Γερμανία-Αυστραλία... Επιτέλους over

Η Γερμανία δεν είναι από τις ομάδες που υποστηρίζω. Σέβομαι όμως απεριόριστα πως τιμούν τη φανέλα τους και όποτε είναι φαβορί σε ματς δεν αστειεύονται. Με τους Γερμανούς ξέρεις πως όποτε βρίσκουν μικρούς αντιπάλους τους βαράνε στο κεφάλι για να μην έχουν μπλεξίματα. Μαζί τους μπορεί να είσαι σίγουρος πως σπάνια θα χάσουν από υποδεέστερο αντίπαλο. Πλέον το γνωρίζουν και οι Αυστραλοί που σε καμία φάση του αγώνα δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος που απαιτούσε η περίσταση.

Στα ενδιαφέροντα για την Γερμανία ήταν η νεκρανάσταση των Podolsky και Kloze που σκόραραν αμφότεροι νωρίς και έτσι τους έφυγε και το άγχος μιας και η χρονιά τους στην Γερμανία ήταν τραγική. Ο Ozil έδειξε εξαιρετικά στοιχεία που είχαμε διακρίνει και στην Werder. Η απουσία του Ballack δεν φάνηκε και η Γερμανία πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Η πίεση στο κέντρο ανάγκασε την Αυστραλία να προσπαθεί από τα άκρα με σέντρες αρκετά μονότονα ενώ οι γρήγορες κινήσεις μπροστά τους έφεραν την εύκολη νίκη.

Οι Αυστραλοί δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Φάγανε γρήγορα το πρώτο γκολ, πριν προλάβουν να συνέλθουν δέχτηκαν και δεύτερο και πήγαν στο ημίχρονο με το 2-0 στην πλάτη τους. Στο δεύτερο ημίχρονο πριν προλάβουν να δείξουν πράγματα έχασαν τον Cahil, που έκανε ένα από τα καλύτερα τάκλιν στην διοργάνωση μέχρι τώρα Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε καν να την μυρίσει την μπάλα οπότε μόλις στο 55' εξανεμίστηκαν και οι λιγοστές ελπίδες της ομάδας της Ωκεανίας για κάτι καλύτερο.

Οι Γερμανοί με τον αέρα του 2-0 και με το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισαν να αποδίδουν ακόμα καλύτερα. Έχασαν 2-3 μεγάλες ευκαιρίες πριν σκοράρει με καλή προσπάθεια ο Miller ενώ πριν συνέλθουν οι Αυστραλοί από το τρίτο γκολ σε μία προσπάθεια που θα έκανε τα κόκαλα του Hitler να τρίζουν ο Τούρκος Ozil κινήθηκε εξαιρετικά και έδωσε παράλληλη πάσα, πάρε βάλε, στον Βραζιλιάνο Cacau που έκανε το 4-0 κερδίζοντας ένα κοντινό στο σοκολατί πρόσωπο του που συμβολίζει την σύγχρονη εκδοχή της Αρείας Φυλής που ονειρευόταν ο Furer.

Συνολικά είδαμε ένα ανοιχτό ματς που ήταν πολλά με λίγα. Δεν είναι άξιο σοβαρού σχολιασμού μιας και η Γερμανία σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερ-ομάδα. Απλά είναι σοβαρή και δεν αφήνει υποδεέστερους αντιπάλους να πάρουν ανάσα. Απέναντι στους Γιούγκους και στους Γκανέζους θα μπορέσουμε να βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Η Αυστραλία θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανασυνταχθεί αν θέλει να διεκδικήσει κάτι στον όμιλο, αν και την βλέπω τελευταία και καταϊδρωμένη μιας και τα τιμημένα γηρατειά που κατέβασε προφανώς έχουν κάψει φλάντζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια