Ουρουγούα, Γαλλία, Ν. Αφρική, Μεξικο

ΟΚ το ξέρουμε οι πρεμιέρες του mundial είναι κατά κανόνα βαρετές. Αλλά τέτοια σούπα σαν το Ουρουγουάη-Γαλλία δεν την αντέχει κανείς. Ο Ντομενέκ είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους νεκροθάφτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έχει ένα εκπληκτικό ρόστερ και αντί να μπει μέσα και να τους πατήσει στο κεφάλι όλους, τους έχει και γυρνοβολάνε σαν τις άδικες κατάρες. Κανονικά αν υπήρχε αστυνομία του ποδοσφαίρου, θα έπρεπε να του είχε πάρει ήδη το δίπλωμα.

Η Ουρουγουάη, λίγα πράγματα. Όλοι ψάχνουν τον Forlan αλλά πόσα να κάνει και αυτός. Είπαμε τον λένε Diego, αλλά Maradona ήταν ένας και το καλούπι το σπάσαμε. Πολύ δυναμική παρουσία ο Lugano που μας είχαν ζαλίσει πέρσι το καλοκαίρι με την πάρτη του. Ωραίος παίχτης, πραγματικά χαραμίζεται στην Τουρκία μιας και είναι για μεγαλύτερα πράγματα. Εξαιτίας του μάλλον αύριο απολυθεί ο Κωσταβάρας που είπε πως η Φενέρ δεν είναι ευρωπαϊκή ομάδα μιας και κάτι τέτοιο ακόμα και αν είναι ακριβές διαταράσσει το μνημόνιο 21 σημείων με την Τουρκία.

Πάμε όμως και στη πρεμιέρα. Ευτυχώς εκεί είδαμε και λίγο μπαλίτσα. Τα πιτσιρίκια του Μεξικού, ο Dos Santos και ο Vella συνεπικουρούμενοι από τον Marques και τον Τοράδο έδειξαν τσαγανό και πως μπορούν να κάνουν πράγματα. Δεν είδαμε τον πολυδιαφημισμένο Hernandez, ενώ θα είχε πλάκα να είχε πάρει μαζί του ο Aguire και τον Castillo για να δούμε αν χωράνε τόσοι τρελοί σε μια ομάδα. Συνολικά μου έδωσε εικόνα καλής ομάδας που αν βρει ρυθμό θα κλείσει σπίτια. Μην παραγνωρίζουμε πως το Μεξικάνικο πρωτάθλημα αγοράζουν από το πάνω ράφι της Νοτίου Αμερικής μιας και κυκλοφορεί πολύ χρήμα οπότε έχουν παραστάσεις ακόμα και αυτοί που δεν έχουμε δει ακόμα στην Ευρώπη.

Η Νότιος Αφρική από την άλλη έχει τη πλάκα της. Λίγο χαζοχαρούμενα λίγο ταχύτητα λίγο ενθουσιασμός με πολύ καλές κινήσεις στη κόντρα κατάφερε να σκοράρει και να χάσει την ευκαιρία του ματς με το δοκάρι. Πέρα από τα απίστευτα ονόματα του Τσαμπαλαλα (ο Θεοφιλόπουλος τον είπε μέχρι και ΤΣΙΜΠΑλαλα ) και του Τσουτσουλενε μου έκανε εντύπωση πως ήταν αθλητική ομάδα και ο γκολκίπερ της παίζει να είναι ο πιο εκρηκτικός που έχω δει το τελευταίο καιρό. Δεν είναι σταθερός και κάνει λάθος βήματα, αλλά από έκρηξη σκίζει. Μεγάλη απορία από την όλη διαδικασία είναι πως διάολο ο Bryce Moon και ο Nassif Morris ήταν συμπαίκτες στην Εθνική με όλους αυτούς. Κανονικά δεν είναι να τους κουβαλάνε ούτε τα πράγματα.

Για το τέλος αφήνω την πρόβλεψη μου. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα δούμε ρεπορτάζ για αγανακτισμένο φίλαθλο που σοδόμισε με βοβουζέλα τον διπλανό του, επειδή του είχε πάρει τα αυτιά με αυτή την αηδία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια