Ας τα παρουμε με χρονολογική σειρά...

Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό...

Αφήνω έξω το Ουρουγουάη - Νότια Κορέα γιατί έχει ήδη αρχίσει.

Πάμε στο βραδινό ΗΠΑ-Γκάνα.Τα μόνα Αφρικανικά "διαμάντια" που πέρασαν απέναντι στους "πλανητάρχες".Ομάδες καθρέπτης.Πολύ καλή φυσική κατάσταση ,απίστευτα τρεξίματα,αλλά μεγάλη δυσκολία στο τελείωμα των φάσεων (και οι δύο).Έχω την αίσθηση ότι θα πάμε στην παράταση και ίσως στα πέναλτι.Αν και υποστηρίζω τους Αμερικάνους,θεωρώ ότι είναι πιο ευάλωτοι στο κέντρο της άμυνάς τους,αφού ο Ονιέγου είναι φανερά ανέτοιμος και εκεί οι Γκανέζοι έχουν τον Γκιάν το μόνο ποδοσφαιριστή τους με αίσθηση του γκολ.Αντίθετα πίσω τα ¨διαμάντια"είναι πολύ σφιχτά... Άρα αν έχει γκολ η κανονική διάρκεια βλέπω Γκάνα.

Γερμανία - Αγγλία : Ο πρώτος γύρος πέρασε...το Μουντιάλ αρχίζει.(όπως είπε και ο Jack).Εγώ εδώ όμως βλέπω Αγγλία (σε αντίθεση με τον Jack)...και εξηγώ...Ποιοτικά  οι Άγγλοι υπερτερούν...οι κεντρικοί αμυντικοί των Γερμανών (Φρίντριχ,Μέρτεσακερ) ¨δεν στρίβουν" και είναι για τα θηρία.Με αντίπαλους Ρούνει και Ντεφόε θα έχουμε "γλέντια".Τα αμυντικά χαφ τους (Σβαισταινγκερ,Κεντίρα) ίδιας "κοψιάς" με τους Άγγλους (Τζέραντ,Λάμπαρντ,Μπάρυ διαλέξτε όποιους δύο θέλετε) αλλά υπολείπονται.Μπροστά ο Κλόζε με τον Ποντόλσκι δεν συγκρίνονται με Ρούνει και Ντεφόε.Μόνο ο Μίλερ είναι σημείο υπεροχής των Γερμανών αλλά πέφτει πάνω στον Κόουλ.Άρα λέω Αγγλία.

Αργεντινή - Μεξικό : Το Μεξικό αγωνίζεται δίχως σκοπιμότητες...και απέναντι στην Αργεντινή αυτό είναι "αυτοκτονία".Αν δε ο Αγκίρε ξεκινήσει και τον "κουμπάρο" του...τον χοντρό Μπλάνκο εννοώ (τον συμπαίκτη στο 5χ5 που όλοι ονειρευόμαστε)μαζί με τον Φράνκο, τότε πάμε για πολλά με λίγα.

Ολλανδία-Σλοβακία : Μπετόν...οι Ολλανδοί δεν είναι Ιταλοί και με Ρόμπεν μέσα...Ούτε να το σκέπτονται οι Σλοβάκοι που ζορίστηκαν στο τέλος ακόμα και από τον ρυθμό των Ιταλών, στον πιο αργό όμιλο του τουρνουά...

Βραζιλία - Χιλή : Η Χιλή θα έχει απουσίες και δεν γνωρίζω σε πιο βαθμό θα την επηρεάσουν.Πάντως επειδή δεν θα τους φοβηθούν και θα τους κοιτάξουν στα μάτια , θα τους ζορίσουν τους Βραζιλιάνους αλλά στο τέλος ίσως τους στοιχίσει το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων...Να λάβουμε υπόψιν ότι στην αχίλλειο πτέρνα της Βραζιλιάνικης άμυνας (Μπαστός αριστερά) βγαίνει ίσως ο καλύτερος δεξιός ακραίος του τουρνουά (Σάντσεζ).Πάντως δεν λέω,φαβορί η Βραζιλία αλλά στις αποδόσεις που  δίνεται δεν παίζεται...    

Παραγουάη - Ιαπωνία : Εδώ βλέπω Ιαπωνία.Δηλαδή δεν βλέπω το φαβορί.Η Παραγουάη είναι γενικά αργή ομάδα...οι Ιάπωνες δεν τους "κολλάνε" καλά ...τρέχουν ασταμάτητα και οι περισσότεροι έχουν πολύ καλή τεχνική.Από τακτική είναι εξαιρετικοί...οπότε...Ιαπωνία.

Ισπανία - Πορτογαλία : Οι Πορτογάλοι δεν είναι κακοί αλλά σε κανονικά παιχνίδια (μην ξεγελιόμαστε με την Βόρεια Κορέα) έχουν μεγάλο πρόβλημα στο γκόλ,αφού δεν έχουν στράικερ κλάσης.Αντίθετα οι Ισπανοί αν και σε κακοί κατάσταση το γκολ το έχουν...Άρα Ισπανία.
 
Νομίζω ότι ήμουν αμεσότατος (τι λες φίλτατε Jack ?)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια