Αγγλία - Αλγερία... Τα κουτσάλογα

Η Premier League είναι μαζί με την Primera Division τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ποδόσφαιρο στο νησί βασίζεται στο ρυθμό και τη δύναμη. Όμως η Εθνική Αγγλίας είναι να την κλαίνε οι ρέγγες. Οι λόγοι πολλοί, πρώτος και πάνω από όλους η γελοία νοοτροπία τους να ζούνε θαρρείς κλεισμένοι σε ντουλάπι. Δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης και θεωρούν εαυτούς a priori φαβορί χωρίς να αναλογιστούν την πραγματική τους δυναμικότητα. Αδυνατούν ακόμα και να δουν για παράδειγμα πως από τους διεθνείς τους ζήτημα 3 ή 4 να είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Αν εξαιρέσεις τους Rooney, Gerrard, Lampard και Terry οι υπόλοιποι είναι supporting cast σε ομάδες που αστέρια είναι συνήθως ξένοι.

Λογικά λοιπόν η Αλγερία πήρε αποτέλεσμα από το "φαβορί" που μέχρι στιγμής θυμίζει κουτσάλογο. Το ματς δεν χρήζει ιδιαίτερη κριτικής. Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο ημίχρονο και ελάχιστες φάσεις. Η Αγγλία δεν είχε ανάπτυξη ούτε από τα πλάγια ούτε από το κέντρο. Ο μόνος που κάτι προσπαθούσε ήταν ο Gerrard αλλά δεν μπορούσε και πολλά μιας και προέρχεται από τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του. Το 0-0 ήταν απλά το επιστέγασμα ενός άθλιου ημιχρόνου που κόντεψε να μας οδηγήσει στην αγκαλιά του Μορφέα.

Στο δεύτερο τα πράγματα χειροτέρεψαν για τα κουτσάλογα από το νησί. Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ζήτημα να πέρασαν την σέντρα και να έφτασαν την περιοχή των Αλγερινών δύο φορές. Οι Αλγερινοί κρατούσαν μπάλα προσπαθούσαν αλλά δεν έχουν τους παίκτες μπροστά να κάνουν την διαφορά. Με αυτά και με αυτά κύλησε ο χρόνος και με highlight τη φάση στο 90' που έγινε καραμπόλα ευτυχώς χωρίς νεκρούς στην περιοχή του James τίποτα άλλο δεν θυμόμαστε από το ματς.

Τα είπαμε και στην εισαγωγή με 3-4 καλούς παίκτες και 6 κομπάρσους δουλειά δεν κάνεις. Πόσο μάλλον όταν ο Rooney είναι εξαφανισμένος, ο Gerrard θέλει να τιμήσει το περιβραχιόνιο αλλά δεν μπορεί, ο Lampard μοιάζει εξουθενωμένος και ο Terry προσπαθεί να δει ποιου συμπαίκτη τη γκόμενα θα πηδήξει μετά. Με όλα αυτά συν τον παροιμιώδη κάλο που έχουν στον εγκέφαλο οι Άγγλοι έχουν μαζέψει 2 ισοπαλίες σε ένα όμιλο που έπρεπε να κάνουνε περίπατο. Αφού δεν τους έκανε ομάδα και ο Don Fabio δεν θα τα καταφέρει κανείς να τους κάνει.

Στον αντίποδα, λίγα πράγματα γενικώς. Ο προπονητής τους κράτησε στο πάγκο τον Rafik Djebur στερώντας μας έτσι την ευκαιρία να τον δούμε και αυτόν να αποβάλλεται και έτσι μας έμεινε μόνο ο Zianni στους άξιους αναφοράς των Βοριοαφρικάνων. Πάντως πήραν εύκολα την ισοπαλία και αν το πίστευαν θα έπαιρναν και τη νίκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια