GLOBAL THINKER

Μερικά πράγματα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαία, και το να μπαίνεις σε λίστα χαρακτηρίζοντάς σε Global και πάνω από όλα thinker σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.

Αν αγαπητέ αναγνώστη ανήκεις στη δυστυχή κατηγορία ανθρώπων που δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί ο κύριος Πρωθυπουργός χαρακτηρίστηκε global thinker, τότε θα πρέπει κυρίως να αναρωτηθείς δυο πράγματα:


Α) Αν το επίπεδο της σκέψης σου είναι δυνατόν να φτάσει στα πολυεπίπεδα διανόησης του κυρίου Πρωθυπουργού ώστε να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης του.
Β) Μήπως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις τη χώρα?
Επειδή όμως δεν είναι η ώρα για βεβιασμένες κινήσεις, και για να μην κουράζεις το μυαλό σου αναλύοντας πιθανά σενάρια, μιας και δεν είσαι ένας από τους υπόλοιπους 99 thinkers, η απάντηση στα τεκταινόμενα της ημέρας είναι απλή και περιγράφεται ώς εξής:

1) Βγαίνεις ως Πρωθυπουργός και αναγγέλλεις δημοψήφισμα σχετικό με το κούρεμα των ομολόγων.

2) Οι αγορές τρομάζουν και την επομένη ομόλογα και μετοχές καταποντίζονται.

3) Χρησιμοποιείς τα «λεφτά υπάρχουν» και αγοράζεις στην Δευτερογενή Αγορά τα ομόλογά σου, στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.
a. (Μπορείς ακόμα να αγοράσεις και μετοχές ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΤΕ για να τις επανακρατικοποιήσεις)

4) Έχεις πετύχει κούρεμα 75%, δεν έχεις πλέον υποχρέωση να πληρώνεις κουπόνια και έχεις γλυτώσει την Ελλάδα από την μεγαλύτερη περιπέτεια της 30ετίας.

5) Γίνεσαι ισόβιος πρωθυπουργός της χώρας και εκλέγεσαι Πρόεδρος των ΗΠΑ (για ευνόητους λόγους). Tο colpo grosso γίνεται ταινία του Hollywood η οποία κάνει θραύση σε Ιταλία και Ιαπωνία (και πάλι για ευνόητους λόγους)!!!

Το σενάριο που περιγράφω είναι απλό, απέριττο, και προπάντων εφικτό!

Βέβαια αν αγαπητέ αναγνώστη δεν σε έπεισα, τότε ξανασκέψου τα σημεία Α και Β παραπάνω και πάρε απόφαση...


ΥΓ(α) Όλα τα παραπάνω δεν γράφτηκαν για κάποιον από το 1 εκατομμύριο που ψήφισαν τον Global για αρχηγό. (Αυτοί δεν δικαιούνται να έχουν απορίες)


(β) Η μεγάλη πλάκα είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί πρέπει δημοψήφισμα και όχι εκλογές...

(γ) Ευχαριστούμε τον Global, γιατί με κάτι τέτοια ανεβαίνει η αρθρογραφία του blog και η αναγνωσιμότητά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια