Σλοβακία - Ιταλία... Porca Miseria...

Η Ιταλία δυστυχώς για εμένα που είμαι οπαδός της πήρε αυτό που της άξιζε από αυτό το Mundial. Παρουσίασε μία ομάδα που δεν είναι αντάξια της φανέλας και στάθηκε και άτυχη γιατί ο πιο ποιοτικός της παίκτης, ο Andrea Pirlo,  ήταν τραυματίας και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έτσι αυτή η ομάδα από μέτριους παίκτες που δεν είναι άξιοι να φοράνε την φανέλα της Squadra Azzura αποκλείεται νωρίς και αφήνει τον μεγάλο Marcelo Lippi να απορεί γιατί πήγε και έμπλεξε με δαύτους.

Οι Ιταλοί εμφανίστηκαν στο ματς στο πρώτο πεντάλεπτο. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, οι Σλοβάκοι  βλέποντας πως το φαβορί του ματς ήθελε μεν, δεν μπορούσε δε, άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να πιέζουν. Τα χαφ της Ιταλίας δεν πίεζαν, ο capitano Canavaro έκανε διαρκώς πισοπεταλιές και τσαφ και έτσι οι Σλοβάκοι άρχισαν να δοκιμάζουν ανενόχλητοι σουτ από μακριά. Σε ένα από αυτά ο Vittek άνοιξε το σκορ στο 25' στέλνοντας το μήνυμα πως το βράδυ θα είναι δύσκολο για την πρωταθλήτρια κόσμου. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και από τις δύο πλευρές και με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και η Ιταλία δεν έδειχνε να ξυπνάει. Ο Marcello Lippi βλέποντας πως δεν υπάρχει ελπίδα έριξε στο ματς τον Andrea Pirlo. Αυτός με την είσοδο του συμμάζεψε κατευθείαν την Ιταλία η οποία άρχισε να απειλεί. Έτσι κατάφερε και έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση αλλά ο Skrtel έδιωξε στο όριο της γραμμής χωρίς κανείς να ξέρει αν η μπάλα πέρασε η όχι.  Η Ιταλία συνέχισε την πίεση και άρχισε να ανεβάζει παίκτες από τις πίσω γραμμές δίνοντας έτσι χώρους στους Σλοβάκους που έβγαιναν με αξιώσεις στην κόντρα. Σε μία από τις κόντρες κέρδισαν κόρνερ, ο Hamsik το εκτέλεσε και η άμυνα έδιωξε τη μπάλα πλάγια, πάλι στον Hamsik, αυτός την επανέφερε, ο Chielini κοιμήθηκε (όπως σε όλο το ματς) και ο Vittek σκόραρε εκ νέου για να γράψει το 2-0 στο 73'.

Ψυχρολουσία για τη Squadra Azzura που δεν το έβαλε κάτω. Σκόραρε με τον Di Natale στο 81', της ακυρώθηκε γκολ στο 87' με τον Quagliarella να είναι στην ευθεία με τον αμυντικό και δέχτηκε ένα αστείο γκολ στο 89' από πλάγιο άουτ. Στο 92' ο Quagliarella πήρε το αίμα του πίσω και με εκπληκτικό σουτ έγραψε το 3-2 αλλά δεν ήταν αρκετό πια. Η Ιταλία είχε μία ακόμα ευκαιρία αλλά ο Pepe εξ επαφής αστόχησε  και έχασε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για την αισχρή εμφάνιση του στο ματς.

Η Ιταλία δίκαια δεν περνάει. Μπορεί να επικαλεστεί διαιτησία, μπορεί να επικαλεστεί ατυχία, η πικρή αλήθεια όμως είναι πως πήρε αυτό που της άξιζε. Η Σλοβακία που δεν είναι κάτι σπουδαίο περνάει στην επόμενη φάση παρέα με την Παραγουάη και πάει να γίνει εύκολο θήραμα στον πρώτο του άλλου ομίλου. Κρίμα για τον Marcelo Lippi που δεν άξιζε τέτοια τύχη, αλλά και αυτός όφειλε να κάνει καλύτερες επιλογές ή να βάλει λίγο νερό στο κρασί του με τους ψυχασθενείς αλλά παικταράδες Balotelli και Casano μήπως και έβρισκε λίγη ποιότητα η ομάδα που κατέβασε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια