Άκυρο το ανεπαρκής...Ανίκανοι είναι

Έγραφα παλαιότερα πως η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου είναι ανεπαρκής. Δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την διακυβέρνηση της χώρας και προσπαθεί με επικοινωνιακούς όρους να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα και να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες. Πλέον περίπου ένα μήνα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού μέσω του οποίου ανακοίνωνε την υιοθέτηση των όσων είχε προτείνει ουσιαστικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προεκλογικά, με κάποιες παραλλαγές και την απαραίτητη επικοινωνιακή παπάρα περί διαρθρωτικών αλλαγών, ακόμα προσπαθούμε όλοι να καταλάβουμε αν έγινε κάτι. 

Το αν και πότε θα ληφθούν αυτά τα μέτρα είναι θέμα προς διερεύνηση. Ομοίως αναζητούμε ποια ακριβώς θα είναι αυτά, αν περιμένουμε κάτι από τις Βρυξέλλες στις 15 Μαρτίου και φυσικά αν μέχρι τότε ο πρωθυπουργός θα έχει κηρύξει το πόλεμο στη Γερμανία επειδή ένα περιοδικό είχε ένα κακόγουστο πρωτοσέλιδο. Προφανώς το να συμπεριφερόμαστε ως Κουτσαβάκηδες δια του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως είναι η απάντηση που χρειάζονται οι Γερμαναράδες. 

Πολύ περισσότερο είναι αυτό που θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από τη δύσκολη κατάσταση. Δεν μας φτάνουν οι καθημερινές εμφανίσεις σε όλα τα έντυπα του πλανήτη που κλαίμε τη μοίρα μας και κατηγορούμε ως κράτος την προηγούμενη κυβέρνηση και τους "κερδοσκόπους" πλέον θα κάνουμε και πόλεμο επειδή δύο-τρεις συντάκτες και ένας αρχισυντάκτης δεν είχαν την αίσθηση του μέτρου. 

Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που το επιτελείο της κυβέρνησης που θα οδηγούσε σε αναθέρμανση την Ελληνική οικονομία αγνοεί τις εκκλήσεις του ΕΒΕΑ για μέτρα και διαπομπεύει την χώρα με συνεντεύξεις της πλάκας όσο προσπαθεί να βγάλει στην αγορά ομόλογα για να δανειστεί 25 δις. 

Την ίδια ώρα στην απέναντι όχθη έχουμε φιέστες για την ηλιαχτίδα που είναι ελπίδα που θα φέρει το φως που είναι η πίστη. Πάνω που η Νέα Δημοκρατία, ας είναι καλά ο Κωστής Χατζηδάκης, κατέθεσε δέσμη προτάσεων για την οικονομία δείχνοντας να συνειδητοποιεί πως δεν είναι λογοτεχνικός σύλλογος αλλά κόμμα εξουσίας επιστρέψαμε στην αφασία. 

Χθες δια του εκπροσώπου τύπου της ανακοίνωσε πως αν το ΠΑΣΟΚ αποσύρει την πρόταση του για εξεταστική επιτροπή για τα έτη 2004-2009 θα πράξει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία για την δική της αίτηση. Τσαμπουκάδες επιπέδου τρίτης δημοτικού. Ή θέλεις ως Νέα Δημοκρατία εξεταστική επιτροπή και έχεις το θάρρος να υπερασπιστείς τις αποφάσεις σου ή δεν θέλεις και το κάνεις ως αντίδραση στο ρεβανσισμό του άλλου.

Προσπερνώ το πόσο γελοίο είναι να θέλεις να κάνεις εξεταστική επιτροπή όταν έχεις τα προβλήματα που έχεις σήμερα. Λύσε τα προβλήματα, κέρδισε τη συναίνεση με έργα και όχι με λόγια. Γιατί το να ζητάς την μία μέρα συναίνεση και την επομένη να ζητάς εξεταστική επιτροπή μόνο για την προηγούμενη διακυβέρνηση δείχνει πως δεν θέλεις συναίνεση.

Το ΠΑΣΟΚ αποδεδειγμένα δεν θέλει συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δείχνει πως περιμένει την σωτηρία ως μάννα εξ ουρανού από κάποιον τρίτο και επιθυμεί να την καρπωθεί πολιτικά θαρρείς και αν καταφέρει να βάλει στο παιχνίδι της συναίνεσης τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα το καρπωθεί και πάλι πολιτικά.

Έγραφα παλαιότερα πως κάποιος πρέπει επιτέλους να εξηγήσει στο Γεώργιο Παπανδρέου πως οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού είναι να κυβερνά τη χώρα και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις. Νομίζω πως και αυτό είναι μάταιο μιας και δεν είναι θέμα δυσκολίας αντιμετώπισης της κατάστασης και προβληματισμού. Πλέον είμαι πεπεισμένος πως απλά δεν μπορούνε ούτε να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει ούτε κατ' επέκταση να κάνουν το οτιδήποτε επ' αυτού.

Είναι απλά ανίκανοι τόσο αυτοί όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση να διαχειριστούν την κατάσταση. Η χώρα την ώρα που αναζητεί καπετάνιο έχει ένα ορκισμένο ταξιδιάρη και ένα αποτυχημένο λογοτέχνη να συναγωνίζονται στο ποιος είναι ο πλέον ακατάλληλος για τη περίσταση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια