ΗΠΑ, Αγγλία, Σλοβακία, Αλγερία...

Τα δύο μας έληξαν με το ίδιο σκορ. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν γρήγορα 1-0 με τον Defoe και κράτησαν το σκορ χωρίς να κινδυνέψουν. Οι Αμερικάνοι απέναντι στους Αλγερινούς τα χρειάστηκαν. Χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες (ο Rafik είχε και δοκάρι) και έπαιξαν το ματς στα ίσια. Τελικά το γκολ της λύτρωσης για τους Yankees ήρθε στο 91' με τον παικταρά Landon Donovan. Σε ένα όμιλο περιορισμένης δυναμικότητας οι Άγγλοι τα χρειάστηκαν για να περάσουν τελικά ως δεύτεροι. Οι Αμερικάνοι αν και έφτασαν στο 91 για να το πετύχουν περνάνε και αυτοί δίκαια ως πρώτοι στην επόμενη φάση.

Ο όμιλος συνολικά ίσως και να είναι ο χειρότερος από πλευράς δυναμικότητας ομάδων. Οι Αλγερινοί και οι Σλοβένοι δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο ενώ το φαβορί η Αγγλία αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα συνεχίσει πέρα από τους 16. Τα μεγάλα τους αστέρια δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ και ο Fabio Capelo δείχνει εκτός φόρμας. Το μόνο που έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής είναι κάποια πεντάλεπτα στην έναρξη των αγώνων και τον David Beckham στο πλευρό του Don Fabio να δίνει μαθήματα στυλ. Αυτός είναι άλλωστε η πραγματική ατραξιόν της ομάδας.

Οι Αμερικάνοι από την άλλη έχουν την φυσική κατάσταση και την νοοτροπία αλλά αυτό δεν ξέρω αν αρκεί για να σταθούν στους 16. Σίγουρα έχουν δείξει σημαντική βελτίωση αλλά τους λείπουν ακόμα πράγματα για να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Ο Altindor δεν μπορεί να τελειώσει φάσεις και με ένα μόνο ποδοσφαιριστή κλάσης (Donovan) δεν ξέρω αν μπορούν να σταθούν απέναντι σε μία εκ των Γερμανία, Σερβία, Γκάνα (ή Αυστραλία;;;).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια