Στους "16" είχαμε μόνο μία έκπληξη...

Οπως λέγαμε τις προάλλες, οι άντρες άρχισαν να ξεχωρίζουν από τα... γατάκια! Στο ρόλο του πρώτου βάλτε για παράδειγμα τον... δαίμονα Βίγια και στο ρόλο του "Καστράτου" τον... κλαψιάρη Κριστιάνο Ρονάλντο! Τα αποτελέσματα της φάσης των "16" δεν προκάλεσαν έκπληξη σε κανέναν, αν και η εξέλιξη των αγώνων σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μην ήταν η αναμενόμενη! Α, και για να δώσω... πάτημα στο φίλο και αδελφό μου Averell να μου την πεί, ΝΑΙ ρε, έπιασα 7 στις 8 προβλέψεις μου (μόνο τα αμερικανάκια έχασα). By the way, o Averell πότε θα μας αποκαλύψει το φαβορί του, χωρίς να μας παραπέμπει σε προηγούμενα κείμενα;

Το Ουρουγουάη-Ν.Κορέα αγωνιστικά ήταν λίγο πολύ όπως το περιμέναμε, το ίδιο και το ΗΠΑ-Γκάνα (αν και εκεί περίμενα να προκριθούν οι... Γιάνκηδες). Τη δεύτερη μέρα της φάσης των "16" είχαμε όμως κρεσέντο διαιτητικής παπαριάς! Η Αγγλία νεκραναστήθηκε από το 2-0 και "σφάχτηκε" στεγνά από τον ρέφερι, δίνοντας της το δικαίωμα να γκρινίαζει, αν και ήταν τόσο... καφενείο πίσω, που νομίζω ότι ούτως ή άλλως θα έχανε, μιας και οι Γερμανοί έδιναν την εντύπωση ότι μπορούσαν να σκοράρουν όποια στιγμή επιθυμούσαν. Το βράδυ παρακολουθήσαμε ακόμα μία σφαγή, με το γκολ οφσάιντ του Τέβες, μία παράβαση, που άνετα θα την κατελόγιζε και η θεία μου από το χωριό, αν πριν από 3 λεπτά της είχα εξηγήσει το οφσάιντ. Κρίμα γιατί τζάμπα στιγματίστηκε η Αργεντινή, που δεν θεωρώ ότι θα είχε πρόβλημα να προκριθεί χωρίς τη διαιτητική βοήθεια. Τα ματς Ολλανδία-Σλοβακία, Βραζιλία-Χιλή και Παραγουάη-Ιαπωνία κύλησαν ακριβώς όπως τα περιμέναμε, ενώ στο Ισπανία-Πορτογαλία είχαμε τη μοναδική έκπληξη στη συγκεκριμένη φάση: "Δεν έκλαψε ο Ρονάλντο".

Ας περάσουμε τώρα στους προημιτελικούς.

Αργεντινή - Γερμανία: Ωραίο ματς. Από αυτά που όποια εξέλιξη και να έχουν, σίγουρα θα τα θυμάσαι! Είναι και το... κισμέτ του Ντιέγκο με τα "πάντσερ", είναι και εντελώς διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου οι δύο μονομάχοι, οπότε αναμένεται δυνατό και αμφίρροπο ντέρμπι, με την διαίσθησή μου να συμβαδίζει με την επιθυμία μου, για νίκη των Λατινοαμερικάνων. Αρκεί οι επιθετικοί της Αργεντινής να ζαλίσουν τα... παντζούρια που έχουν πίσω οι Γερμανοί και να μην αφήσουν τα χαφ της, τους Οζίλ και Κεντίρα να πάρουν τα ηνία στο κέντρο.

Βραζιλία - Ολλανδία. Ακόμα ένα ωραίο ματς και θεωρώ ότι από πλευράς θεάματος θα είναι ακόμα πιο πλούσιο από το παραπάνω. Οι Βραζιλιάνοι, χωρίς να εντυπωσιάζουν, δείχνουν πιο σοβαροί από ποτέ, ενώ οι Ολλανδοί, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, αλλά σχετικά με το αναμενόμενο θέαμα, δεν παρουσίασαν όσα υπολογίζαμε. Με το δεδομένο ότι οι "οράνιε" είναι συνήθως... απόντες από τα μεγάλα ραντεβού, βλέπω "σελεσάο".

Ισπανία - Παραγουάη: Είναι η αναμέτρηση με το πιο ξεκάθαρο φαβορί στην προημιτελική φάση. Οι Ιβηρες παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνουν να πατάνε όλο και καλύτερα στο χορτάρι, ενώ η Παραγουάη διαθέτει ένα καλό σύνολο, αλλά μέχρις εδώ, τίποτα το εξαιρετικό, και μάλιστα από τη στιγμή που είναι προβλέψιμη ομάδα, θεωρώ πολύ δύσκολο να μπορέσει να κάνει την έκπληξη, οπότε Ισπανία δαγκωτό!

Ουρουγουάη - Γκάνα: Εδώ είναι τα δύσκολα! Η ποδοσφαιρική λογική δείχνει Ουρουγουάη, οι αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις των Αφρικανών και το γεγονός ότι το μουντιάλ διεξάγεται στην Ηπειρό τους όμως μας βάζει σε σκέψεις. Αν έπρεπε να ποντάρω, έστω και 55%-45% δίνω προβάδισμα στον Φορλάν και την παρέα του, χωρίς όμως να θεωρήσω έκπληξη αν οι Γκανέζοι παίξουν τελικά στον ημιτελικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια