Χρήσιμες Εφαρμογές της Άρσης Φορολογικού Απορρήτου

Καθώς η άρση του φορολογικού απορρήτου έρχεται όλο και πιο κοντά, ως Daltons αποφασίσαμε να προσφέρουμε μία κοινωνική υπηρεσία και να αναζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους αυτή η διαδικασία θα μπορέσει να διευκολύνει την ζωή των πολιτών. Όμως σε αντίθεση με αυτούς που ψάχνουν τις τετριμμένες επιλογές όπως για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση οι τράπεζες ή οι δικηγόροι και οι εισαγγελικές αρχές σε αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Εμείς θα μιλήσουμε για τις απλές καθημερινές εφαρμογές που θα κάνουν την ζωή όλων μας ευκολότερη και προπάντων θα μας δώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρές αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν την ζωή μας. Ας δούμε λοιπόν σε ποιες περιπτώσεις το νέο μέτρο θα μας κάνει τη ζωή ευκολότερη:
 
1. Προίκα

Με τα χρόνια η προίκα ως κίνητρο γάμου ατόνησε. Αλλά τώρα με  το ΔΝΤ τα πράγματα δυσκόλεψαν και οι περισσότεροι ανήσυχοι γονείς θέλουν να ξέρουν από τι σκούφια κρατάει ο λεγάμενος ή λεγάμενη που θα πάρουν την κορούλα ή τον κανακάρη τους. Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να κρυφτείς. Ο ανήσυχος γονιός μπορεί να πάει στην επίσημη σελίδα του Taxis και να ελέγξει τι ακριβώς συμβαίνει. Αν μάλιστα υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές μπορεί να κάνει και συγκρίσεις και να επιλέξει τον κατάλληλο γαμπρό/νύφη και να διασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον για το παιδί του.

2. Απαγωγές

Υπάρχει αναδουλειά; Δεν βρίσκεις στόχο; Έχεις κάνει 3-4 απαγωγές και δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα; Δεν υπάρχει πλέον άγχος γιατί η κυβέρνηση βρήκε την λύση για τα  προβλήματα μας. Με μία εύκολη και απλή αναζήτηση στο Taxis μπορείς να επιλέξεις στόχο. Μάλιστα αν βρεις 2-3 επιλογές στην ίδια περιοχή μπορείς να κάνεις φορτωτική και να τους αρπάξεις όλους. Του πούστη κάποιος θα πληρώσει στο τέλος. Τέρμα πια η ανασφάλεια και η αγωνία για την επιλογή του στόχου. Το ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη την δέσμευσή του για διαφάνεια και βάζει πρώτα από όλους τον πολίτη.

3. Ανάπτυξη Κοινωνικότητας - Δημιουργία Social Network*

Ζούμε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία μέσα από το Taxis να δημιουργήσουμε το δικό μας Social Network που θα είναι η απάντηση στα Αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων Facebook και Twitter. Μέσα από την εφαρμογή του Taxis θα μπορούμε να κάνουμε like ή να σχολιάζουμε τις φορολογικές δηλώσεις αλλήλων προωθώντας έτσι την κοινωνικότητα ή ακόμα και τις business. Μέσα από αυτό μπορεί ιδανικά να γίνουν και match making με ειδικούς αλγόριθμους που θα προωθήσουν και τις γνωριμίες με σκοπό το γάμο (βλέπε 1) με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Π.χ. Έσοδα άνω των 100.000, κατοχή Mercedes και εξοχικό στην Αράχωβα. Υπάρχουν άπειρες επιλογές.

4. Υπηρεσίες Direct Marketing για τόνωση της αγοράς**

Για παράδειγμα. Έχετε μάντρα με πολυτελή αυτοκίνητα; Μπαίνετε στο Taxis, βρίσκετε τη λίστα με τους κατόχους αυτοκινήτων άνω των 3000 κυβικών και τους κάνετε προσωπικό marketing και τους ενημερώνετε για τις προσφορές που έχετε στα Cayenne. Όμως μην μείνουμε μόνο εκεί. Το ίδιο ισχύει και για μεσίτες, εμπόρους σκαφών αναψυχής, εμπόρους ανθρωπίνων οργάνων, παιδιών γενικώς. Ανοίξτε τους ορίζοντές σας και εντοπίστε τις πραγματικές προοπτικές.

5. Έλεγχος πιστοληπτικής ικανότητας 

Είστε μικροτοκογλύφος; Το risk analysis σας κοστίζει ακριβά; Σας χρεώνουν οι υπηρεσίες οικονομικών πληροφοριών 10 ευρώ ανά ΑΦΜ για έλεγχο Τειρεσία; Τέρμα πια οι ληστρικές χρεώσεις. Τώρα με μια απλή σύνδεση στο Taxis έχετε το κόσμο της πληροφορίας στα χέρια σας. Μπορείτε να ελέγξετε με αποτελεσματικότητα τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών και να διασφαλίσετε το minimum του ρίσκου για την επένδυση σας. Όμως μην μένετε εκεί. Αξιοποιήστε τις πληροφορίες για επιθετικό marketing. Προσφέρετε χαμηλότοκα δάνεια για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και ανοίξτε νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες. Άλλωστε κοινωνική υπηρεσία προσφέρετε.

Αυτές είναι μόνο ορισμένες πρόχειρες σκέψεις. Είμαστε εδώ όμως για να αναπτύξουμε το θέμα περαιτέρω με την δική σας συμμετοχή και να καταθέσουμε περισσότερες προτάσεις. Μάλιστα αν το θέμα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση στο opengov μπορούμε όλοι μαζί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, χωρίς τον βραχνά του Φορολογικού Απορρήτου.

* Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδέα του καλού φίλου Δημήτρη 
** Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδέα του Τρυφερού Ποδιού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια