Τώρα, ή ποτέ

Εκεί που είχαν φθάσει τα πράγματα στον τέταρτο τελικό τού πρωταθλήματος μπάσκετ, ο μόνος που μπορούσε να περισώσει την κατάσταση ήταν ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Ο πρόεδρος τής ΚΑΕ Ολυμπιακός ώφειλε να διατάξει και μεθοδεύσει την οριστική εκκένωση των κερκίδων τού ΣΕΦ στο 25ο λεπτό, όταν ο πάγκος τού Παναθηναϊκού δέχθηκε το βαρελότο που προκάλεσε την πρώτη διακοπή τού ματς. Θα διασφάλιζε έτσι ότι ο αγώνας θα έφθανε στο τέλος του, θα διέσωζε το κύρος τής ομάδας του, θα την γλίτωνε κιόλας από την παραδειγματική τιμωρία που την περιμένει. Η ιδέα ότι οι λίγοι αφιονισμένοι, που έμειναν στα πέταλα τής εξέδρας ως το τέλος, θα επέτρεπαν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τους “πράσινους” πρωταθλητές στο σπίτι τού εχθρού ήταν, με όλα τα δεδομένα τής βραδιάς, αφελής. Παρ’ όλ’ αυτά, συγχωρείται.




Εδώ που έφθασαν τα πράγματα με την βία στα γήπεδα τού μπάσκετ, θα είναι ασυγχώρητο εάν άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι και με μεράκι για επενδύσεις στο άθλημα, όπως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Παύση κάθε συνεννόησης με τους οργανωμένους, μη χορήγηση εισιτηρίων στους συνδέσμους οπαδών, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και ιδιωτική αστυνόμευση, απαγόρευση εισόδου στους διαπιστωμένα ταραξίες, είναι μέτρα εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Πρόκειται όμως για ουσιαστική επένδυση στο προϊόν, με μακροπρόθεσμο όφελος και για τον επιχειρηματία που θα την τολμήσει, και για τον χώρο συνολικά. Από τον Κόκκαλη, τον Γιαννακόπουλο και τους υπόλοιπους δεινοσαύρους τού χώρου δεν περιμένω τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν όμως οι Αγγελόπουλοι αποφασίσουν να τραβήξουν την δική τους ρότα ρήξης με το σάπιο καθεστώς που τους περιβάλλει, έχουν την δύναμη να παρασύρουν και τους άλλους.

“Πρέπει να είσαι πρωταθλητής και να είσαι άντρας. Δεν πρέπει να ρίχνεις αλλού τις ευθύνες”. Την δήλωση δεν την έκανε ούτε ο Διαμαντίδης, ούτε ο Ομπράντοβιτς, ούτε ο Παυλάρας. Την έκανε ο Σκούνι Πεν, των ηττημένων. Αν από τον κλαψιάρη προπονητή τού Ολυμπιακού δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά, είμαι βέβαιος πως ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν μετανιώσει που υιοθέτησαν εκείνη την απερίσκεπτη ανακοίνωση περί ορισμού ξένων διαιτητών για τους εναπομείναντες τελικούς τής Α1, ποτίζοντας την φωτιά με καθαρό οινόπνευμα. Κι ελπίζω πως οι δηλώσεις κι οι ενέργειές τους στο εξής θα είναι αντάξιες τού καινού ήθους που, τόσο ελπιδοφόρα για το ταλαίπωρο το μπασκετάκι, κόμισαν κατά την είσοδό τους στην διοίκηση τής ερυθρόλευκης ΚΑΕ. Έτσι, ώστε να μην… ξαναμεγαλώσει, όχι μόνον ο Ατλαντικός, μα κι η Αδριατική, κι όλα τα πελάγη που μας περιβάλλουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια