Ανεπαρκής

Συμπληρώνουμε αισίως τέσσερις μήνες διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου. Αυτούς τους τέσσερις μήνες βλέπουμε μία εξαιρετική επικοινωνιακή διαχείριση του κυβερνώντος κόμματος και διαρκή μετάθεση ευθυνών. Από ουσία και έργο όμως δεν μας έχει μείνει τίποτα με την φωτεινή εξαίρεση της ανοικτής διαβούλευσης που είναι βήμα μπροστά.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής αδυνατεί να διαχειριστεί όλα τα βασικά ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Στην οικονομία αυτούς τους τέσσερις μήνες δεν έχει ληφθεί τελικά, κανένα μέτρο, τα spread δανεισμού έφτασαν τα ιστορικά ρεκόρ της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Σημίτη το 1999 (τότε που είχαμε την ισχυρή Ελλάδα...).


Ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο προσπαθούν διαρκώς να μετατοπίζουν την συζήτηση στις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές είναι δεδομένες, όμως δεν κυβερνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πλέον. Σημειώστε δε πως πέρσι, ο για πολλούς άτολμος Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν δίστασε και τους μισθούς στο δημόσιο να παγώσει και έκτακτη εισφορά να επιβάλει. Ενέργειες που είναι αντιλαϊκές για να χρησιμοποιήσω εκφράσεις που αρέσουν στον Averell αλλά επίσης δείχνουν και προθέσεις για λύσεις σε προβλήματα.

Δεν είναι όμως μόνο τα θέματα της οικονομίας στα οποία η κυβέρνηση ολιγωρεί χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα το πρόβλημα κάθε μέρα που περνά να μεγεθύνεται. Στα θέματα της ανεργίας ο αρμόδιος Υπουργός, τον οποίο ο γράφων εκτιμά απεριόριστα, βγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και περιγράφει ένα ζοφερό μέλλον. Οι δείκτες ανεβαίνουν επικίνδυνα και δεν βλέπει κανένας λύσεις στον ορίζοντα.

Οι εξαγγελίες για κουπόνια προς τους ανέργους αν μη τι άλλο φέρνουν στο μυαλό εικόνες από ταινίες για την κατοχή. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός απαντά σε ένα καθόλα άθλιο σε συμπεριφορά δημοσιογράφο των Financial Times, "Απολύσαμε χιλιάδες κόσμο από το δημόσιο, κόψαμε χιλιάδες συμβάσεις και θα κόψουμε και άλλες", οπότε λογικά αντιλαμβανόμαστε πως τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.

Για τα θέματα της ασφάλειας τα έχω γράψει προ καιρού και δεν έχω αλλάξει καθόλου γνώμη. Συνεχίζουμε να είμαστε παιδική χαρά. Όποιος θέλει βάζει γκαζάκια μέρα μεσημέρι στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη στην Ακαδημίας. Αν κάποιος πιστεύει πως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάνει καλή δουλειά ας το κοιτάξει. Ως άλλος Ιαβέρης απαιτούσε κεφάλια αρμοδίων όντας αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση αποκεφαλίζει όλους τους υφισταμένους. Από ουσία όμως τίποτα. Ούτε φυσικά και καμία ευθιξία για το γεγονός πως είχε για νομικό σύμβουλο τον γιο ανώτατου δικαστικού άρχοντα χωρίς καν πτυχίο.

Στον αγροτικό τομέα; Εκεί ο Γεώργιος Παπανδρέου πληρώνει την ανευθυνότητα που επεδείκνυε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τότε που στήριζε τους αγώνες των αγροτών και τους υποσχόταν διπλάσιες επιχορηγήσεις. Πληρώνει το προεκλογικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ που έγραφε πως το 1 από τα 28 δις των τραπεζών θα το έδινε στους αγρότες. Πληρώνει πως δεν διδάχθηκε από τον προκάτοχο του ως προς την συμπεριφορά των αγροτών.

Προσωπικά δεν επιθυμώ για πολλούς λόγους οι αγρότες να πάρουν επιδοτήσεις. Από τα χρόνια της σεισάχθειας το μόνιμο πρόβλημα της κοινωνίας είναι η στήριξη των αγροτών. Πλέον ενώ γνωρίζουν πως θα φτάναμε σε αυτό το σημείο εδώ και πέντε χρόνια συνεχίζουν να κλείνουν τους δρόμους και να εκβιάζουν την Ελληνική πολιτεία. Η στάση του Αντώνη Σαμαρά στο συγκεκριμένο θέμα είναι ίσως το μοναδικό πράγμα από όσα έχει κάνει με το οποίο συμφωνώ.

Συνοψίζοντας, στην κυβέρνηση δείχνουν να έχουν ξεχάσει τον βασικό κανόνα της πολιτικής. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Προεκλογικά εγκλωβισμένοι σε μία άνευ λόγου παροχολογία είπαν πράγματα που δεν είναι εφικτά. Την ώρα που ο αντίπαλος μιλούσε για σκληρά μέτρα, το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και φούξια ελεφαντάκια. Πλέον πρέπει να σταματήσει να ονειροβατεί και να αρχίσει να κυβερνά ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά. Η χώρα δεν χρειάζεται γκουρού της επικοινωνίας, χρειάζεται κυβέρνηση και προς το παρόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απλά ανεπαρκής.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλε μου ο καταλληλοτερος τιτλος θα ηταν ΕΜΠΑΘΗΣ. Ισως και ΑΜΑΘΗΣ, μιας και δεν εμαθες ακομα να μετρας. Γιατι χρεωνεις εναν μηνα επιπλεον στον Γ. Παπανδρεου και προσπαθεις να πεισεις καποιους οτι δεν κανει τιποτα και πως ο Κ. Καραμανλης δεν δυελυσε τα παντα φτανοντας μας στα πεντεμισυ χρονια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως κυβερνουσε πιο κατω απο τον πατο του βαρελιου.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Με συγκινείς. Προερχόμενα από εσένα είναι τίτλος τιμής.

Για τους μήνες έχεις δίκιο αλλά ήταν δαίμων του τυπογραφείου και διορθώθηκε. Βέβαια θα μπορούσα να το δημοσιεύσω σε ένα μήνα και τίποτα δεν θα άλλαζε.

Όσο για τα υπόλοιπα έχω βαρεθεί να στο γράφω. Δεν κυβερνά η ΝΔ αλλά το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ κρίθηκε από το κυρίαρχο λαό.Αν μάλιστα έκανες και το κόπο να διαβάζεις θα έβλεπες το ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ αλλά προφανώς είναι γραμμένο με τρόπο που μόνο τα γαλάζια γυαλιά μου το διαβάζουν.

Για να σε ικανοποιήσω όμως θα γράψω αυτά που μάλλον θα με αφαιρέσουν από τη λίστα των εμπαθών και θα με κάνουν σύμφωνο με τη δική σου αντίληψη:

Το ΠΑΣΟΚ τα πάει θαυμάσια. Οι ξένοι κερδοσκόποι ανεβάζουν τα spread για να σαμποτάρουν την θαυμάσια δουλειά που έχει γίνει στην οικονομία.

Η αγορά έχει αναθερμανθεί, δεν υπάρχουν καθόλου ξενοίκιαστα μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους και η αγορά ανθεί. Υπάρχει πληθώρα προσφοράς εργασίας σε σημείο που να ετοιμαζόμαστε για αρνητική ανεργία για πρώτη φορά στην ιστορία.

Θα κάνουμε μάλιστα και εισαγωγή μεταναστών για να ελέγξουμε την προσφορά εργασίας που δεν μπορεί να καλύψει η τοπική ζήτηση. Για να δημιουργήσουμε μάλιστα την απαραίτητη ροή θα δίνουμε υπηκοότητα σε 2 χρόνια στους μετανάστες που θα καλύψουν τις ανάγκες στην αγορά εργασίας.

Οι αγρότες δεν έχουν κλείσει τους δρόμους και δεν έχει βγει κανένας φορέας να μιλάει για ανυπολόγιστες ζημιές στο εμπορικό ισοζύγιο. Είναι όλα Virtual Reality που δείχνει το κατεστημένο των ΜΜΕ που κυνηγά τον Γεώργιο Παπανδρέου επειδή συγκρούεται με το κατεστημένο και είναι γροθιά στο στομάχι της διαπλοκής.

Η Αθήνα είναι η πλέον ασφαλής πόλη της Ευρώπης. Δεν σκάνε βόμβες στο κέντρο της Αθήνας, δεν καίνε σούπερ μάρκετ και αυτοκίνητα στα προάστια. Μάλιστα είναι τόσο καλά τα πράγματα που η αστυνομία κλείνει καθημερινά το κέντρο για 1-2 ώρες σαν άσκηση για περίπτωση τηλεφωνήματος για βόμβα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δε είναι τόσο ικανοποιημένοι μαζί μας που μας πρότειναν να κυβερνήσουμε και την γείτονα Βουλγαρία μιας και ο Μπορίσοφ έχει κάποια προβλήματα και το know how του ΠΑΣΟΚ μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσει τις διαφωνίες που έχει με τους Βούλγαρους αγρότες.

Α και για να μην το ξεχάσω. Δείξαμε και στους Κινέζους της COSCO πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Τους αναγκάσαμε να επαναδιαπραγματευτούν την σύμβαση και να δεν χρειάστηκε να ξεβρακωθούμε στους λιμεναργάτες.

Όλα βαίνουν καλώς. Είναι μάλιστα τόσο καλά τα πράγματα που θα αρχίσουμε να μοιράζουν δωρεάν κουπόνια για να βάφουν οι πολίτες ξανθά τα μαλλιά τους στα συμβεβλημένα κομμωτήρια ώστε να γίνουμε όντως η ΔΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ...


Happy now?
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Τα μέτρα που έλαβε ο Άτολμος Κώστας ήταν το λιγότερο (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη που θα σου άρεσε) αντιπαραγωγικά. Επιπλέον ήταν ειδικά σχεδιασμένα, συμφωνούμε απολύτως, για να δείξουν προθέσεις για λύσεις, χωρίς βεβαίως να φιλοδοξούν να λύσουν οτιδήποτε. Ήταν, κοντολογίς, ανεκτίμητη συνεισφορά στον πολιτικό πολιτισμό μας, από τον μεγαλύτερο παραλία που χρημάτισε ποτέ πρωθυπουργός τής Ελλάδος.

Κατά τα άλλα, αν εντοπίσεις έστω και μια φορά την λέξη "αντιλαϊκός" σε κείμενό μου, θα κάνω επί μία ώρα κουτσό στο δεξί πόδι έξω από τα γραφεία τής Ρηγίλλης, τραγουδώντας το "σε περιμένω να 'ρθεις και πάλι"...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αδελφέ Αυρήλιε,

Ως κομμουνιστής, οπαδός της Αλέκας και Τσιπρίτσος είσαι συνδυασμένος με το αντιλαϊκά τι να κάνουμε :P
Ο χρήστης antikeri είπε…
Συμφωνω με το Joe. Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να κατάντησε τον τόπο εκεί που τον κατάντησε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως συμπεριφέρεται άνευρα, ανοργάνωτα, σαν παιδική χαρά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
joe ποιός είναι ο γιός δικαστικού που έχει ο Χρυσοχοιδης νομικό σύμβουλο ενώ δεν έχει πτυχίο;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Ο γιος του Διότη ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι του Υπουργείου.

Περισσότερα στο: http://www.zoomnews.gr/?tag=%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ok dalton's...
what is this???

http://dalton-alliance.blogspot.com/
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Απλή συνωνυμία δεν είμαστε εμείς αν και ο William πολύ θα ήθελε...
Ο χρήστης antikeri είπε…
Joe είναι άστοχη η αναφορά σου στο γιό του Διώτη. Λίγος σεβασμός σε ένα προσωπικό δράμα δεν θα έβλαπτε!!! Το παιδί έκρυβε απο τους οικείους του ότι έχει πτυχίο. Και αν δεν κάνω λάθος δεν προσλήφθηκε από το Χρυσοχοϊδη ως νομικός του σύμβουλος! Πρόσεχε σε παρακαλώ τι γράφεις διοτι διαφορετικά δικαιώνεις τον πρώτο ανώνυμο που σε κατηγορεί για εμπαθεια
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
http://www.et.gr/view_publication/2009/14/504/text?form.submitted=True
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Antikeri προσέχω πολύ τι γράφω αν ψάξεις το link που ανέβασα πιο πάνω
θα δεισ το ΦΕΚ που αναφέρει ρητά την συμμετοχή με με την ιδιότητα νομικού ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Πανγιώτης Διώτης.

Επίσης εγώ σχολίασα πως θεωρώ διαπλοκή να προσλαμβάνει πολιτικός τον υιό ανώτατου δικαστικού, χωρίς καν τα τυπικά προσόντα και όχι το προσωπικό του πρόβλημα ή το ψέμα του Μιχαλη Χρυσοχοιδη πως ήταν άμισθος μιας και δεν μπορεί να είναι ειδικός σύμβουλος που συμμετέχει σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή (με τι εμπειρία άραγε;) άμισθος.

Αν εσύ βρίσκεις φυσιολογικό ο Υπουργός Προ.Πο. να έχει σύμβουλο τον υιό του εισαγγελέα οκ. Εγώ πάντως το θεωρώ διαπλοκή και αν είχε στοιχειώδη ευθιξία ο Υπουργός θα παραιτούνταν όπως και ο εισαγγελέας.

Το δράμα του παιδιού αποκάλυψε ένα σκάνδαλο. Ο σεβασμός στο δράμα δεν σημαίνει πως δεν ήταν σκάνδαλο η παρουσία του στη θέση.
Ο χρήστης antikeri είπε…
To ΦΕΚ αυτό που δεν ήξερα είναι εξόφθαλμα παράνομο καθώς το παιδί αυτό ούτε δικηγόρος ήταν ουτε πτυχίο είχε ώστε να διοριστεί ειδικός σύμβουλος. (Σε θέση ειδικού συνεργάτη πάντως διορίζονται σύμφωνα με τη νομοθεσία μέχρι και..απόφοιτοι δημοτικού δυστυχώς!!) Υπάρχει πράγματι θέμα σχετικά με τα τυπικά προσόντα και οι εξήγήσεις Χρυσοχοϊδη που διάβασα εκ των υστέρων δεν τον καλύπτουν καθόλου, ενόψει του ΦΕΚ!
Ως προς το ασυμβιβαστο επειδή είναι γιός δικαστικού θα συμφωνούσα αν ο πατέρας του χειριζόταν δικαστικά ευαίσθητη πολιτικά υπόθεση κατα το χρόνο που τον διόρισε ο υπουργός. Όπως συνέβη με γιους και θυγατέρες δικαστικών οι οποίοι ενώ χειρίζονταν υποθέσεις σκανδάλων τακτοποιήθηκαν στη Βουλή και αλλού από τη κυβέρνηση της ΝΔ. Στην προκειμένη περίπτωση ο πατέρας του εισαγγελέας δεν χειρίζεται καμία σημαντική υπόθεση, όντας άρρωστος με εγκεφαλικό. Οπότε δεν έχω πρόβλημα λόγω της συγκεκριμένης συγγενικής σχέσης.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Περί εγκεφαλικού δεν γνώριζα. Τον ακούω όμως συχνά πυκνά στις ειδήσεις. Θυμάμαι πολύ καλά επίσης πως ήταν ο εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με τις υποθέσεις των υποκλοπών και της Vodafone. Αντιλαμβάνομαι πως Χρυσοχοϊδής και Διώτης έχουν σχέση από τα χρόνια της εξάρθρωσης της 17Ν και το σέβομαι.

Όμως θεωρώ πως ανεξάρτητα αν είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ οι δικαστές και οι πολιτικοί καλό είναι να μην έχουν σχέσεις που να δημιουργούν υπόνοιες.
Ο χρήστης antikeri είπε…
Δεν θυμάσαι πολυ καλα: Την έρευνα για τις υποκλοπές την έκανε ο γαλάζιος Παπαγγελόπουλος, εν κρυπτώ, και δεν ανακάλυψε τίποτα!! (προφανώς κατόπιν υποδείξεων..). Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στα ΜΜΕ ανέλαβε εφέτης ανακριτής (ο Πετρόπουλος), κατόπιν εορρτής και αφού τα αποδεικτικά στοιχεία είχαν κάνει φτερά. Ο Διώτης ερεύνησε μόνο το ζητημα της αυτοκτονίας Τσαλικίδη και στο πόρισμα του γράφει ότι αν δεν συνέβαιναν υποκλοπές με τον τρόπο που έγιναν ο Τσαλικίδης δε θα είχε αυτοκτονήσει. Αυτά το 2006. Μακάρι να ήταν ενεργός σήμερα ο Διώτης γιατί είναι άξιος δικαστικός, η συμμετοχή του δε στην εξάρθρωση της 17Ν ήταν σημαντική: χωρίς αυτό να δημιουργει κώλυμα διορισμού του για το γιό του, σήμερα. Το θέμα σήμερα πλέον είναι ποιός έγραψε αυτές τις ανοησίες περί ειδικού συμβούλου και δικηγόρου στην υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση της νομοπαρασκευαστικής: είμαι βέβαιος ότι απόφαση διορισμού του νέου αυτού σε θέση ειδικού συμβούλου δεν υπάρχει! Όπως και ότι πράγματι ο εν λόγω δεν πληρώθηκε ως ειδικός συμβουλος από το Υπουργείο: όλα με παραπέμπουν όχι σε σκάνδαλο, όπως λες, (τα σκάνδαλα ήταν και είναι αλλού) αλλά στο ότι στο Υπουργείο φαίνεται πως λειτουργούν ως παιδική χαρά!!!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Antikeri, μικρή σημασία έχει πλέον. Εδώ δεν ασχολούμαστε με τα χοντρά τα μικρά θα μας ενοχλήσουν;

Ας δούμε τι θα ακούσουμε στο διάγγελμα σήμερα και ας ελπίσουμε πως κάποιος επιτέλους θα κάνει κάτι...
Ο χρήστης antikeri είπε…
Είναι όντως μικρά. Αλλά η διαπλοκή δικαστών και πολιτικών που επισημαινεις δυστυχώς άνθησε έντονα την τελευταία πενταετία στον πολιτικό χώρο που ανήκεις.
Ο χρήστης antikeri είπε…
Είναι όντως μικρά. Αλλά η διαπλοκή δικαστών και πολιτικών που επισημαινεις δυστυχώς άνθησε έντονα την τελευταία πενταετία στον πολιτικό χώρο που ανήκεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια