Η ώρα των μεγάλων παιχνιδιών...(?)

Οι προημιτελικοί αρχίζουν σήμερα και παραδοσιακά σε αυτούς και στους δύο ημιτελικούς αναμένεται να δούμε κάποια "καυτά" παιχνίδια.

Ήδη στην σκέψη του Rataplan βρίσκεται το ιστορικό  παιχνίδι Γερμανίας - Γαλλίας στο ESPANA '82."Κουτάβι" ακόμα , ήταν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι (μαζί με το Ιταλία - Βραζιλία) που του έμεινε χαραγμένο στην μνήμη του. Συγκλονιστικός αγώνας...Ξεκινώντας από το δολοφονικό μαρκάρισμα του Γερμανού τερματοφύλακα Χάρολντ Σουμάχερ στον άτυχο Πάτρικ Μπατιστόν που τον έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες "αδιάβαστο" εκτός αγώνα (βλέπε φώτο),ειρήσθω εν παρόδω δίχως να καταλογισθεί καν παράβαση.Συνεχίζοντας και παρακολουθώντας θρυλικές μορφές του σύγχρονου ποδοσφαίρου,(Πλατινί-Ρουμενίγκε) και αθλητές που σε αντίθεση με το σήμερα αγωνίζονταν δίχως προστατευτικές επικαλαμίδες, και τις κάλτσες  κατεβασμένες ( βλέπε Κάλτς στην φώτο ) σε μία έκδοση του ποδοσφαίρου πιο "αλήτικη" και πιο "macho" σε αντίθεση με το σήμερα όπου το άθλημα επιχειρεί μια "gay friendly" προσέγγιση με κύριους εκφραστές Κριστιάνο Ρονάλντο ,Ντέιβιντ Μπέκαμ (και σε πιο τοπικό επίπεδο Χέσους Ντάτολο...).Τελικό αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας 1-1.Ακολουθεί παράταση ,η Γαλλία παίρνει "κεφάλι" με 2-1 και διευρύνει σε 3-1 πριν το μεγάλο "come back " των Γερμανών όπου ισοφαρίζουν και στέλνουν το ματς στα πέναλτι , όπου τελικά παίρνουν και το εισιτήριο για τον τελικό.Αγώνες που σε κάνουν να αγαπήσεις το ποδόσφαιρο.

Και ερχόμαστε στο σήμερα.Βραζιλία - Ολλανδία...Αγώνας με όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε "ματσάρα".Η Βραζιλία είχε την "τύχη" να τραυματιστούν οι Ελάνο και Μέλο και να μπορέσουν έτσι να βρουν θέση στην εντεκάδα οι Άλβες και Ραμίρεζ.Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο παιχνίδι με την Χιλή να "χαθεί το τόπι" για τους συμπαθείς Χιλιανούς.Οι δύο αυτοί παίχτες βγάζουν μια απίστευτη ενέργεια στο "χορτάρι" που σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα που έχουν ανεβάζουν κατά πολύ την Βραζιλία .Οι Ελάνο,Μέλο  παίζουν τις θέσεις τους πιο στατικά και παθητικά. Σήμερα όμως ο Ραμίρεζ είναι τιμωρημένος και ο Μέλο αποθεραπεύτηκε (εξάλλου η ιεραρχία Ντούγκα επιτάσσει τον υγιή Μέλο εντεκαδάτο).Το γεγονός αυτό (ο Μέλο μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα κάνουν πολύ αργό τον άξονα άμυνας) καθώς επίσης και ότι στο αριστερό άκρο αγωνίζεται σαν ακραίο μπακ ο Μπαστός (που μόνο αμυντικός δεν είναι) είναι τα μόνα "τρωτά" σημεία της σημερινής Βραζιλίας απέναντι στην Ολλανδία .  Να σημειωθεί εδώ ότι η βασική "δύναμη πυρός" των Ολλανδών (Ρόμπεν,Σνέιντερ) πέφτει πάνω σε αυτές τις δύο αδυναμίες. 
Από την άλλη μεριά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ολλανδών είναι για τα "θηρία" ...επίσης το αριστερό μπακ είναι παλαίμαχος. Οπότε η ποιότητα της Βραζιλίας επιθετικά θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους Ολλανδούς. Ακόμα από την αριστερή πτέρυγα (όπως επιτίθενται οι Ολλανδοί) εκτιμώ ότι με Van Bronchhorst και Kuyt ή Van Der Vaart ελέω Maikon θα είναι ακίνδυνοι.Με αυτά τα δεδομένα και με το γεγονός ότι επιθετικά οι Βραζιλιάνοι στα "τελειώματά" τους έχουν ποσοστά καλαθοσφαιριστών σε ελεύθερες βολές (δηλαδή τα "κολλάνε" όλα) θεωρώ ότι έχουν σαφές προβάδισμα να προχωρήσουν στα ημιτελικά.

Στον άλλο αγώνα Ουρουγουάη - Γκάνα πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη μάχη. Θεωρώ όμως (και θέλω)  ότι η επιθετική ποιότητα των λατίνων σε συνδυασμό με την τακτική τους προσήλωση θα υπερισχύσει της φυσικής κατάστασης και των ατομικών "ποικιλιών" των "διαμαντιών". Να σημειωθεί εδώ ,ότι πέραν του Γκιάν τα υπόλοιπα διαμάντια βλέπουν το τέρμα σαν "κουμπότρυπα"...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια