Πορτογαλία - Β. Κορέα... Μυδραλιοβόλο

Υπάρχουν φορές που οι αδύναμοι βρίσκουν μπροστά τους, ισχυρές ομάδες που έχουν κίνητρα. Τότε το παιχνίδι ξεφεύγει από την λογική και περνάει στα επίπεδα της παρωδίας. Κάπως έτσι και οι Πορτογάλοι έχοντας συναίσθηση πως ουσιαστικά είναι με τη πλάτη στο τοίχο αποφάσισαν να πυροβολήσουν κατά βούληση τους δύστυχους Βορειοκορεάτες και να τους διασύρουν με το καθόλου τιμητικό 7-0. 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους Πορτογάλους να έχουν μία υπεροχή χωρίς όμως πολύ σημαντικές στιγμές. Σκόραραν στο 29' και πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια χάρη σε καλό συνδυασμό που έφερε τον Meireles φάτσα με το τέρμα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου φαινόταν πως το μάτι των Πορτογάλων γυάλιζε. Τους πήρε 8 λεπτά για να γράψει ο Simao το 2-0 και με άλλα 2 γκολ από τους Almeida και Tiago πήγαν το παιχνίδι στο άνετο 4-0. Οι Βορειοκορεάτες αρκούνταν στο ρόλο του κομπάρσου και πέρασαν έτσι 20 ήσυχα σχετικά λεπτά. Όμως κάπου εκεί το σύνθημα της επίθεση σήμανε εκ νέου και μέσα σε 9 λεπτά από το 80 εώς το 89 η Πορτογαλία σκόραρε άλλες 3 φορές  με τους Lietson, Ronaldo και Tiago για να γράψει το τελικό 7-0.

Οι Πορτογάλοι είναι οι γνωστοί αντιπαθητικοί γλίτσες που ξέρουμε από παλιά. Βρήκαν την ομάδα που όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι στο Mundial αλλά ταλαιπωρείται και από απίστευτες καταστάσεις, του τύπου χάνονται ποδοσφαιριστές και τα τοιαύτα και τους αλάλιασαν στα γκολ. Δεν χωράει κριτική στο ματς μιας και θύμιζε Λιοντάρια με Χριστιανούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια