Αλγερία - Σλοβενία ... To αλάτι στη σούπα

Για 70 λεπτά οι Σλοβένοι και οι Αλγερινοί ταλαιπωρούσαν το ποδόσφαιρο. Προσωπικά είχα χάσει κάθε ενδιαφέρον ήδη από το 58' μιας και στήθηκα να δω τη προδιαγεγραμμένη σούπα Αλγερία - Σλοβενία με ιδιοτελή κίνητρα. Βλέπετε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση επενδύω περίπου 50 ευρώ σε ηλίθια στοιχήματα (παίζω 10 στοιχήματα των 5 ευρώ). Ένα από τα φετινά λοιπόν ήταν πως θα αποβληθεί σε αυτή τη διοργάνωση ο Rafik Djebbur. Έλα όμως που ο Ghezzal που τον αντικατέστησε στο 59' ήταν το αλάτι που χρειαζόταν η σούπα για να πάρει λίγο γεύση.

Με την είσοδο του στο παιχνίδι πήρε κίτρινη κάρτα για να μας δείξει στις προθέσεις του. Όμως παράλληλα γέμισε την επίθεση και κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει σημείο αναφοράς για τις γιόμες των συμπαικτών του. Σε μία καλή προσπάθεια από τα πλάγια στο 73' μας έδειξε πως έχει και άλλα ταλέντα η Αλγερία, πέρα από το Djebbur, κατάφερε να πάρει την δεύτερη κίτρινη γιατί έκανε ανόητο χέρι μέσα στην περιοχή. Η αποβολή του σημάδεψε το ματς μιας και άνοιξε το παιχνίδι όσο χρειαζόταν για να δούμε δύο γκέλες από τους δύο γκολκίπερ που οδήγησαν σε μία μεγάλη ευκαιρία και σε ένα τυχερό γκολ. 

Η αλλαγή του ήταν καθοριστική παρόλο που μέχρι τότε ο Djebbur αισθανόταν άνετα μιας και το παιχνίδι της Αλγερίας θύμιζε την φετινή ΑΕΚ του Ντούγιαν Μπάσκεβιτς. Μηδέν δημιουργία από τον άξονα, γιόμες μπροστά για να κυνηγά ο Rafik και γενικώς μύριζε Super League. Το μόνο που έλειπε ήταν ένας κοντός μελαχροινός με λίγδα στο μαλλί να μην δίνει την μπάλα ούτε από το αριστερό στο δεξί και να μην γυρνάει να κοιτάξει ούτε αν φάγανε γκολ για να θεωρεί πως είναι στο ΟΑΚΑ ο συμπαθής "τρομοκράτης".

Οι Σλοβένοι από την άλλη δεν έδειχναν πολλά πράγματα. Προσπαθούσαν μάταια να περάσουν από το κέντρο αλλά τους έλλειπε ο ηγέτης που θα πάρει την ομάδα πάνω του και θα μοιράσει την μπάλα κάθετα. Μοιραία περιοριζόντουσαν σε κάτι εμπνεύσεις τις πλάκας από τον Σλοβένο Πλιάτσικα τον Zianni. Αμέσως μετά την αποβολή κατάφεραν για 5-6 λεπτά να μπερδευτούν και να δώσουν την ευκαιρία στους φιλότιμους Αλγερινούς να πιέσουν παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, σε μία μάλιστα από τις φάσεις τους ο τερματοφύλακας των Σλοβένων έδωσε πάσα πάρε βάλε στο προωθημένο Αλγερινό αλλά αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην αντεπίθεση βρέθηκε αμαρκάριστος ο Korren, ο αρχηγός των Σλοβένων και μάλλον ο καλύτερος τους παίκτης. Ελίχθηκε έξω από την περιοχή και πλάσαρε γλυκά φαλτσαριστά. Ο τερματοφύλακας των Αλγερινών έπνιξε το κουνέλι και το σκορ έγραψε 0-1 στο 79' και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ότι άξιζε από το ματς ήταν ο μοϊκάνος Ghezzal που υποτίθεται πως ήταν το μεγάλο αστέρι των Αλγερινών που κατάφερε να μας πείσει πως ο Djebbur είναι απλά χαρακτηριστικό δείγμα της φυλής. Και οι δύο ομάδες είχαν 3-4 κανονικούς ποδοσφαιριστές που λέει και ο Rataplan.

Σαν επιμύθιο μένει η απορία πόσο καλή ομάδα θα ήταν η Αλγερία αν έπαιζαν για αυτή τα διάφορα Μπεναρφαδοειδή που έχουν πολιτογραφηθεί Γάλλοι και πόσα θα μπορούσε να καταφέρει η Σλοβενία αν είχε ένα παίκτη κλάσης να μοιράσει παιχνίδι, όχι απαραίτητα της κλάσης του τρελό-Ζάχοβιτς αλλά ας πούμε τον Ατσίμοβιτς στα καλά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια