Έξοδος από την οικονομική κρίση

Ήρθε η ώρα να μιλήσει. Ο τελευταίος εν ζωή φιλόσοφος, ο δρ. Visvanathan Metonoutaxini, ιδρυτής του SCNATCH και συγγραφέας του best seller "Αποσυμπίεση", θα βρίσκεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και θα παρουσιάσει την πρότασή του για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Οι απόψεις του σοφού από την Ινδία χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στη χώρα μας. Καθόλου τυχαία, άλλωστε, το πορτραίτο του βρίσκεται στα γραφεία όλων των ελληνικών κομμάτων. Ειδικά στη Δημοκρατική Συμμαχία βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό του Αβραάμ Λίνκολν, πρωταγωνιστή στον αγώνα κατά της δουλείας και της αυτοδιάθεσης του πλουσίου Αμερικανικού νότου (πολύ πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας) και του Μαχάτμα Γκάντι - του μόνου πολιτικού που οδήγησε τους Βρεταννούς σε παραίτηση λόγω βαρεμάρας.

Στη διάλεξη που θα δώσει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο "Cainari art", o Ινδός φιλόσοφος και οικονομολόγος θα αναλύσει διεξοδικά την τελευταία δημόσια πρότασή του περί δημιουργίας ενός νέου ομολόγου, του ONANBOND.

Φιλέλλην ων, ο dr Metonoutaxini έχει παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τη δραματική πορεία της χώρας προς τη χρεωκοπία και τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβερνήσεως να την αποφύγει. Μέχρι λοιπόν να οριστικοποιηθεί η απόφαση για τις ανταλλαγείσες εκτάσεις της μονής Βατοπαιδίου και αυτές να περιέλθουν στην κατοχή του Ελληνικού κράτους ώστε ελεύθερο να μπορεί να τις πωλήσει, ένα εθνικό ομόλογο είναι μία πρώτη λύση. Το "Ομόλογο του Αυνάν" όπως θα μπορούσε να λέγεται στα ελληνικά, στόχο έχει να κινητοποιήσει 2,5 εκ. Έλληνες. Αν όλοι αυτοί δημιουργούσαν μια εθνική κολλεκτίβα αυνανισμού και συνεισέφεραν 2 (μόνο δύο αρκούν) κυπελλάκια μηνιαίως, τότε η ετήσια παραγωγή θα εκτοξευόταν στα 60 εκ. κύπελλα. Με μέση τιμή 100€/τεμ. που θα μπορούσε άνετα να επιτύχει χάρις στο διεθνές της κύρος η Ελληνική κυβέρνηση, στο δημόσιο ταμείο θα εισέρρεαν "ζεστά" 6 δις Ευρώ. Με τη βοήθεια του ONANBOND, το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετούς απόδοσης των 60 δις θα μπορούσε να προεισπραχθεί. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Λαός και ηγεσία οφείλουν να συμβιβαστούν και να περάσουν από την πνευματική ενασχόληση στην εμπράγματη.

Εναλλακτικά ή και συνδυαστικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί και το HELIOSBOND, ένα καλάθι αποτελούμενο από ακέραια μερίδια του 1 εκ. € που θα τροφοδοτείται από τις χορηγίες των μεγάλων πολυεθνικών προς τα πολιτικά κόμματα. Επιπλέον απόδοση θα προκύπτει από τις αγωγές για ηθική βλάβη που θα καταθέτουν οι δωρολήπτες προς τις εταιρείες αυτές.

Περαιτέρω ανάλυση σε αυτά τα θέματα αλλά και συζήτηση γύρω από την "Αρχή του γαϊδάρου του Χότζα", τη θεωρία που εφήρμοσαν με επιτυχία εγχώριοι και εισαγόμενοι οικονομολόγοι στην Ελλάδα, την Πέμπτη 24/2. Θα προηγηθεί διαλογισμός πάνω στην "πορτοκαλοπράσινη μουντζούρα", το νέο έμβλημα των Ελλήνων Συντηρητικών.

Όσοι θέλουν μπορούν να προετοιμασθούν χρησιμοποιώντας την άσκηση του "όψιμου φιλελευθερισμού": Αν πουλήσω το χωράφι μου θα είμαι φιλελεύθερος για το 2011. Ποια θα είναι η ταυτότητά μου το 2012 που δε θα έχω χωράφι;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια