Νιγηρία - Ν. Κορέα... Ματσάρα...

Οι Νιγηριανοί και οι Νοτιοκορεάτες προσέφεραν στο φιλοθεάμον κοινό το καλύτερο ματς μέχρι στιγμής. Οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη, έπαιξαν ανοικτά, διεκδίκησαν με πάθος και μας θύμισαν γιατί το ποδόσφαιρο συγκινεί τόσο πολύ κόσμο. Το ματς είχε ευκαιρίες εκατέρωθεν (ο Yakubu κέρδισε δίκαια μία θέση στα video που δείχνουν ευκαιρίες που δεν χάνονται) πολύ πάθος και εναλλαγές του σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα στέλνει την Νότιο Κορέα στην επόμενη φάση παρά το γεγονός πως η Νιγηρία έδειξε να το θέλει περισσότερο, στάθηκε όμως άτυχη.
 
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Νιγηρία. Πίεσε ψηλά και κατάφερε πολύ να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12' με τον Uche.  Παρά το γκολ, συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον σκόρερ που είδε το δυνατό σουτ που δοκίμασε να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι. στο 36'. Οι Νοτιοκορεάτες έμοιαζαν σαστισμένοι όμως η τύχη τους χαμογέλασε. Κέρδισαν ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Lee Yung Su εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυντικών και με καραμπόλα στον εαυτό του έφερε το ματς στα ίσια στο 38'.  Έτσι η ανάπαυλα του ημίχρονου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ν. Κορέα βγήκε πιο ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Park. Διατήρησαν την υπεροχή τους και στο εξηκοστό δεύτερο λεπτό ο Νιγηριανός γκολκίπερ έσωσε την ομάδα του στο τετ α τετ με τον Park. Λίγα λεπτά πριν  ο Lakerback θυμήθηκε πως είχε στο πάγκο τον Martins. Αυτός μπήκε και παρέα με τον Obina που μπήκε στο ματς δέκα λεπτά αργότερα, μεταμόρφωσαν τη Νιγηρία. 

Οι Νιγηριανοί μετά την είσοδο του Martins, άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους Νοτιοκορεάτες και στάθηκαν άτυχοι στην απίστευτη ευκαιρία του Yakubu στο 66' που πήρε το αίμα του πίσω και σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 68'. Οι Νιγηριανοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να διεκδικούν την νίκη. Ο Martins αστόχησε σε τετ α τετ στο 79, ο Obina είδε δύο δυνατά σουτ έξω από την περιοχή να γλύφουν τα δοκάρια και έτσι το σκορ έμεινε στο 2-2 δίνοντας στην Κορέα την πρόκριση.

Δεν ξέρω αν οι Κορεάτες άξιζαν την πρόκριση περισσότερο από τους Νιγηριανούς, το σίγουρο είναι πως δεν παρέταξε κανένας από τους δύο ομάδα με 4 στόπερ στο αρχικό σχήμα. Μας χάρισαν ένας εξαιρετικό ματς και σίγουρα οι Κορεάτες θα είναι σκληρό καρύδι για τους Ουρουγουανούς στην επόμενη φάση. Η Νιγηρία πλήρωσε τις εμμονές του Lakerback και την ηλίθια κόκκινη κάρτα στο ματς με την Ελλάδα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια