Ολλανδία - Δανία... Ευγενική Χορηγία

Η Ολλανδία είναι καλή ομάδα. Απέναντι στους πάντα φιλότιμους και καλοδουλεμένους Δανούς καρδιοχτύπησε στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να της κάνει η Δανία την τρίσποντη ευγενική χορηγία και να απλοποιήσει την κατάσταση. Οι Ολλανδοί έχουν μια εξαιρετική ομάδα από τη μέση και μπροστά, όμως πίσω ιδιαίτερα στις κόντρες είναι βοήθα παναγιά. O Van Der Vaart, ο Sneider, ο Van Persie και ο Kuyt είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα αλλά αν δεν δέσει πίσω δύσκολα θα τα βγάλει πέρα στα νοκ άουτ.

Οι Δανοί μπήκαν καλά, στο πρώτο ημίχρονο κρατούσαν καλά παρότι δέχτηκαν πίεση και στην αντεπίθεση ήταν φωτιά. Έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες και έκλεισαν το ημίχρονο στο 0-0. Όμως με το που μπήκε το δεύτερο ημίχρονο έδωσαν δώρο το 1-0 και κατ' επέκταση απάλλαξαν από άγχος τους Ολανδούς που άρχισαν να απειλούν περισσότερο μιας και βρήκαν χώρους. Οι Δανοί δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν και να ελέγξουν το ρυθμό έκτοτε έτσι σε μία εξαιρετική αντεπίθεση των Ολλανδών ο Kuyt ολοκλήρωσε την προσπάθεια του Elia που μετά από εκπληκτική πάσα του Van Persie σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Οι Οράνιε έχουν εξαιρετικές μονάδες μπροστά. Κινούν τη μπάλα κάθετα, σουτάρουν καλά και έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ευκαιρίες. Δεν έχουν στις τάξεις τους προσωπικότητες όπως ήταν παλιά ο Gullit, o Van Basten ή ακόμα και Bergam αλλά έχουν πολλούς εξαιρετικούς παίκτες. Χρειάζονται όμως δέσιμο πίσω μιας και απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους δεν θα γλιτώσουν απλά με χτυποκάρδια. Οι Δανοί από την άλλη δεμένοι, καλά δουλεμένοι αλλά χωρίς την ποιότητα για να σταθούν απέναντι σε ομάδες επιπέδου Ολλανδίας. Έχουν ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη φάση λόγω της χαμηλής δυναμικότητας των άλλων δύο ομάδων του ομίλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια