Φοροκάρτα και άλλες ιδέες

Όσοι εξ υμών γνωρίζετε προσωπικά το William ξέρετε το πάθος του για την υψηλή τεχνολογία και τις καινοτόμες ιδέες. Εσείς, αλλά και οι λοιποί αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου θα πρέπει να δείξετε κατανόηση για τη θέρμη με την οποία γράφεται αυτό το κείμενο, αλλά η χαρά για την πρόοδο που επιτέλους σημειώνει αυτός ο ταλαίπωρος τόπος είναι τέτοια που η συνήθης μηδενιστική θεώρηση των πραγμάτων θα έμοιαζε γελοία.

Αφορμή για όλα αυτά απετέλεσε η δεύτερη μέσα στην ίδια εβδομάδα κυβερνητική ανακοίνωση εκσυγχρονισμού. Μετά το "εργόσημο", η φοροκάρτα. Από 3 Οκτωβρίου η ζωή μας θα γίνει απλούστερη. Με ένα απλό πέρασμα από τα μηχανάκια των τραπεζών, η απόδειξη μιας αγοράς ή πληρωμής θα καταχωρείται ηλεκτρονικά χωρίς την ταλαιπωρία καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς για τη συλλογή και κυρίως για τη συμπλήρωση της φορολογικής μας δήλωσης. Ήδη, ο William κινεί τις διαδικασίες ώστε κατά τον ετήσιο εορτασμό των γενεθλίων του που συμπίπτει χρονικά με το παραπάνω διάστημα να πληρώσει τα ποτά στο μπαρ που συχνάζει και να πείσει τον Κώστα αντί αποδείξεως να περάσει από το μηχάνημα τη φοροκάρτα του. Ακόμη κι αν εκείνος απαντήσει "Ρε μ... θα στη βάλω εκεί που ξέρεις" ο William προσηλωμένος ων στην υψηλή τεχνολογία και παρά το γεγονός ότι θα βρίσκεται σε κατάσταση μέθης θα κάνει το παν για να επιβραβεύσει μια σπουδαία ιδέα.

Στο χώρο των ιδεών και στη μάχη που δίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, κάποιοι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε. Γιατί να μη φτιάξουμε το e-curse; Μια συσκευή ανίχνευσης όπως τα e-pass η οποία θα αφαιρεί μονάδες για κάθε μικροπαρανομία στο δρόμο; Αν για παράδειγμα ένας εκνευριστικός οδηγός κολλήσει πίσω μας με το αμάξι του, μπορούμε χωρίς το άγχος των μηνύσεων να κατεβάσουμε το τζάμι και με μια απλή έξοδο του χεριού να του περάσουμε το μήνυμα. Ανάλογα με τις μονάδες μπορούμε να του δείξουμε το μεσαίο δάκτυλο ενός κλειστού χεριού, μια ανοικτή παλάμη ή ακόμα και μια παλινδρόμηση κλειστής χούφτας αν θέλουμε να καταβάλουμε το αντίτιμο για κάτι τέτοιο.

Τέλος, στο χώρο του software, οι Daltons ήδη συνομιλούν με μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού και από το Σεπτέμβριο θα αναπτύξουν τον Bullshit-marker. Το πρόγραμμα θα εγκαθίσταται στο κινητό η σταθερό τηλέφωνο (νέας τεχνολογίας) και θα μπορεί να εντοπίσει τις μαλ... μέσα σε μια φράση. Θα τις απομονώνει και αφού τις βαθμολογήσει, θα πιστώνει τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του κατόχου με μονάδες. Ύστερα σε συνεργασία με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού θα διοργανώνει εκδρομές στη Β.Κορέα για όσους θέλουν να συγκρίνουν τον τρόπο που αναπτύσσεται η γραφειοκρατία στις δύο μεγάλες χώρες. Ευνόητο είναι ότι το πρόγραμμα θα απενεργοποιείται πέριξ της οδού Ιπποκράτους.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια