Ας τους πάρουμε έναν προς έναν!!!

Και για να μη μας παίρνει από κάτω...γιατί ίσως δεν ματώσουμε το πλεκτό (δεν μιλάμε για πόντους) ούτε σε αυτό το MUDIAL ας κάνουμε μια "ακτινογραφία" στο "έμψυχο" υλικό μας...

Αρχικά. Τρεις τερματοφύλακες μέτριοι (άπαντες) , σε βαθμό να μην μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος θα πρέπει να ξεκινά βασικός με το "σπαθί" του...

Άμυνα. Δεξία ο Γιούρκας ...παλαίμαχος στα 29.Το γεγονός ότι το καλοκαίρι έκανε πόζες bodybuilder επιδεικνύοντας τους γραμμομένους κοιλιακούς του -σε δύστυχους οπαδούς του τριφυλλιού- προκειμένου να τους πείσει ότι είναι σε top φόρμα, τα λέει όλα.Εδώ όμως μιλάμε για μπάλα και γερά τρεξίματα και όχι για το Mister Olympia.Φαίνεται ότι έχει ποιότητα άλλα για την ώρα μπορεί να την βγάλει μόνο σε ντέρμπι παλαιμάχων.
 
Αμυντικοί: Μόρας... τον άφησαν ελεύθερο από την Μπολόνια που έπαιζε όλη την χρονιά την κατηγορία στην Ιταλία.Μετριότατος.

Αβραάμ...στην εξαιρετική φετινή χρονιά του Ολυμπιακού ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πορείας...και λογαριάζοντας ότι στον "Θρύλο" είχε δίπλα του τον Σουηδό παιχταρά,αντιλαμβάνεται κανείς γιατί χθές με τους Κορεάτες τον έπιασε θάλασσα...(μόνο που δεν σκόραρε...)

Aλάνι...οι φίλοι της Λίβερπουλ όταν τον έβλεπαν να πατά χορτάρι ανέβαζαν σφυγμούς και εν συνεχεία πίεση (το φυσιολογικό στο λιμάνι στην δεδομένη περίπτωση ήταν 22 με 14-μεγάλη και μικρή πίεση) και περίμεναν πότε θα αρχίσει τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.Συνοπτικά το έκανε στο Ζερλάν και τους έστειλε εκτός Τσου Λου , το έκανε και στη Λισσαβώνα άλλα εκεί λόγο χαμηλότερης ποιοτικά διοργάνωσης κατάφεραν και το έσωσαν στην παράταση.

Συμπερασματικά ενώ στην Ελλάδα στην Super League που η μπάλα παίζεται καρέ καρέ μοιάζει με τοίχος , σε κανονικό ποδόσφαιρο δείχνει πόσο κατσαπλιάς είναι.Εξάλλου η διαφορά του με το Αλάνι του Αγ.Νικολάου χρόνια πίσω ,είναι η ηλικία και το όνομα (τότε τον φώναζαν Κυργιάκο).

Λουκάς Βύντρα...από τους καλύτερους του Ελληνικού συγκροτήματος με σπουδαία χρονιά στον Παναθηναικό.Γρήγορος και σταθερός αλλά με έντονη ροπή στο λάθος.Ίσως δίπλα του για να λειτουργήσει σωστά να χρειάζεται ένα πολύ καλό στόπερ ο οποίος όμως δεν υπάρχει.

Παπασταθόπουλος...το μέλλον (εγώ πιστεύω και το παρόν) του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο αμυντικό κομμάτι.Βασικός την χρονιά στη Τζένοα με σταθερή απόδοση.

Σπυρόπουλος..."τρώει" την ντρίπλα για πρωινό στο ανεπτυγμένο Ελληνικό πρωτάθλημα... που να τον εμπιστευτείς ;

Τοροσίδης...παιχταράς.Δεν ξέρεις που να τον πρωτοβάλεις για να κλείσεις τρύπες.Ο μόνος που έχει πιθανότητα να κάνει μεταγραφή μετά το  MUNDIAL.Κανονικός ποδοσφαιριστής.

Μαλεζάς..δεν περιγράφω άλλο.

Μέσοι: Πάτσα...έφυγε από πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας (Super League) και βρήκε καταφύγιο στο Top πρωτάθλημα της Κύπρου.Τυχαίο;Δεν νομίζω...

Τζιόλης:Στον πρωταθλητή δεν ήθελαν να πατάει το χορτάρι ούτε στα βοηθητικά της Παιανίας.Τελικά βρήκε καταφύγιο στον μέντορα Μαλεζάνι και παρέα σφράγισαν τον υποβιβασμό της Σιένα στην Ιταλία.

Καραγκούνης-Κατσουράνης :σημαντικοί ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα αλλά δυστυχώς γι αυτούς αλλά και για εμάς τα χρόνια περνούν και σε υψηλό επίπεδο φαίνονται ακόμα πιο έντονα.

Νίνης...ένας ακόμα κανονικός ποδοσφαιριστής της ομάδας.Αποτελεί την ελπίδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά η έλλειψη δύναμης και η πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση τον κάνουν ακατάλληλο για να πάρει φανέλα βασικού στην ομάδα...γιατί οι επιθετική μας μπορούν να κάνουν μόνο απλά πράγματα.Να κινούνται δηλαδή στην ευθεία χωρίς να μπορούν να ντριπλάρουν και να δίνουν μάχες στον αέρα.

Πρίττας...η φτώχεια του Ελληνικού ποδοσφαίρου φαίνεται στην κλήση του Σάκη στην ομάδα για πρώτη φορά στα 31 του.Είπατε τίποτα;Έτσι μπορούν να ελπίζουν οι απανταχού Έλληνες.

Επιθετικοί:Σαμαράς...από μικρός στη γύρα...έμαθε τα μυστικά της μπάλας στο εξωτερικό.Πέρασε από Αγγλία και δεν ακούμπησε και βρήκε καταφύγιο στο προηγμένο πρωτάθλημα της  Σκωτίας.Φορ κλασικό δεν είναι... περιφερειακό επιθετικό δεν τον λες ...ας μου πει κάποιος που παίζει και το συζητάμε.Έχει φανέλα βασικού ελλείψη καλύτερης λύσης.

Σάλπι...ο Σφαίρας.ποδοσφαιριστής ταχύτατος γεμάτος δύναμη και ενέργεια αλλά κοντούλης για φορ κορυφής.Για να παίξεις στα άκρα δεν πρέπει να κινήσαι σε ράγες πράγμα που ο Δημήτρης δεν το διαπραγματεύεται...Πολύ σημαντικός για την ομάδα,αξιοπρεπέστατος αλλά όχι υψηλή ποιότητα.

Φάνης Γκέκας...Φορ της μιας επαφής.Αν δεν σκοράρει περνά απαρατήρητος.Χρειάζεται τροφοδοσία από τα χαφ που δυστυχώς δεν υπάρχουν.Θα ήταν η τελική πινελιά σε μια ζωγραφιά (η οποία δεν υπάρχει).Δεν μιλάω βέβαια για τον Βαν Μπάστεν αλλά για την ομάδα μας και γι αυτό  που καλείται να κάνει είναι πολύ καλός.

Χαριστέας...Ο "ευλογημένος" του Χερ Όττο.Φορ της καμίας επαφής.Κλασικός κεφαλοσφαιριστής και άρα ικανότατος να παίζει και από τα άκρα για να απειλούμε περισσότερο.(σύμφωνα με τον κόουτς).Σημαντικό "γρανάζι"της εκάστοτε Εθνικής και επιβεβαίωση του Slogan :"αυτόν ξέρετε αυτόν εμπιστεύεστε"(εμείς πάντως όχι)

Καπετάνος...δεν περιγράφω άλλο.

Συμπερασματικά και με δεδομένο ότι :ο πληρέστερος μάς ποδοσφαιριστής  αγωνίζεται ως αριστερό μπακ (αν και δεν είναι) .Δεν αδικήθηκε κανείς Έλληνας ποδοσφαιριστής με την μη κλήση του ούτε καν ο  Μήτρογλου του οποίου η εικόνα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ήταν τραγική.Δεν έχουμε κάποιον ποδοσφαιριστή που να αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία και σημείο αναφοράς του παιχνιδιού μας , μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε καμία τύχη σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου.
 
Υ.Γ.Ο Χερ Όττο είναι πλέον αρκετά μεγάλος για να μετατρέπει τα βατράχια σε πριγγίπισσες.Ίσως έχασε και το ραβδάκι του...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια