Το "δικό" μου debate


Πριν αρχίσω τις βαρύγδουπες αναλύσεις μου για το debate, θα σας υποβάλω ένα ερώτημα το οποίο θέλω να το σκεφτείτε λίγο και μετά να δώσετε μόνοι σας την απάντηση στον εαυτό σας. Αν αντί για αυτό το πληκτικό και πολύωρο debate, είχε έναν ενδιαφέροντα αγώνα κέρλινγκ (που δεν φημίζεται για τους πολυάριθμους οπαδούς του), τι θα επιλέγατε να παρακολουθήσετε; Ή για να το αγγίξω το θέμα και από τη γυναικεία οπτική γωνία, αν είχε την ίδια ώρα η TV την 27η επανάληψη του Sex and the city, το επεισόδιο από τον πρώτο κύκλο, τότε που η μόδα στα μαλλιά ήταν ακόμα η περμανάντ, τι θα επιλεγαν οι φίλες μας;


Ομολογώ ότι αν και αρχικά ένιωθα άτυχος που θα ήμουν στο χώρο εργασίας μου την ώρα της τηλεμαχίας, με το πέρασμα της διαδικασίας, πίστεψα πως η θεά τύχη μου χαμογέλασε. Γλίτωσα το μαρτύριο, άσχετα αν και θα ήταν μια μαζοχιστική ενέργεια και θα έμενα στο δέκτη μου καθηλωμένος. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να παρακολουθήσω απερίσπαστος τις ερωταπαντήσεις, οπότε θα ασχοληθώ σημειολογικά με το πολιτικό... υπερθέαμα, το οποίο (αν είναι δυνατόν) προετοίμαζαν τόσο καιρό οι κομματάρχες! Πάμε λοιπόν.


Σε αντίθεση με το προηγούμενο debate, ΔΕΝ φορούσαν χτες όλοι άσπρα. Μάλλον άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα... μαύρα τους τα χάλια. Ας τους "περιλάβω" όλους, έναν προς έναν, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό. Ο Καραμανλής για πρώτη φορά είχε τόσο καλά επιμεληθεί το μαλλί του, με εμφανέστατη τη χρήση του... πιστολακίου, φέρνοντας τα μαλλιά του σε μια φορά πίσω δεξιά! Λάτρης του αθλητισμού, απέδειξε το θαυμασμό του στον Μπολτ, μιας και κατάφερε να διανύσει την απόσταση Μέγαρο Μαξίμου - Ραδιομέγαρο σε μόλις 8 λεπτά! Τον Αρι Βατάνεν έχει οδηγό; Γιατί δεν παίρνει ένα ελληνόπουλο να καταπολεμίσει και την ανεργία και δίνει πάτημα στον Καρατζαφέρη να μιλάει για οικονομικούς μετανάστες; Κατά τα άλλα δεν είχε στυλιστικά ατοπήματα, φορούσε ωραίο σακάκι και η γραβάτα ήταν μια χαρά. Χωρίς να θέλω να ευλογίσω τα γένια μου (ή στην προκειμένη περίπτωση τα κιλά μου) τελικά για να σου πηγαίνε η γραβάτα, πρεπεί να είσαι ευτραφής, να τα έχεις τα πάχη σου τα κάλη σου. Τέλος, μάλλον διψούσε, διότι από την πρώτη κιολάς απάντηση το ποτήρι του ήταν μισοάδειο, στα καπάκια γέμισε και αμέσως μετά πάλι η στάθμη του νερού κατέβηκε.


Από την άλλη ο Παπανδρέου, με εμφάνιση αλλά Ομπάμα στο προαύλιο της ΕΡΤ, φορούσε μόνο πουκάμισο χωρίς σακάκι (το έβαλε μετά στο στούντιο) προσήλθε εμφανώς ακούρευτος, με τις φύτρες να κάνουν πάρτι, λες και χρησιμοποιεί το σαμπουάν της Vichy για την τριχόπτωση. Αφήστε που σύντομα θα έχουμε γάμο στη Ιπποκράτους, μιας και στις χειραψίες στον προθάλαμο, σταυρώθηκαν τα χέρια. Τρέμετε οι ανύπαντροι! Στη διάρκεια της τηλεμαχίας, σε κάποια στιγμή έγερνε, αλλά κατά τα άλλα, καλά.


Την παράσταση όμως έκλεψε η μοναδική κυρία των πολιτικών αρχηγών. Η Αλέκα Παπαρήγα, έκανε πραγματικά τη διαφορά με το μενταγιόν καρδούλα ("Σας αγαπώ, που θα έλεγε και η Μαρία Αλιφέρη). Στη λιτή ενδυμασία της, το κόκκινο κρεμαστό, τράβηξε την προσοχή.Το περιδέριο κοστίζει 225Ε, υπερδιπλάσιο ποσό των καταθέσεων της (μόλις 100Ε έχει δηλώσει), πράγμα που αποδεικνύει ότι μάλλον είναι δώρο κάποιου θαυμαστή. Πρέπει να συγκρατήσουμε στη μνήμη μας και το χαμόγελο της Coldate που λάνσαρε στους διαδρόμους, κάτι σπάνιο για την Αλέκα. Να μην λησμονήσω να την ευχαριστήσω δημόσια, διότι λόγω της σωματικής της διαπλάσης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πλάτη της καρέκλας, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να συμβεί με τους υπόλοιπους.


Οσκαρ πρωτοεμφανιζόμενου στον Αλέξη Τσίπρα. Αφού ξεκίνησε με το μαργαριτάρι έξω από το στούντιο και αναφέρθηκε ΣΤΟΝ ψήφο και όχι ΣΤΗΝ ψήφο, περπατούσε στο ραδιομέγαρο με στυλ James Dean. Ο όψιμος debate-στας, έπρεπε να είχε βγάλει τις τρίχες ανάμεσα στα φρύδια του (έτσι μου λένε οι φίλες μου) και να μην σουφρώνει τόσο φιλήδονα τα χείλη του την ώρα που μιλάει. Δεν είναι η Angelina Jolie. Αν ήταν, μπορεί και να έδινα απλόχερα τη ψήφο μου!!!


Ο πάντα επικοινωνιακός Καρατζαφέρης, αφού έκανε "μούφα" δηλώσεις κατά την είσοδό του, πέρι πλήξης, σούπας κτλ, (αν και συμφωνώ, αναρωτιέμαι γιατί πήγε τότε), ξεστόμησε και την επική ατάκα, ότι γίνεται το debate "για τα μάτια του κόσμου" και δυστυχώς η μη ευέλικτικη κρατική τηλεόραση, δεν "πέταξε" την ίδια ώρα στον αέρα τον Χρήστο Αυγερινό να άδει το ομόνυμο επιτυχημένο σουξέ! ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε επίδειξη ευγένειας, άφησε μια κυρία που βρισκόταν πίσω του να περάσει πρώτη στο ασανσέρ, εκτός κι αν το έπραξε για να μην έχει η καημένη τρόπο διαφυγής μετά... Το μαλλί του άγγιζε το όριο του τρέντι, με την φραντζούλα και τις λίγες αφέλειες.


Πάμε τώρα στον κύριο που καθόταν δίπλα στον Καρατζαφέρη. Ομολογώ την αμαρτία μου, ότι έκανα πολύ ώρα για να μάθω το όνομα του κυρίου με το φυστικί πουκάμισο (μα φυστικί βρε αθεόφοβε; Ούτε εγώ δεν τα φοράω αυτά) και το μπεζ σακάκι, το οποίο κοσμούσε μια κονκάρδα! Ναι ναι, μια κονκάρδα κύριοι, καλά διαβάσατε! Εμείς πριν 15-20 χρόνια τις βάζαμε στα τζιν μπουφάν μας, ο κ. Χρυσόγελος στο σακάκι. Πρόοδος. Το ανοιχτό κουμπί του φυστικί (επαναλαμβάνω) πουκαμίσου του, άφηνε να φανεί το δασύτριχο στήθος του, αν και από την συμπεριφορά του, δεν τον λες και... αντρουά, μάγκα βαρύ και ασήκωτο! Επίσης, φιλική συμβούλη προς τον κύριο που είδαμε και μάλλον μετά τις εκλογές δεν θα τον ξαναδούμε, κάνε κάτι με το μαύρο φρύδι και το άσπρο μαλλί, η αντίθεση αυτήν σκοτώνει...


Ηρθε η ώρα των δημοσιογράφων. Ο Τσίμας, κατάφερε να συνδυάσει ριγέ σακάκι με πουά γραβάτα (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο Κωστέτσος) και απορώ πως δεν φόρεσε και καρό παντελόνι. Το δείγμα μυστακίου, σε γκρίζα απόχρωση και τρίχες 3 ημερών, ταιριάζουν σε... τζόβενο και όχι σε δημοσιογράφο κύρους! Πρέπει δημόσια να πω ένα μεγάλο respect, στο ξύριμα του Κωνσταντάτου, που το μαγουλάκι του έδειχνε σαν ποπουδάκος μωρού. Ο Σρόιτερ, δεν επέλεξε τον σωστό... πεθαμένο, γιατί το σακάκι του έπεφτε λίγο μεγάλο και η ροζ γραβάτα δεν τον κολάκευε. Κρίμα γιατί είαν ικαι νέος άνθρωπος. Η Κοσιώνη, επέλεξε καλό συνολάκι, όμως το δαχτυλίδι που φορούσε, ήταν τόσο μεγάλο, που θα έπρεπε να ήταν φαγωμένη για να μπορέσει να το σηκώσει, χωρίς μάλιστα να χαλάσει το άψογο γαλλικό μανικιούρ της. Ο Ευαγγελάτος, ήταν ο γνωστός Ευαγγελάτος, με φανταχτερή γραβάτα, και ένα κουτί τζελ στο κεφάλι του. Θα χρειαζόταν σφυρί και καλέμι για να αλλάξει έστω και λίγο το χτένισμα του. Αντίθετα, ο Αιμίλιος, δεν φόρεσε εξτρίμ γραβάτα (όπως η μπλου-ιλεκτρίκ του προηγούμενου debate) αλλά ως γνήσιο STAR-παίδο, περίμενε στο προαύλιο, 5 μέτρα πίσω από τον Τσίμα να κάνει δηλώσεις, για να έρθει η σειρά του κάτι που τελικά δεν συνέβη...χαχαχα! Το μαλλί του δε, σαν να κουρεύτηκε στο ΠΙΚΠΑ! Και δεν μίλησε γαμώτο για την τουριστική κρίση στη Μύκονο.


Τέλος, ως συνήθως η ΕΡΤ διέπρεψε. Παγκόμια πρωροτυπία, η καθυστέρηση της ώρας έναρξης του debate και δεν μιλάμε για 2-3 λεπτά, αλλά περίπουγια ένα τέταρτο! Αμέλησαν να τσεκάρουν την καρέκλα του κυρίου Χρυσόγελου και για τουλάχιστον μία ώρα ανέμιζε από την καρέκλα του μια κλωστή πέρα δώθε. Επίσης τεράστια επιτυχία τα χάσιμο του σταθερού πλάνου του Τσίπρα, με την κάμερα να ανεβοκαταβαίνε, όταν μάλιστα το "κάδρο" είναι στάνταρ, μιας και οι καλεσμένοι δεν αλλάζουν θέση, αλλά είναι πάντα στο ίδιο σημείο. Ευτυχώς που η Χούκλη ήταν μια χαρά και δεν παρασύρθηκε από τα... μεγαλεία της Κρατικής τηλεόρασης.


ΥΓ. Διαφωνώ με τον Joe για την τοποθέτηση της Κοσιώνη. Ναι μεν ο Παπαχελάς θα άρμοζε στην τηλεμαχία (και όχι οι άλλοι που ανέφερε), αλλά και αυτός είναι περίπτωση Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν επιθυμεί να παρευρεθεί σε τέτοιου είδους debate.



Σχόλια

Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Να εκφράσω και μια απορία. Ο κ. Χρυσόγελος, για να επιβεβαιώνει το επώνυμο του, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενα χρυσό δόντι, έτσι ώστε όταν γελάει να λάμπει ο χρυσός;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Jack τα σέβη μου. Τέτοια στυλιστική ανάλυση δεν πίστευα ότι θα διαβάσω ποτέ :)
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Jack, ευχαριστώ. Νόμιζα ότι είχε χαλάσει η τηλεόραση όταν είδα το οικολογικό πουκάμισο.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Η μεγάλη δικαίωση. Ρίγη συγκίνησης με κατακλύουν παρακαλουθώντας τον Χρυσόγελο αυτήν την ώρα στο MEGA. Και πάλι ο οικολόγος φοράει φυστικί πουκάμισο. Δύο στα δύο ο Θεός. Απλά σήμερα είναι σε πιο σκούρη απόχρωση.
Τον οραματίζομαι ως το μοναδικό μοντέλο στην επίδειξη της φθινωπορινής κολεξιόν 2009, "Ολα φυστικί". Βλέπω μπροστά μου και τους τίτλους των περιοδικών μόδας στα οποία ποζάρει, πάντα με φυστικί πουκάμισο. Αραδιάζω ενδεικτικά μερικούς τίτλους:

- Φυστικί επανάσταση
- Η χρονιά του φυστικί
- Τα πρωτοβρόχια θέλουν φυστικί
- Φυστικί επέλαση
- Φυστικί πειρασμός
- Και από φυστικί.. Χειμώνας
- Η νέα τάση επιβάλλει φυστικί
- Φυστικί αναγέννηση
- ΦυστικοΦθινόπωρο
- Φυστικομάνια
- Φυστικί, το χρώμα του έρωτα και του ρομαντισμού
- Να σου δείξω το... φυστικι μου; (τίτλος σε πονηρό αντρικό περιοδικό).
- Το φυστικί και το... φυστίκι (τίτλος του Cosmopolitan, με δεύτερο τίτλο: Φόρα φυστικί και φυστικώσου και 50 τρόποι να φυστικώθείς με το τύπο που φοράει φυστικί)
Ο χρήστης sandybell είπε…
Ο σύλλογος φυστικοπαραγωγών Αιγίνης θα ήθελε να εκφράσει την έντονη συγκίνησή του για την τιμή που γίνεται στο παραγνωρισμένο μέχρι σήμερα χρώμα του τοπικού του προϊόντος.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ο Χρυσογελος ΤΩΡΑ δικαιώνεται
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λυσσάξατε με το Χρυσόγελο....αφήστε όλα τα φυτά να ανθίσουν..!!!!
Ο φυστικάς....
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Κατόπιν ανωρίμου σκέψεως, ο Averell Dalton είναι έτοιμος να απονείμει τα αναφικά βραβεία για το debate των έξι:

- Αριστείο Γιάννη Δαλιανίδη στον κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη. Για την ατάκα, "στο ΝΑΤΟ είμαστε όπως ο Αλέκος Τζανετάκος με τον Βουτσά: της σφαλιάρας". Καμιά στιγμή δεν είναι ακατάλληλη για να στηρίξεις το επιχείρημά σου με μια γλαφυρή αναφορά στον ελληνικό κινηματογράφο.

- Χρυσή Σφεντόνα 2009 στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Πώς γίνεται κι αυτή η γυναίκα, που δεν γεμίζει το μάτι κανενός, καταφέρνει όλο και περισσότερους να χαμογελούν με νόημα όταν μιλά; Θαυμάστε: "Η λογική τής Ψωροκώσταινας επανέρχεται συνεχώς με κοσμοπολίτικα περιτυλίγματα" (για την ευρωπαϊκή "πολιτική" τής χώρας), "Η δική μας ιδεολογία είναι στενά δεμένη με την λαϊκή λογική" (απάντηση στην παρατήρηση τής Κοσιώνη ότι η ιδεολογία αντιστρατεύεται συχνά την κοινή λογική), "Με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων οι εργαζόμενοι μπαίνουν στο δίλημμα 'στα Τρίκαλα, στα δυο στενά'" (γιατί η κλασική παιδεία ουδένα έβλαψε), "Οι επιχειρηματίες τής εκπαίδευσης προσφέρουν στους νέους ληξιπρόθεσμη γνώση" (RESPECT)... Και, κυρίως, η Αριστερά τής "ακομπλεξάριστης αντίθεσης" που "δεν θα γελάσει κανέναν, γιατί τα λέει όλα μπροστά", αλλά και "δεν θα νοιώσει πως ξεγελάσθηκε, αν όσοι μας ψηφίσουν κρατήσουν τις διαφορετικές απόψεις τους μετά τις εκλογές". Overachiever ολκής, ή απλώς απαράδεκτα υποτιμημένη; Όσοι μιλούν για κολλημένα μυαλά και ξύλινες γλώσσες, ας ξαναδιαβάσουν την παράγραφο.

- Χρυσός Κορμοράνος 2009 στον κύριο Γιώργο Παπανδρέου. Για το αμίμητα αναφικό "Πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί ο αγωγός (Σ.τ.Μ. ναι, ομιλεί για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη) σε σχέση και με την ανάπτυξη των... τηλεπικοινωνιών και της ευρυζωνικότητας στην περιοχή"! Μικροσκοπικά υποβρύχια διατρέχουν τον πετρελαιαγωγό μεταφέροντα ερωτικά ραβασάκια εκατέρωθεν των αδιάβατων ελληνοβουλγαρικών συνόρων, "πράσινοι" Σ.Ε.Α. (γιατί η πράσινη ανάπτυξη δεν γνωρίζει όρια) κατά μήκος τού αγωγού, για να ξεκουράζονται τα ταχυδρομικά περιστέρια... Σταματήστε επιτέλους να συκοφαντείτε το όραμα τού προέδρου: μια χαρά θα τα βρει με τον Πούτιν - στην ανάγκη, θα του δώσει την προμήθεια των μικροϋποβρυχίων με απ' ευθείας ανάθεση.

ΥΓ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ!
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Κατόπιν ανωρίμου σκέψεως, ο Averell Dalton είναι έτοιμος να απονείμει τα αναφικά βραβεία για το debate των έξι:

- Αριστείο Γιάννη Δαλιανίδη στον κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη. Για την ατάκα, "στο ΝΑΤΟ είμαστε όπως ο Αλέκος Τζανετάκος με τον Βουτσά: της σφαλιάρας". Καμιά στιγμή δεν είναι ακατάλληλη για να στηρίξεις το επιχείρημά σου με μια γλαφυρή αναφορά στον ελληνικό κινηματογράφο.

- Χρυσή Σφεντόνα 2009 στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Πώς γίνεται κι αυτή η γυναίκα, που δεν γεμίζει το μάτι κανενός, καταφέρνει όλο και περισσότερους να χαμογελούν με νόημα όταν μιλά; Θαυμάστε: "Η λογική τής Ψωροκώσταινας επανέρχεται συνεχώς με κοσμοπολίτικα περιτυλίγματα" (για την ευρωπαϊκή "πολιτική" τής χώρας), "Η δική μας ιδεολογία είναι στενά δεμένη με την λαϊκή λογική" (απάντηση στην παρατήρηση τής Κοσιώνη ότι η ιδεολογία αντιστρατεύεται συχνά την κοινή λογική), "Με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων οι εργαζόμενοι μπαίνουν στο δίλημμα 'στα Τρίκαλα, στα δυο στενά'" (γιατί η κλασική παιδεία ουδένα έβλαψε), "Οι επιχειρηματίες τής εκπαίδευσης προσφέρουν στους νέους ληξιπρόθεσμη γνώση" (RESPECT)... Και, κυρίως, η Αριστερά τής "ακομπλεξάριστης αντίθεσης" που "δεν θα γελάσει κανέναν, γιατί τα λέει όλα μπροστά", αλλά και "δεν θα νοιώσει πως ξεγελάσθηκε, αν όσοι μας ψηφίσουν κρατήσουν τις διαφορετικές απόψεις τους μετά τις εκλογές". Overachiever ολκής, ή απλώς απαράδεκτα υποτιμημένη; Όσοι μιλούν για κολλημένα μυαλά και ξύλινες γλώσσες, ας ξαναδιαβάσουν την παράγραφο.

- Χρυσός Κορμοράνος 2009 στον κύριο Γιώργο Παπανδρέου. Για το αμίμητα αναφικό "Πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί ο αγωγός (Σ.τ.Μ. ναι, ομιλεί για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη) σε σχέση και με την ανάπτυξη των... τηλεπικοινωνιών και της ευρυζωνικότητας στην περιοχή"! Μικροσκοπικά υποβρύχια διατρέχουν τον πετρελαιαγωγό μεταφέροντα ερωτικά ραβασάκια εκατέρωθεν των αδιάβατων ελληνοβουλγαρικών συνόρων, "πράσινοι" Σ.Ε.Α. (γιατί η πράσινη ανάπτυξη δεν γνωρίζει όρια) κατά μήκος τού αγωγού, για να ξεκουράζονται τα ταχυδρομικά περιστέρια... Σταματήστε επιτέλους να συκοφαντείτε το όραμα τού προέδρου: μια χαρά θα τα βρει με τον Πούτιν - στην ανάγκη, θα του δώσει την προμήθεια των μικροϋποβρυχίων με απ' ευθείας ανάθεση.

ΥΓ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια