Γερμανία-Σερβία... Να αναλάβει άμεσα τη Γκάνα ο Φέρμπεεκ

Μετά το εύκολο 4-0 της Γερμανίας επί της Αυστραλίας διάφοροι έχρισαν φαβορί της οργάνωσης το χαρούμενο παρεάκι του Lev. Όμως είχαν υπολογίσει χωρίς τους Γιούγκους. Τα έχουμε ξαναγράψει, οι Σέρβοι είναι τέχνη, αλητεία, τρέλα ανυπακοή αλλά πάνω από όλα μιλάνε στο τόπι. Είναι περίεργη φάρα, όσο είναι χαλαροί συμπεριφέρονται ως μισθοφόροι, μόλις ζορίσουν τα πράγματα παίζουν σαν ομάδα και τότε βάρδα μην βρεθείς στο διάβα τους όπως διαπίστωσαν τα πουλέν του Lev.
Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο, ο Zigic γέμιζε το χώρο μπροστά και οι Σέρβοι έχασαν κάποιες μικροευκαιρίες, οι Γερμανοί κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά δεν απειλούσαν. Το ματς πήγαινε καρφί  για 0-0 στο ημίχρονο μέχρι τη στιγμή που ο Κλόζε μας θύμισε γιατί φέτος ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Έκανε ένα ανόητο τάκλιν ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10' μόλις στο 37'. 
Στους Σέρβους δώσε αναμπουμπούλα και πάρτους την ψυχή. Εκμεταλλεύθηκαν την αμηχανία των Γερμανών που κοίταγαν προς το πάγκο και σκόραραν με τον Milan Jovanovic που δίδαξε πως πρέπει να κινείται στο 4-3-3 το ακραίο εξτρέμ όταν η μπάλα παίζεται στην απέναντι πλευρά. Καρφί για τη κερκίδα που πήρε φωτιά από το τρελοσέρβο παικταρά. Το ημίχρονο έκλεισε με δοκάρι για τους Γερμανούς που πλησίασαν στην ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία μπήκε καλά. Πίεζε και έχασε κανά-δύο ευκαιρίες με τον Podolski που έλυσε σε όλους τι απορίες γιατί στην Bundesliga σκοράρει μόνο στα δίσεκτα έτη. Αποκορύφωμα το πέναλτι που του έπιασε ο Stoikovic στο 60'. Από εκεί και πέρα οι Σέρβοι ξύπνησαν και άρχισαν να πιέζουν, έχασαν ευκαιρίες είχαν δύο δοκάρια με τους Jovanovic και Zigic και γενικώς έδειξαν τα δόντια τους. Στο τελευταίο πεντάλεπτο και τις καθυστερήσεις πίεσαν οι Γερμανοί αλλά δεν κατάφεραν κάτι.
Οι Σέρβοι παρά τις τρέλες του Randomir στάθηκαν καλά, εκμεταλλεύθηκαν την απερισκεψία του Kloze και πήραν την νίκη που άξιζαν. Ο Kolarov, έβγαλε μάτια, ο Jovanovic έσταζε ποιότητα έβαλε το γκολ, είχε δοκάρι, μανούριασε όταν βγήκε αλλαγή, Super Star με τα όλα του. Στη Γερμανία πλέον πρέπει να παρακαλάνε να προσλάβει η Γκάνα το Φέερμπεκ μήπως και βάλει τη Γκάνα να παίζει με τα στόπερ να μαρκάρουν στη γραμμή του κέντρου. Συνολικά ήταν κατώτερη των περιστάσεων, με μοιραίους τις δύο μεγαλύτερες απογοητεύσεις της φετινής Bundesliga, τον Kloze και τον Podolski.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια