Το στυλ στις διακοπές

06:10 π.μ.-Το καράβι μπαίνει νωχελικά στο λιμάνι της Αιγιάλης κι ο Φώντας σβήνει το τσιγάρο στο κατάστρωμα. Κατεβαίνει στα σαλόνια, ξυπνάει την Αντιγόνη και μαζεύει τα σακκίδια.
06:15 π.μ.-Passengers with destination Aegiali are kindly requested to disembark. The ship will depart immediately. Εβδομήντα άτομα, περίπου, προερχόμενα από τα νησιά στο τέλος της γραμμής εγκαταλείπουν, υπό τα φθονερά βλέμματα των υπολοίπων, το πλοίο της επιστροφής στον Πειραιά. Οι περισσότεροι είναι Σκανδιναβοί ή Γερμανοί τουρίστες με σάκκους, στρώματα, μπρίκια και κατσαρόλες, συνοδευόμενοι από καλλονές με πιθανή ιγμορίτιδα ή εκπληκτική αντοχή στην μπόχα.

Οι λίγοι Έλληνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι παρέες έχουν το χαβαλέ τους, σέρνονται νωχελικά και μοιάζουν ένα με το νησί. Τα ζευγάρια έχουν κατά κανόνα το άγχος της εικόνας που προβάλλουν. Λίγο πάνω από τα είκοσι, οι άντρες μαρσάρουν ενοχλητικά τις μηχανές και χάνονται μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης καθώς η κοπέλα ρίχνει στο πλάι τα μαλλιά και ακουμπάει το μάγουλο στην πλάτη του "επαναστάτη".
 
Μετά εμφανίζεται κι ο Φώντας με την Αντιγόνη. Εκείνη: Τζιν και T-shirt. Εκείνος: Αποικιακού στυλ βερμούδα, άσπρο πουκάμισο με σηκωμένα τα μανίκια και ιστιοπλοϊκά παπούτσια ιδανικά για ένα θαλασσινό ταξίδι σαν αυτό που προηγήθηκε. Κοιτάει χαμογελώντας γύρω του με τη φρεσκάδα που έδειχνε κι ο Γκόρντον (Charlton Heston) , όταν αποβιβάσθηκε στο Χαρτούμ (στην ομώνυμη ταινία). Η Αστυπάλαια είχε αποδειχθεί πολύ καλή επιλογή και το ξημέρωμα στην Αμοργό υποσχόταν αντίστοιχη συνέχεια των διακοπών τους. Του έδειξε ένα γωνιακό καφενείο ακριβώς απέναντι. Της έδειξε κάτι ψάθινες ομπρέλλες αριστερά τους στην άκρη της παραλίας. Πήγαν προς τα εκεί. Με δέος πρόσεξε τις πολύχρωμες πετσέτες στην παραλία. Από τώρα μπάνιο; Όχι. Πλησιάζοντας είδε συμπλέγματα χεριών και ποδιών. Οι κάτοχοι ήταν σφιχταγκαλιασμένοι για να προφυλαχθούν από την υγρασία και τα πρόσωπά τους χάνονταν κάτω από τις αφάνες. Ο Γκόρντον-πάσα έκρυψε προσεκτικά έναν μορφασμό απογοήτευσης... συνεχίζεται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια