Τα Γατάκια!!!!!!

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν θα δούμε ότι προ 15-μέρου περίπου ο Φάμπιο έβγαλε την 23άδα της ομάδας , με την πιο βαριά φανέλα δίχως λόγο και αιτία... Εκεί έκανε την μεγάλη έκπληξη!!!! Αφήνει το Theo Walkott εκτός Mundial...η βόμβα σκάει και το Αγγλικό κοινό αιφνιδιάζεται..το γεγονός όμως είναι ένα. Το πρώτο γατάκι της Γηραιάς Αλβιώνας είναι εκτός...Που να γνώριζε όμως ο Δον ότι στο ταξίδι είχε πάρει μαζί του τα άλλα δύο γατάκια . Αναφέρομαι βέβαια στο Lenon και στο Phillips. Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι κλήθηκαν και θα κληθούν να παίξουν στα φτερά του 4-3-3 ή 4-2-3-1 ανάλογα με τα κέφια του Δον...

Τους χαρακτηρίζω δε ως ΓΑΤΑΚΙΑ γιατί θεωρώ αφενός ότι δεν έχουν το ειδικό βάρος για να επωμισθούν το βάρος μιας φανέλας τόσο βαριάς (χωρίς αιτία αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει) σε τόσο νευραλγικές θέσεις.Στο σημείο αυτό αρκεί επί του παρόντος και για την οικονομία του χρόνου να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη θέση στο μοντέρνο ποδόσφαιρο απαιτεί ποδοσφαιριστές που απειλούν και πατούν αντίπαλη περιοχή και το κυριότερο σκοράρουν.(για ζητήματα τακτικής θα αναφερθούμε σε επερχόμενο άρθρο) Τα χαρακτηριστικά αυτά τα δύο γατάκια δεν τα έχουν.Η μάλλον τα έχουν αλλά για μέσα στο νησί και εώς ένα σημείο,ένα επίπεδο που αυτό δεν είναι το υψηλότερο...Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ο μεγαλύτερος Phillips ενώ έκανε το άλμα και πήρε μεταγραφή σε Top ομάδα της Premier League (Chelsea) πέρασε και δεν ακούμπησε ενώ και στη συνέχεια στην ομάδα τον πλουσίων (όχι πάντως Top )Man City είναι εμφανές ότι ούτε εκεί κάνει την διαφορά.O μικρός ο έτερος της παρέας Lenon βρίσκεται στην Tottenham μια πολύ καλή ομάδα αλλά όχι Top.Δεν είναι τυχαίο ότι καμία από τις μεγάλες ομάδες της Αγγλίας δεν έχει κινηθεί για την απόκτησή του (τυχαίο δεν νομίζω...)

Και φτάνουμε στη σημερινή ημέρα στην πρεμιέρα της Αγγλιας έναντι των ΗΠΑ στο MUDIAL .Το 4-2-3-1 του Δον είχε στα φτερά (του 3) αρχικά το ένα γατάκι (Lenon) και τον αργό για ακραίο και έξω από το νησί Milner (που θα τον χαρακτηρίζαμε αξιοπρεπή όταν αγωνίζεται στον άξονα).Γρήγορα όμως ο Δον είδε ότι ο ΜIlner δεν πάει στα φτερά και έριξε και το δεύτερο γατάκι(Phillips).

Αποτέλεσμα;Οι φοβερά γυμνασμένοι και "καλοκουρδισμένοι" Γιάνκηδες να κλείσουν και να σφίξουν στον άξονα όπου είχε ως πεδίο δράσης το "βαρύ πυροβολικό" της Αγγλίας -Lampard,Gerrard,Rooney-και να αφήσουν τα γατάκια από τα άκρα να "κουτουλάνε στα δοκάρια".

Συμπέρασμα:Οι Άγγλοι θα περάσουν τον όμιλο γιατί η δυναμικότητα τον υπόλοιπων αντιπάλων τους είναι πολύ χαμηλή. Μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να δούμε και κάποιο ρεσιτάλ από τα γατάκια αλλά να είστε σίγουροι ότι "όταν σφίξουν τα γάλατα" ο Δον θα πρέπει να γίνει Houdini για να προχωρήσει η Αγγλία.

Θα διακινδυνεύσω να πω ότι ο τίτλος του φαβορί που φέρει η Αγγλία βρίσκεται μόνο στην φαντασία των απανταχού υποστηρικτών της !!!

Υ.Γ. :Βαριά είναι η φανέλα όχι από κούπες και διακρίσεις αλλά από τις προσδοκίες που έχει φορτώσει μία ολόκληρη χώρα εδώ και δεκαετίες τους "φουκαράδες'' ποδοσφαιριστές της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια