Μία μεγάλη παρεξήγηση

Ο Ιάκωβος ανέβαινε τις σκάλες για το γραφείο του Ηγούμενου ασθμαίνοντας. Από τότε που είχε φύγει από τη Καβάλα είχε πάρει 23 κιλά, ακριβώς όσα είχε χάσει ο Diogo Rincon, και τα σκαλιά για το γραφείο του ηγούμενου του φαινόντουσαν βουνό. Μόνο η σκέψη πως θα έβλεπε την μοναχή Pavlina στο γραφείο του Ηγούμενου του έδινε κίνητρο να συνεχίσει τον γολγοθά του με τα σκαλιά. Ο Ηγούμενος είχε εμφανίσει προ τριμήνου περίπου δύο μοναχές, την ψηλή ξανθιά γαλανομάτα Svetlana και την minimal καστανή πρασινομάτα Pavlina. Τις είχαν στείλει λέει από ένα Μολδαβικό μοναστήρι με το οποίο είχε κλείσει κάποια συμφωνία και ήταν εκεί για να τον βοηθάνε. Τι σόι βοήθεια όμως ήταν αυτή που εκτός από τις βάρδιες στο γραφείο του ως γραμματεία, κοιμόντουσαν και το βράδυ μαζί του, μόνο ο Ηγούμενος ήξερε.

Με αυτά και με αυτά ο Ιάκωβος κατάφερε να φτάσει στο γραφείο του Ηγούμενου. Ως συνήθως ντρεπόταν να μιλήσει στην μοναχή Pavlina, οπότε αυτή τον ρώτησε με την άψογη μολδαβική προφορά της. "Τέλει ντι ιγκούμενο;"  Ο Ιάκωβος κούνησε καταφατικά το κεφάλι και αφού η Pavlina συνεννοήθηκε  τηλεφωνικά με τον Ηγούμενο, πέρασε μέσα στο γραφείο. "Άγιε μου ηγούμενε υπάρχει πρόβλημα. Με πήρε τηλέφωνο η αρχιτέκτων που ανέλαβε την ανακαίνιση του διαμερίσματος που έχουμε στη Νέα Υόρκη. Δεν έχουμε πληρώσει ακόμα τον άνθρωπο που έφτιαξε τις ντουλάπες και τις ειδικές κατασκευές."

Ο Ηγούμενος εκνευρίστηκε. "Μα καλά ρε Ιάκωβε, τι πράγματα είναι αυτά πάλι. Αυτός ο κομμουνιστοσυμμορίτης ο Αυρήλιος πάλι άφησε απλήρωτους τους προμηθευτές; Τέλος πάντων. Άστο θα το τακτοποιήσω εγώ απευθείας." Ο Ηγούμενος αφού χαιρέτισε τον Ιάκωβο πήρε τηλέφωνο τον Αυρήλιο στο κινητό, ο Αυρήλιος είχε πάει σε μία αποστολή προσηλυτισμού στην Δυτική Κίνα. Ευτυχώς απάντησε το τηλέφωνο του." Καλά ρε Αυρήλιε τι έκανες πάλι; άφησες απλήρωτο τον άνθρωπο που μας έφτιαξε τα ντουλάπια; Είναι δυνατόν; Επιτρέπεται να μας κάνεις ρεζίλι, θα γελάει πάλι μαζί μας ο Αρσένιος που δεν βλέπει τα χάλια του που τον πήγαν στις εξεταστικές μας λέει και μπαταχτζήδες και πουλέν εμάς επειδή πήραμε τα διόδια στον Άγιο Στέφανο."

Ο Αυρήλιος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν έκπληκτος, " Όχι Άγιε Πατέρα δεν φταίω εγώ είχα ενημερώσει τον Γουλιέλμο να σου προωθήσει το e-mail για την πληρωμή με τα στοιχεία του λογαριασμού για τον άνθρωπο, δεν φταίω εγώ σου λέω. Έλεγξε σε παρακαλώ τα e-mail σου να δεις πως εγώ δεν φταίω και φταίει πάλι αυτός ο σαλτιμπάγκος ο Γουλιέλμος που μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο ενικό και ακόμα δεν έχει καταλάβει πως το ασφαλιστικό μας το έστειλε γραμμένο η τρόικα και δεν το σκέφτηκε ο Λοβέρδος." Ο Ηγούμενος Ιωσήφ από τα νεύρα του κόντευε να σπάσει το τηλέφωνο, "Καλά καλά Αυρήλιε θα το τακτοποιήσω εγώ, του φώναξε"

Πήρε κατευθείαν τηλέφωνο στον Γουλιέλμο, "Να σου πω ρε χαρούμενε μοναχέ, δεν σου έδωσε οδηγία ο Αυρήλιος να μου στείλεις το e-mail για να πληρώσουμε τον άνθρωπο για τα ντουλάπια; Πάλι μας έγραψες κανονικά και ψάχνεις τρόπο να χτίσεις μοναστήρι στην Ανάφη;" Ο Γουλιέλμος από μέσα ακούστηκε ταραγμένος, " Αδελφέ Ιωσήφ τι είναι αυτά που λες, ο Γουλιέλμος σου προώθησε κανονικά το e-mail, θα το κοιτάξει στα  sent items και θα στο προωθήσει εκ νέου για να πειστείς" Ο Ηγούμενος του έκλεισε το τηλέφωνο στην μούρη και περίμενε το e-mail.

Μετά από λίγο εμφανίστηκε το e-mail σαν FW: Pay Cabinet Man Please, εκεί ο Ηγούμενος διαπίστωσε τι είχε κάνει πάλι το παρτσακλό της μονής. Αντί να στείλει το e-mail προς sifis.dalton@monidaltons.gr το έστειλε στο sifis.valirakis@parliament.gr. 

Καθώς το κοιτούσε δεν μπορούσε να κρύψει την απελπισία του. Για να ηρεμήσει, έβαλε Mega να δει ειδήσεις. H τηλεόραση έδειχνε μία ξανθιά που έμοιαζε με την  γιαγιά της Svetlana, να λέει για ένα mail που βρήκαν στην εξεταστική για τη Siemens που κάποια εταιρία Didi κάτι έλεγε για να λαδώσουν λέει κάποιον Υπουργό...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια