Cotte D'Ivoire - Portugal... Όλο λάδι λάδι και από τηγανίτα τίποτα

Ένα από τα ματς τα οποία οι φίλαθλοι περίμεναν με αγωνία αποδείχθηκε όπως και η πλειοψηφία των αγώνων του θεσμού σούπα. Δύο ομάδες με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου που αγωνίζονται σε top clubs δεν μπόρεσαν να βάλουν την μπάλα στη περιοχή και να δημιουργήσουν σοβαρές ευκαιρίες. Ίσως το άγχος μην τυχόν και χάσουν το παιχνίδι, πράγμα που θα σήμαινε πρόωρο αντίο στη διοργάνωση, να τους εμπόδισε να κυνηγήσουν περισσότερο τη νίκη. 
Περισσότερο πραγματιστές ήταν οι Πορτογάλοι. Ήταν εμφανές πως τους βόλευε η ισοπαλία προς το τέλος του ματς αλλά και νωρίτερα μάλλον περισσότερο πίσω κοίταζαν παρά μπροστά.  Μπροστά, παρά τους εξαιρετικούς χαφ έψαχνε με ανορθόδοξο τρόπο τις ευκαιρίες. Ίσως να φταίει πως δεν έχει ένα φορ κλάσης να πάρει την μπάλα με πλάτη και να την σπάσει στα χαφ που έρχονται από πίσω κάνοντας παράλληλα κίνηση στο χώρο. Η μοναδική σοβαρή της ευκαιρία προήλθε από τον μεγάλο αστέρα της, Christian Ronaldo που δοκίμασε να βάλει το γκολ του τουρνουά, μέχρι στιγμής, αλλά ατύχησε μιας και η οβίδα του βρήκε το δοκάρι. Ο Keiroz έκανε αλλαγές, έψαξε το ματς αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την μορφή του. 

Οι Ιβοριανοί από την άλλη μέχρι τη στιγμή που μπήκε μέσα ο Drogba που έπαιξε με σπασμένο καρπό ήταν εμφανές πως είχαν πρόβλημα να προσαρμοστούν στην απουσία του. Κράταγαν την μπάλα, έκαναν κινήσεις αλλά πάντα κάτι έλλειπε. Δεν είναι τυχαίο πως με την είσοδο του Drogba άλλαξαν πρόσωπο παρά το γεγονός πως ο μεγάλος αυτός φορ μόνο μία φορά τροφοδοτήθηκε σωστά. Στο τέλος δε, πίεσαν και προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, βέβαια ο διαιτητής ήταν εμφανώς ευχαριστημένος με το χ οπότε τους σταμάτησε ουσιαστικά την τελευταία προσπάθεια μην τυχόν και γίνει τίποτα και τρέχει.

Τώρα οι δύο ομάδες πρέπει να αναζητήσουν νίκη κόντρα στην Βραζιλία που παραμένει ακόμα άγνωστο πως θα παρουσιαστεί, αλλά είναι πάντα η pentacampeon. Όπως τις είδα εκτιμώ πως αν ο Drogba καταφέρει να παίξει η Cotte D' Ivoire έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Christiano δεν είναι φέτος σε φόρμα για όλη σχεδόν τη σεζόν ενώ έχει και δυσκολίες να πάρει πάνω του την ομάδα στα δύσκολα. Συνολικά δυνατό ματς χωρίς συγκινήσεις και πάμε για άλλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια