Γράψε μια ατάκα. Μπορείς.

  • Όπως έκανε προεκλογικά ο πρωθυπουργός Το θέμα δεν ήταν πού θα βρει τα λεφτά, αλλά πού πήγαν τα λεφτά. Υπαινισσόταν δε ότι θα τα πάρει από κει και θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του. Ας τα βρει λοιπόν κι ας αφήσει τα παγώματα μισθών, τη δημόσια διαβούλευση ( ο διάλογος στα νεοπασοκικά) για το ασφαλιστικό και τον κακό Αλμούνια. Αυτά τα έλεγε ο άλλος, αυτός που δε βγήκε. Όχι βέβαια ότι αυτό του έφταιξε που καταποντίστηκε, αλλά σε αυτό βγήκε αληθινός. Αυτός και το Κ.Κ.Ε. που από την αρχή έλεγε ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή αλλά του Αλμούνια.
  • Τελικά εκεί στον Περισσό το πρόβλημα το έχουν με την ιστορία, ενώ με το παρόν τα πάνε κάπως καλύτερα. Ο γράφων υποθέτει ότι μέχρι να κάνουν συνέδριο με θέμα τη στάση τους στο θέμα της μεταπολεμικής διάσπασης της Γερμανίας, ισχύει η τότε άποψη. Δηλαδή ότι καθένας μέσα στα όρια των συνόρων του μπορεί να χτίσει ό,τι θέλει. Αυτό πάνω κάτω εξεστόμισε η συμπαθέστατη συνήθως γ.γ. του κόμματος και μάλλον στην πρεσβεία του Ισραήλ προβληματίστηκαν για το αν θα της στείλουν λουλούδια. Πόσοι από τους κατοίκους του Δυτ. Βερολίνου δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο Ανατολικό και να γευθούν τον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού είναι κάτι που δε θα μάθουμε ποτέ.
  • Όπως δε θα μάθουμε ποτέ ποιές ήταν οι χθεσινές εντολές του Ρεχάγκελ. Ξέρουμε όμως από τον ίδιον ότι οι παίκτες τις εφήρμοσαν. Αν δεν το είχαν πράξει τότε μάλλον δε θα νικούσαμε τους Ουκρανούς κι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θα περνούσαμε ένα ήσυχο μουντιάλ, χωρίς να αγχωνόμαστε και χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουμε το παθητικό οφσάιντ σε παθιασμένες πατριώτισσες. "Βάλτε γκολ και ταμπουρωθείτε"-Δε χρειάζεται και δίπλωμα προπονητικής για να φαντασθείς ποιές εντολές μετουσίωσαν σε πράξη οι διεθνείς μας.
  • " Με χτύπησαν με χυδαιότητα", τάδε έφη Ντ. Μπακογιάννη αρχηγός εν αναμονή. Ποιός και γιατί, αγαπητοί μου αναγνώστες δεν ξέρω. Αν μπορείτε με ένα σχόλιο ή ένα email να με διαφωτίσετε θα το εκτιμήσω πολύ. Διαβάζω εφημερίδα, σας δίνω το λόγο μου. Δεν έχω βρει τίποτα. Πάντως και οι άλλοι δύο να μην την υπερασπισθούν;!! Ντροπή!

Ευχαριστώ το Joe για την επισήμανση. Επειδή δεν είναι σωστό να απαντήσω στα σχόλια και το παρόν να φαίνεται ως εγράφη, μια πρώτη απάντηση: Αλήθεια δεν είχα ιδέα, γι' αυτό και ρώτησα. Σε συνδυασμό με τον τίτλο, η παράγραφος επιδέχεται διόρθωσης και η κα Μπακογιάννη συγγνώμης. Το επίμαχο κείμενο είναι αδιάφορο και ανάξιο σχολιασμού ως μη πολιτικό. Φυσικά δεν είναι πολιτικό και το να ζητάς στήριξη επειδή κάποιος σε προσέβαλε. Κατά συνέπεια ούτε ο Αντ. Σαμαράς ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος είναι υποχρεωμένος να καταδικάσει κάτι έτσι κι αλλιώς άνευ ουσίας στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ.


Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
http://www.stinfora.com/2009/11/41088

Εκεί υπάρχει αναδημοσίευση του πραγματικά αισχρού άρθρου της εφημερίδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου VETO.

Μετά οφείλεις να γράψεις μία διόρθωση και μία συγνώμη προς την υποψήφια πρόεδρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
William, έχει δίκιο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή William...να κάνεις αναφορά αβασάνιστα στην υποψήφια προέδρο Ντορούλα!!! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας παραπληροφόρησες..η κατάρα των Μητσοτάκη πάνω σου

ΥΓ. Αν βγει Joe με τι μούτρα θα την ψηφίσεις μου λες..
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Προς ανώνυμο 2 ενταύθα:

1. Είναι προφανές ότι το τι υποστηρίζει κανείς και αν το υποστηρίζει είτε σε επίπεδο προσώπου είτε σε επίπεδο κόμματος δεν τον μετατρέπει αυτόματα σε φανατισμένο μπαμπουίνο σαν αυτούς που κραυγάζουν στα γήπεδα. Διότι μόνο τέτοιοι δεν θα καταδίκαζαν ένα λίβελο σαν τον συγκεκριμένο.

2. Με τα ίδια που ψηφίζω σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ιστορικά. Η τοποθέτηση μου στην ΝΔ είναι ιδεολογική και όχι προσωποκεντρική. Τώρα αν η/ο επόμενη/ος αρχηγός αλλάξει την ιδεολογική προσέγγιση μπορεί να αλλάξω και εγώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α μάλιστα. Να και κάποιος που ψηφίζει τη ΝΔ λόγω ιδεολογίας! Καθότι ειναι το πιο ιδεολογικοποιημένο κόμμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Και που εμμέσως πλην σαφώς μας λέει θα την ψηφίσει ακόμα και αν βαλουν αρχηγό της γαιδούρι (ξεσαμάρωτο ή σαμαρωμένο, δεν έχει σημασία).

ΥΓ. Σημειωτέον ότι μεταξύ των δύο προτιμώ Ντόρα, καθότι ταιριάζει περισσότερο στην ..ιδεολογία της (τη γνωστή..αυτή της διαπλοκής με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα). Επίσης θεωρώ το άρθρο στο Veto επιεικώς απαράδεκτο, αν και δεν νομίζω ότι υπαγορεύθηκε από τους εσωμμακμματικούς αντιπάλους της, όπως η ίδια αφήνει να εννοηθεί.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Φανατισμένοι μπαμπουίνοι σαν και αυτούς που κραυγάζουν στα γήπεδα δεν ήταν οι ΟΝΝΕΔίτες, τότε που φώναζε μαζί τους ο Βουλγαράκης τα υβριστικά συνθήματα, που (και καλά) μετά ισχυρίστηκε ότι δεν τα είχε ακούσει;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Προς Ανώνυμο: Ομολογώ ότι όση καλή διάθεση και αν έχω αδυνατώ να ανταλλάζω απόψεις μαζί σου. Κυρίως όταν είναι προφανές ότι αντιμετωπίζεις και σοβαρές δυσκολίες στην κατανόηση των Ελληνικών.

Jack: Όλοι οι αντίστοιχοι τέτοιοι είναι. Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Παροικούν σε όλους τους χώρους. Το θέμα είναι να τους απομονώνουν όλοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προς Joe: ευχαριστώ για τα..καλά σου λόγια. Θα προσπαθήσω στο μέλλον να φέρω τα ελληνικά μου στο επίπεδο των δικών σου, ώστε να καταδέχεσαι να μου απευθύνεις το λόγο. Προς το παρόν σου συνιστώ ψυχραιμία. Αδικείς τον εαυτό σου με τον τρόπο που απαντάς αλλά και τους συμπαθείς μπαμπουίνους που εσχάτως πολλαπλασιάζονται στον πολιτικό χώρο, τον οποίο στηρίζεις λόγω της ιδεολογίας που ..εκπέμπει στη χώρα μας.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αγαπητέ Ανώνυμε,

Η αδυναμία κατανόησης των Ελληνικών αφορά την αδυναμία σου να διαβάσεις αυτά που γράφω. Αυτά σε οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα που τα θεωρείς θέσφατα. Σε αυτό το δρόμο αδυνατώ να σε ακολουθήσω.

Ο διάλογος απαιτεί την απαραίτητη ψυχραιμία. Για εσένα η ιδεολογική μου τοποθέτηση είναι προβληματική. Αδυνατείς να δεις πέρα από αυτή. Προσπερνάς κιόλας ότι πλέον κυβερνάνε άλλοι και αυτά που κάνουν θα έπρεπε να σε προβληματίζουν περισσότερο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ joe: 1. Αν αυτά που γράφεις με οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα τότε μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείς και συ για τον τρόπο που γράφεις; Εγώ πάντως μονίμως αναρωτιέμαι.. 2. Θέσφατα δεν υπάρχουν. Αναγνώρισε όμως το δικαίωμα της κριτικής στους άλλους, έστω και αν πλανώνται κατά τη γνώμη σου 3. Φοβάμαι ότι (και ισως είναι δική μου ευθύνη) ότι μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, μη διαβάζοντας τις υπαινικτικές παρατηρήσεις μου. Δεν υποστήριξα ότι η ιδεολογική σου τοποθέτηση είναι προβληματική, όπως γράφεις. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αν θέλεις, όταν αναφερθείς στην ιδεολογία που υποστηρίζεις. Εκείνο που έγραψα είναι ότι, δυστυχώς για την ίδια, η ΝΔ είναι ένα κόμμα που βαδίζει χωρίς ιδεολογική πυξίδα εδώ και παρά πολλά χρόνια. Αντί, όπως άλλα σύγχρονα κόμματα της λεγόμενης κεντροδεξιάς, να παράγει πολιτική, στην πραγματικότητα λειτουργεί με μια διαχειριστική λογική, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, λογική που επιτάθηκε τα τελευταία χρόνια, με το δόγμα Λούλη (ενδιαφέροντα τα βιβλία του πάνω στο θέμα). Δεν είναι τυχαία έτσι η ηγεμονία της άλλης πλευράς στα θέματα ιδεολογίας, η οποία δυστυχώς περιλαμβάνει και την ηγεμονία των ιδεολογημάτων της. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που ψηφίζει το κόμμα σου πολλώ απέχουν από το να το στηρίζουν λόγω ιδελογίας. Οι περισσσότεροι το στηρίζουν λόγω προσδοκιών σε προσωπικό επίπεδο ή λόγω οπαδικής ψυχολογίας(φιλίες, προσδοκία βολέματος, αντιπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ, κλπ. κλπ.). Δεν είναι τυχαίο επίσης που τόσο σήμερα, όσο και κατά το παρελθόν, οι αντιθέσεις στο κόμμα υπήρχαν στη βάση αντιπαράθεσης βαρωνιών με κριτήριο την εξουσία. Θυμίζω επίσης ότι βασικό επιχείρημα της Ρηγίλλης για τη στήριξη του κόμματος την προηγούμενη δεκαετία ήταν το ΠΡΟΣΩΠΟ του Καραμανλή και η διαχειριστική του ικανότητα σε αντιθεση με την ανικανότητα του "ηλίθιου" Γιωργάκη. Για το λόγο αυτό εκπλήσσομαι όταν μαθαίνω ότι στηρίζεις τη ΝΔ για λογους ιδεολογίας. Η οποία, μεταξύ μας, αν υπάρχει συγκροτημένα, δεν θεωρώ ότι διαφέρει δραματικά από αυτή του ΠΑΣΟΚ, όπως τουλάχιστον το ζήσαμε μέχρι τώρα.
Κατά τα λοιπά δεν προσπερνώ τίποτα σχετικά με τη νέα κυβέρνηση και την πολιτική της. Νόμιζα απλά ότι η συζήτηση ήταν για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ....η οποία θα πρέπει, ως υποστηρικτή της, να σε είχε προβληματίζει περισσότερο απο ολους μας..
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Όταν γράφω: "Τώρα αν η/ο επόμενη/ος αρχηγός αλλάξει την ιδεολογική προσέγγιση μπορεί να αλλάξω και εγώ" εσύ καταλαβαίνεις ότι εγώ θα συνεχίσω να ψηφίζω ΝΔ στα σίγουρα; Ενώ το προφανές είναι ότι σε περίπτωση που μετακινηθεί ιδεολογικά δεν θα συνεχίσω να τη στηρίζω.

2. Οι Νεοδημοκράτες στο σύνολο τους σχεδόν (αυτό το 33%) έχει ιδεολογική ένταξη στην ΝΔ. Το βόλεμα δεν είναι κάτι που τους αφορά. Άλλωστε η ιδεολογική πλατφόρμα της ΝΔ που μιλούσε ήδη από το 1977 για ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό είναι ακόμα και σήμερα κυρίαρχη ιδεολογικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ότι η ΝΔ για να κερδίσει εκλογές χρειάστηκε να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο παρά στα δεξιά της είναι άλλη συζήτηση και προκύπτει από την ιδεολογική κατεύθυνση που έχει επιλέξει ο Ελληνικός λαός. Παραμένει όμως ένας ένα δεξιό φιλελεύθερο κόμμα και αυτοί που τη στηρίζουν στην πλειοψηφία τους αυτό πρεσβεύουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ καταλαβαίνω από αυτό που γράφεις ότι θα ψήφιζες ΝΔ ακόμη και αν αρχηγός της ήταν ένας πολιτικός διαπλεκόμενος με οικονομικά συμφέροντα, ο οποίος χρηματίζεται τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογενειάς του από συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Υπό την προϋπόθεση, όπως είπες, ότι αυτός δεν θα άλλαζε την "ιδεολογία" του "ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού". Όπως και οτι θα στήριζες τη ΝΔ ακόμη και αν ο αρχηγός της και υποψήφιος πρωθυπουργός δεν θα είχε την ικανότητα να διαχειριστεί κρίσιμα προβλήματα της Ελλάδας..μόνο και μόνο επειδή δεν θα "άλλαζε" την ιδεολογική κατεύθυνση της ΝΔ. Αν κάνω λάθος τότε διευκρίνισε ότι δεν είναι μόνον η περίφημη "ιδεολογία" κριτήριο για την επιλογή, εκτός και να είσαι κολλημένος με τη μπάλα.
Όσο για το 33% του ελληνικού λαού της ΝΔ που ψηφίζει τη ΝΔ από.."ιδεολογία"..τι να πω...επειδή ζούμε στην ελληνική κοινωνία και όχι στη χώρα των γαλάζιων στρουμφ ή αν θες των πράσινων αλόγων, ΕΛΕΟΣ! Είτε δεν βλέπεις είτε μας κοροιδεύεις για το κριτήριο που αποφασίζουν και εντάσσονται πολλοί από τους ψηφοφόρους. Αλλά δεν μίλησα μόνο και κυρίως γιαυτούς. Μίλησα για το κόμμα σου και την αδυναμία του, δυστυχώς, να παράξει πολιτική και αν θέλεις ιδεολογία. Το αν στο ιδεολογικό αυτό έλλειμμα αντιτάσσεις τον περίφημο "ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό" του 1977 (!)..τότε τι να πώ...καλά κρασιά για την ελληνική δεξιά!! σοβαρευτείτε παιδιά! Θέλει πολύ δουλειά για να σας πάρουμε στα σοβαρά.

ΥΓ1. Προφανώς και η αλλοδαπή δεξιά είναι σε καλύτερη κατάσταση ακόμη και σε επίπεδο ιδεολογίας. Είναι ένας από τους λόγους που δεν έχει τα χάλια της ΝΔ.
ΥΓ2. Για να μην αδικήσω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πάντως πρέπει να πω ότι έκανε φιλότιμες προσπάθειες ακόμη και στον ιδεολογικό τομέα, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί η δεξιά στη χώρα μας να εξακολουθεί να έχει την αισθητική και τις απόψεις του "χωροφύλαξ και του αστυφύλαξ" της δεκαετίας του 60. Έκτοτε όμως μηδέν (ή σχεδόν μηδέν) εις το πηλίκον. Και αν εξαιρέσουμε την περίοδο Μητσοτάκη με τις νεοφιλελευθερες κορώνες (που απαξιώνουν, άδικα, σήμερα την κορούλα του) μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα άλλο. Εκτός βέβαια από τις επικοινωνιακές προσεγγίσεις του γκουρού του Κωστάκη κυρίου Λούλη.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Δηλαδή στο δικό σου το μυαλό το 33% ψήφισε ΝΔ επειδή είχε κάνει συναλλαγή. Προφανώς πρέπει να ρωτήσεις τους νεοδημοκράτες φίλους σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε μα αυτούς ρώτησα..και δόξα τω θεώ έχω πολλούς τέτοιους: άλλοι συμβασιούχοι στο Δήμο του Νικήτα Κακλαμάνη, άλλοι τρόφιμοι πολιτικών γραφείων βουλευτών της ΝΔ, άλλοι γιατί εχουν βιώματα από τον εμφύλιο, άλλοι γιατι δεν τους εξυπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ, άλλοι γιατι οι γονείς τους ψηφίζουν "ιστορικά", όπως εσύ δεξιά, και κάνουν το ίδιο..κλπ κλπ. Το θέμα όμως, όπως είπα, δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι. Είναι τι γινεται σε επίπεδο πολιτικών σχηματισμών (αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ φυσικά). Και εκεί δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πίσω...τέλος πάντων: ας ελπίσουμε κάποτε τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.

ΥΓ. Σήμερα το Veto είχε στην ίδια στήλη κείμενο για το Σαμαρά, όπως και για τη Ντόρα. Ήταν το ίδιο χυδαίο; (κάτι έγραφε το πρωτοσέλιδο για το..θολωμένο του μυαλό..). Και αν ναι, δικαιούται να πει κι αυτός ότι το υπαγόρευσε η..Ντόρα; (αχ..πολιτικές αντιπαραθέσεις που γίνονται!!)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντορααααα...που πας και μας αφηνεις!!!!!!! Και κλάααααμα ο μπαμπάς!!
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Ντορααααα...που πας και μας αφηνεις!!!!!!! Και κλάααααμα ο μπαμπάς!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια