14ης Φεβρουαρίου, δεν μπορούσε να έχει θέμα κάτι άλλο, παρά την απάντηση στο δύσκολο αυτό ερώτημα. Εμφανίζεται ένα μήνα πριν, απλά γιατί η έμπνευση δε γνωρίζει ημερομηνίες.

Πράσινα Τείχη

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περιφράξει τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, η στήλη δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί για την αντίδραση που θα προκαλούσε αντίστοιχη κίνηση των προηγουμένων της Ν.Δ. Υποθέτει δε, ότι τα γραφεία πολιτικού ασύλου μαζί με τα ιατρεία που θα υποδέχονται τους εξαθλιωμένους από τα βάθη της Ασίας, θα δημιουργηθούν από τη γείτονα η οποία έχει μακρά παράδοση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Αφού λοιπόν στεγανοποιήσουμε τον νεοελληνικό παράδεισο, θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να τον απολαύσουμε.

Η πρωτοχρονιά του Havana

Εικόνα
Δεύτερη μέρα του χρόνου και στη Nova αποφασίζουν να μας φτιάξουν το μεσημέρι με μία πρωτοχρονιάτικη ιστορία λίγο διαφορετική. Έβαλαν το Havana . Μία ταινία που η ιστορία της ξεκινά στο καράβι που κατευθύνεται στην πρωτεύουσα της Κούβας τις μέρες των Χριστουγέννων του 1958 και ολοκληρώνεται την πρωτοχρονιά του 1959. Τότε που ο Fidel και η παρέα του πήραν στα χέρια τους την εξουσία.