Ιταλία - Παραγουάη... Ο καλός στρατιώτης Daniele

Ο Daniele De Rossi είναι περίεργη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ταλέντο που ξεχειλίζει από τα πατζάκια. Λίγο τρελός (αρκετά ώστε να φάει ανόητη κόκκινη στο προηγούμενο mundial) και παίκτης από αυτούς που τους δίνεις τα κλειδιά της ομάδας. Κόβει, δημιουργεί, ξέρει να παίζει κάθετα, είναι κίνδυνος θάνατος με τα σουτ εκτός περιοχής και σκοράρει συχνά για αμυντικό χαφ. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από την Roma του μετόχου-super star-ποδοσφαιριστή και capitano Francesco Totti θα ήταν ο ηγέτης. Στη Roma όμως είναι καταδικασμένος να είναι ο νούμερο δύο. Ο υπαρχηγός. Σε αυτή την Ιταλία όμως του Marcelo Lippi, με τις ελλείψεις και την ατυχία τα κλειδιά πήγανε στο Daniele και αυτός ανταποκρίθηκε.


Απέναντι στην Παραγουάη που προτίμησε να αμύνεται και να αναζητά την κόντρα ή το γκολ από στημένη φάση η Ιταλία έδειξε τις αδυναμίες αλλά και τα θετικά της στοιχεία. Πέτυχε το στόχο της πριν φύγει το ημίχρονο με γκολ από αυτά που δεν μπορεί να τρώει η Squadra Azzura αλλά ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο από την προβολή του De Rossi. Το τελικό 1-1 είναι δίκαιο πέρα για πέρα μιας και το φαβορί δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του ματς. 

Οι Ιταλοί προσπάθησαν αλλά κάτι έλλειπε. Η απουσία του Pirlo ήταν εμφανής στα χαφ μιας και η μπάλα δεν κυκλοφορούσε κάθετα. Ο Pepe που θυμίζει Ιταλό Γιαννακόπουλο πάλεψε χωρίς επιτυχία ενώ όταν προστέθηκε η παλιά καραβάνα Camoranesi το πράγμα έστρωσε κάπως. Με τους Iaquinta και Gillardino εκτός τόπου και χρόνου πάλι καλά που κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Οι Παραγουανοί όπως τους περιμέναμε. Σκληροτράχηλοι, με πολύ πίεση και δύναμη εκεί που απαιτείται. Ο πολύς Barios και ο Valdez δεν έδειξαν τίποτα ιδιαίτερο αλλά θα τους δούμε στα πιο εύκολα ματς με Νέα Ζηλανδία και Σλοβακία. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος έπαιξε το ρόλο του αλλά ο στόχος επετεύχθη για τους Νοτιοαμερικάνους. Λογικά θα περάσουν στην επόμενη φάση και εκεί θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους ως συνήθως. 

Οι Ιταλοί πάλι θα προκριθούν με το δικό τους τρόπο και όταν αρχίσουν τα δύσκολα θα πρέπει να φτύσει αίμα κάποιος για να τους αποκλείσει. Η παρουσία του Marcelo Lippi από μόνη της είναι αβαντάζ μιας και τους μάγειρες που κυκλοφορούν στους πάγκους μέχρι στιγμής τους έχει για πρωινό. Αν επιστρέψει ο Pirlo και βρούνε λίγο ρυθμό τα φορ θα δούμε διαφορετικά πράγματα παρά την απουσία super stars τύπου Totti, Del Piero κλπ, που είναι εμφανής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια