Το αυτονόητο και η επανάσταση


"Για το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων η Τουρκία δεν κάνει βήμα μονομερώς. Με βήματα που θα γίνουν αμοιβαία θα αλλάξει η συμπεριφορά της Τουρκίας και της Ελλάδας της μιας απέναντι στην άλλη . Υπάρχει ύφεση στις σχέσεις (σ.σ.:Ελλάδος και Τουρκίας). Η νέα προσέγγισή μας», κατέληξε, «βασίζεται στην έννοια του οράματος, όχι στην έννοια της απειλής" http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=351518&dt=01/09/2010#ixzz0ydDGCv7v
Βέβαια το ΥΠΕΞ απάντησε (
http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/el-GR/020910_AH1807.htm), όμως και πάλι η διατύπωση για όσους εξ'ημών αγαπούν τα μαθηματικά είναι καλλιτεχνική.
Αφού βγήκαν φήμες και σχόλια για την κατάργηση της απειλής πολέμου από την Τουρκία, αφού τύπος και "προοδευτικός" χώρος δειλά δειλά πανηγύριζαν για τη σπουδαία εξέλιξη, ήρθε και η εξήγηση. Με αμοιβαίο τρόπο θα αλλάξουν τα πράγματα. Έως τώρα που οι σχέσεις δεν ήταν τόσο φιλικές τα πράγματα ήταν απλά: Άσκηση του δικαιώματος επέκτασης των υδάτων στα 12 μίλια => Κήρυξη πολέμου από την Τουρκία. Τώρα όμως που οι σχέσεις εξομαλύνονται χάρις στο ταλέντο του υπουργού και του αναπληρωτού του στην εξωτερική πολιτική, η χώρα κερδίζει πόντους παντού. Παραίτηση από το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια=> Άρση της απειλής πολέμου.
Όσοι απόρησαν με την προ διμήνου δήλωση για "επανάσταση του αυτονοήτου", τώρα ξέρουν. (Έκτος αν ο κύριος με το γαλάζιο κασκόλ στη φωτογραφία, εννοούσε κάτι άλλο. Όραμα θα μπορούσε να είναι και η συνεκμετάλλευση...)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια