Συνοπτικά

Για όσους ενδιαφέρονται για μια ενδιαφέρουσα περίληψη των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο William προτείνει το http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=285768 . Γιατί εκτός από τον Averell, οι μόνοι που ασχολούνται σοβαρά, τέλη Ιουνίου, με το θέμα είναι οι αρχισυντάκτες των εφημερίδων και οι μετανάστες που νοσταλγούν την πατρίδα. Συνοπτικά:

  • Ο πρωθυπουργός με εκρηκτική σαφήνεια μας ενημέρωσε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή προσωπικοτήτων που θα επεξεργαστεί θέσεις και θα τις υποβάλει σε μια άλλη επιτροπή, αυτή των θεσμών και διαφάνειας και αυτή με τη σειρά της θα τις προτείνει για δημοψήφισμα. Αυθαίρετα υποθέτω ότι οι προτάσεις θα υποβληθούν στην κυβερνητική επιτροπή.
  • Οι εταίροι μας φταίνε για την "Ελληνική κρίση". Εμείς την ονομάζουμε "κρίση του Ευρώ" και καθαρίζουμε. Αυτοί άλλωστε προέβλεπαν έξοδο στις αγορές το 2012, εμείς κορόιδα είμαστε;
  • Εξωτερικοί κίνδυνοι είναι οι οίκοι αξιολόγησης που αποφασίζουν κατά το δοκούν (ανεπίτρεπτο), οι αναλυτές και τα ΜΜΕ. Από το γραφείο του διαπρεπούς συνταγματολόγου που διαχειρίζεται τώρα την οικονομία μας, ο William προτείνει να εκδίδεται ημερησίως μία σελίδα υπό τον τίτλο "Η αλήθεια". Ακόμη και στο ΚΚΕ θα χαρούν τουλάχιστον με την ιδέα.
  • Η απόφαση για την υπογραφή του "Μνημονίου" πάρθηκε σε ένα δωμάτιο που είχαν μαζευτεί διάφοροι σπουδαίοι και τους ετέθη το ερώτημα "χρεωκοπία, δραχμή ή αυτό;" Κι ο William ίσως "αυτό" να απαντούσε τότε. Υποθέτει ότι υπήρξε μία (τουλάχιστον) επιτροπή να το διαβάσει, ή μήπως όχι;
  • Το χρέος και τα ελλείμματα είναι συμπτώματα κι όχι αίτια της κρίσης, κατά τον πρωθυπουργό. "Για εμάς τα αίτια είναι η ανισότητα στην κοινωνία μας, η άνιση δηλαδή κατανομή πλούτου, εξουσίας, βαρών και καρπών της ανάπτυξης". Αυτό οδηγεί σε ένα γραφειοκρατικό υπέρογκο κι αδιαφανές κράτος. Το βρήκα: να κάνουμε μιάν επιτροπή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια