Το σκ*** στην κάλτσα!

Στο 82'. Ο Chris Wood, το δεκαεννιάχρονο φυντάνι τής West Bromwich Albion και της εθνικής Νέας Ζηλανδίας πιάνει το διαγώνιο σουτ με το αριστερό λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία τού ιταλικού τέρματος. Ο Fabio Cannavaro βρίσκεται δίπλα και μαρκάρει διακριτικά, καθώς ο Chris τον έχει αφήσει ένα βηματάκι στο πλάι με μια όμορφη ντριμπλίτσα. Η μπάλα σκάει μια φορά στο χόρτο, ίσως και δεύτερη, στην σαδιστική πορεία της προς την τελική γραμμή. Άουτ. Δυο δάχτυλα. Μένει το 1-1, ως το τέλος.

Πρωταθλητές και Νεοφώτιστοι; Επαγγελματίες και Ερασιτέχνες; Μπαλαδόροι και Άμπαλοι; Έμπειροι και Πιτσιρικάδες; Το τι θα σήμαινε για την εθνική Ιταλίας η ήττα και ο, συνακόλουθος, πιθανότατος αποκλεισμός από την συνέχεια, μόλις που έχουν αρχίσει, φαντάζομαι, να το συνειδητοποιούν στα αποδυτήρια των azzuri. Το τι θα σήμαινε για το ποδόσφαιρο η νίκη των ταπεινών νεοφώτιστων σε βάρος των Πρωταθλητών Κόσμου... ε, αφήστε να το γράψουμε, γιορτάζοντας, όταν συμβεί.

Τώρα οι Ιταλοί εύχονται να βρεθούν στον δρόμο των Ολλανδών στις 28 Ιουνίου. Δεν είναι και προς θάνατον. Κατά πώς φαίνεται, λειτουργούν καλύτερα ως αουτσάιντερ - ειδικά με κάτι φαβορί σαν τους οράνιε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια