Ρεφραίμ

Για όλους εκείνους (μεταξύ τους και ο γράφων) που περίμεναν από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στην χθεσινή τηλεμαχία με διάθεση να “κατασπαράξει” τον αντίπαλό του, η απογοήτευση σήμερα είναι εφάμιλλη αυτής που κυριεύει τον φίλαθλο παρατηρητή καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Μετά το “και τώρα ας τους δείξουμε πώς κερδίζονται οι αγώνες”, ο Καραμανλής επανέλαβε σε τρεις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, την συνέντευξη στην Καθημερινή και όλες του τις ανοικτές συγκεντρώσεις όσα μας είχε ήδη πει από την Δ.Ε.Θ.. Ουδεμία πρωτοτυπία, ουδεμία έκπληξη, ουδείς αυτοσχεδιασμός. Με μονότονο για τα μέτρα του ύφος, ένα καλά προγραμματισμένο ρομπότ που θ’ απαγγείλει άπταιστα το ποίημά του no matter what, ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε τα δύο debates ελαφρώς αφ’ υψηλού, λες και, μετά το λύσιμο τού κόμπου τής γραβάτας στο Αιγάλεω, ο Παπανδρέου θα έπρεπε φυσιολογικά να λουφάξει τρομαγμένος στο Καστρί και ν’ αποσύρει το Πα.Σο.Κ. από τις εκλογές.

Είπαμε όμως: στην εποχή των επικοινωνιολόγων, η πιστή τήρηση τού σχεδίου έχει μεγαλύτερη αξία από το όποιο επικοινωνιακό χάρισμα. Και δεν ήταν δύσκολο να τηρήσει κανείς αυτό το σχέδιο – όταν η δουλειά λέγεται “δείξτε ότι ο αρχηγός τής αντιπολιτεύσεως αοριστολογεί”, κι ένα σκιάχτρο μπορεί να την φέρει σε πέρας. Όσο περισσότερο μιλά ο Παπανδρέου, τόσο βεβαιώνεσαι ότι μόνον μια γενική εικόνα έχει για το πού θέλει να πάει την χώρα, ότι το σχέδιο των 100 ημερών κάθε άλλο παρά ο μέχρι κεραίας μελετημένος πιλότος εξόδου από την κρίση είναι, ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι, για την ώρα τουλάχιστον, όραμα και όχι πρόγραμμα. Το μόνο, επομένως, που είχε να κάνει ο Καραμανλής ήταν να είναι παρών, να παίζει τον σοβαρό και υπεύθυνο, και να του πασάρει κάρτες για να συμπληρώνει τα ευχολόγια. Το ερώτημα είναι: γιατί αρκέσθηκε σ’ αυτόν τον ρόλο; Πώς πείσθηκε ο πρωθυπουργός ότι του αρκεί μια τέτοια νίκη “στα σημεία”, ενώ είναι πασίδηλο πως μόνο η συντριβή τού αντιπάλου θα μπορούσε ν’ αντιστρέψει αποφασιστικά το κλίμα;

Το πρόβλημα για την Ρηγίλλης είναι πως, δεδομένου του κλίματος, πολλοί θα διαβάσουν αυτήν την νίκη στις λεπτομέρειες ως ισοπαλία. Εκτός των άλλων επειδή, για πρώτη φορά στα 13 χρόνια που είναι αρχηγός τής Ν.Δ., ο Καραμανλής είναι τρωτός. Στα 70 λεπτά τής χθεσινής τηλεμαχίας, ο Παπανδρέου βρήκε έδαφος να τον “καρφώσει” για τους πέντε “γαλάζιους” προϋπολογισμούς που έπεσαν έξω, για τους τόσον απαραίτητους αγροφύλακες, για απόπειρα νοθείας στην αναθεώρηση τού Συντάγματος, για μισή ντουζίνα σκάνδαλα σε 5,5 χρόνια διακυβέρνησης, για την επανειλημμένη αποχώρηση τής πλειοψηφίας από τις συνεδριάσεις τού Κοινοβουλίου, για την off-shore τού Βουλγαράκη – περιττό να σημειώσω, ότι οι εξηγήσεις τού πρωθυπουργού επ’ αυτών ήσαν, στην καλύτερη περίπτωση, αναιμικές. Τι σημασία έχει, λοιπόν, αν ο Γιώργος έχει ή όχι πρόγραμμα; Ποιος ασχολείται στ’ αλήθεια με το γεγονός ότι δεν μπορεί να βάλει πέντε λέξεις στην σειρά χωρίς να κάνει λάθος, ότι ούτε κι ο ίδιος ξέρει αν αυτό που λέει είναι το ίδιο μ’ αυτό που θέλει να πει; Τι κι αν η πράσινη ανάπτυξη αποδειχθεί… πράσινα άλογα; Αυτό που μετρά είναι πως έχει αυτό που ανήκε στον Κώστα το 2004: την υπεροχή τού άφθαρτου και των καλών προθέσεων, την έξωθεν καλή μαρτυρία – εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι οι γκάφες του ως Υπουργού μπορούν να μπουν στο ζύγι με έξι χρόνια απραξίας στο Μαξίμου. Το “Καραμανλής ίσον τέλμα” τής κατακλείδας Παπανδρέου συνοψίζει, κατά πάσα πιθανότητα, την άποψη που έχει για τα πράγματα ο μέσος Έλληνας, κι οποιαδήποτε αλλαγή είναι προτιμότερη από το τέλμα.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην τρίτη ενότητα τής τηλεμαχίας, την σχετική με την Δημόσια Διοίκηση, ο πρόεδρος τού Πα.Σο.Κ. κατηγόρησε τον Καραμανλή πως ζει σε κάποια άλλη χώρα. Και συνέχισε: “Όπου κι αν πάω, μ’ όποιον κι αν μιλήσω, επιχειρηματία ή εργαζόμενο, πάντα ίδιο το ρεφραίμ”. Δεν κόμπιασε, δεν τραύλισε, δεν προσπάθησε να το διορθώσει. Εάν ήταν αθώο ή προσχεδιασμένο το σαρδάμ ετούτο, είναι κάτι για το οποίο μπορεί οι λάτρεις τής παραπολιτικής να λογομαχούν εις τον αιώνα. Ο Παπανδρέου, πάντως, άφησε την λέξη “ρεφραίμ” να αιωρείται στον τηλεοπτικό αέρα αρκετά, ώστε να γίνει από όλους ορατή η λεπτή της ειρωνεία: ένας καθ’ όλα άξιος άνθρωπος θα χάσει την θέση του από κάποιον που μπερδεύει τα λόγια του, επειδή κατάφερε να ταυτίσει την θητεία του με το όνομα ενός ηγουμένου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καθόλα άξιος ο Καραμανλής;;; έλεος!!
Ο χρήστης sandybell είπε…
Ο Παπανδρέου δεν είναι απλά κάποιος που μπερδεύει τα λόγια του. Είναι κάποιος που αξιώνει να κυβερνήσει μια χώρα, ενώ ακόμα δεν έχει κάνει τον κόπο να μάθει τη γλώσσα των κατοίκων της.

Να μην μιλήσω για υποκείμενο, ρήμα και αντικείμενο γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είδαμε και τον άλλο που μιλάει καλά τα ελληνικά!!! Κυβέρνησε άθλια και τώρα παρακαλεί το κόσμο της παράταξης να τον στηρίξει για να μην εξευτελιστεί στις εκλογές...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Εγώ προσωπικά διαφωνώ ότι κυβέρνησε άθλια. Μάλιστα ευχαρίστως επιχειρηματολογώ. Περιμένω αντίστοιχη επιχειρηματολογία με στοιχεία ουσιαστικά και όχι έκανε ή έδειξε. Τα στοιχεία θα το εκτιμούσα να αφορούν διακυβέρνηση και όχι σκανδαλολογία. Άλλωστε τη στάση του στο θέμα την εξήγησε και τη στήριξε με πράξεις. Προσωπικά θα τη προτιμούσα πιο σκληρή αλλά επειδή μιλάμε για διακυβέρνηση ας δούμε τι έκανε και περιμένω τον αντίλογο για κουβεντούλα.

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα στοιχεία της διακυβέρνησης του που ήταν και προγραμματικές δεσμεύσεις του:

Μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές και αύξησε αφορολόγητο.

Υλοποίησε τη δέσμευση του για τακτοποίηση της εκκρεμότητας με τους συμβασιούχους.

Εξήγησε το πλάνο του για το ασφαλιστικό και για τη μεταρρύθμιση στη παιδεία και τα προχώρησε με ελάχιστες διαφορές από τον αρχικό στόχο.

Είπε ότι θα εξυγιάνει την Ολυμπιακή και το έκανε. Άργησε στον ΟΣΕ αλλά το δρομολόγησε.

Αποκρατικοποίησε το management του ΟΤΕ το οποίο ήταν προεκλογική δέσμευση. Δεν μου άρεσε το πως αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο για υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα το Fiber to The Home.

Υπέγραψε τον αγωγό, μπλόκαρε σε όλα τα επίπεδα τα Σκόπια, έχει ουσιαστική παρουσία και βαρύτητα εντός Ε.Ε. και το κυριότερο δεν αισθάνεσαι ότι είμαστε τσιράκια κανενός.

Προχώρησε το Κτηματολόγιο με ιδίους πόρους μιας και το αρχικό κονδύλι πήγε στα πρόστιμα για την αδιαφάνεια στη διαδικασία το 2001.

Ολοκληρώθηκε η Εγνατία, ο Μαλιακός, ξεκίνησε το ΜΕΤΡΟ της Θεσ/νικης και ολοκληρώνεται η αντίστοιχη επέκταση του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

Δημιουργήθηκε επιτέλους στην Ελλάδα ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί σε κομμάτια του και θεμιτό αλλά δημιουργήθηκε κάτι που ΔΕΝ υπήρχε.

Αύξησε σημαντικά τα κατώτερα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων με το ΕΚΑΣ και τα άλλα αντίστοιχα μέτρα. Αύξησε τα επιδόματα ανεργίας μείωσε κατακόρυφα την ανεργία κ.ο.κ.


Τα παραπάνω είναι απλά ενδεικτικά. Δέχομαι κουβεντούλα για τα άσχημα τα οποία και αποδέχομαι. Απλά όταν μιλάμε για άθλια διακυβέρνηση να μετράμε και το έργο και δεν θεωρώ ότι σε 5.5 χρόνια διακυβέρνησης κάνανε κάποιοι άλλοι όνομα και μη χωριό περισσότερα.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Υποσημείωση δεν μπαίνω σε ακόμα σημαντικότερα έργα όπως το πρόγραμμα Θησέας και δεν συζητώ καν την αύξηση της ευκολίας συναλλαγής με το κράτος. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε ότι θα μειώσει το χρόνο και τις διαδικασίες ίδρυσης των επιχειρήσεων όταν ήδη από τον Αύγουστο το ΥΠΑΝ το υλοποίησε. Αυτά που είπα είναι ενδεικτικά.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δηλαδή ρε Joe, είσαι ευχαριστημένος από τη διακυβέρνηση του "expert" στο playstation;

Και στο φινάλε, γιατί να αφήσουμε την σκανδαλολογία, που πρώτη η δεξιά παράταξη έκανε... σημαία, και πήρε την διακυβέρνηση επί Μητσοτάκη. Τώρα δεν μας αφορά; Και ακόμα ο Καραμανλής δεν είχε ως ένα από τα κεντρικά συνθήματα την "κάθαρση" και μιλούσε για... νταβατζήδες; Κι όμως έσπασε όλα τα ρεκόρ της αντιστοιχίας "χρόνια διακυβέρνησης - αριθμός σκανδάλων"
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Jack άρα για εσένα ήταν άθλια. Πες τι έκανε σε ουσιαστικό επίπεδο η "καλή" κυβέρνηση για να καταλάβω γιατί αυτή είναι άθλια.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Για την σκανδαλολογία δεν έχεις να μου πεις κάτι;

Οσο γι αυτό που ρωτάς, αν με βάση τη δική σου επιχηραματολογία, η (αντιπαθέστατη σε μένα) κυβέρνηση Σημίτη δεν έκανε έργο (με όσα στραβά έκανε επίσης), τότε τι να πω, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα
Ο χρήστης sandybell είπε…
Η κυβέρνηση Σημίτη έκανε ποιο ακριβώς έργο ρε Jack; Τη δημιουργική λογιστική κατόπιν της οποίας (επειδή αυτό το έχω δει με τα μάτια μου) έστειλε τους καημένους τους υπαλλήλους της στατιστικής υπηρεσίας να δικαιολογήσουν στη EUROSTAT τα αδικαιολόγητα;

Ή την "αξιοπρεπή" παρουσία του ΓΑΠ στην εξωτερική πολιτική (καραμέλα που πιπιλάνε όλοι και ακόμα μου διαφεύγει ο λόγος). Αξιοπρεπή παρουσία το λένε τώρα το "σκύβω το κεφάλι και δέχομαι όσα μου λένε"; Γιατί στο δικό μου το χωριό αυτό αλλιώς το λένε.

Ή μήπως ξεχνάμε ότι όλη σχεδόν η Ελλάδα είναι χρεωμένη στις τράπεζες και ξεπληρώνει ακόμα δάνεια λόγω "χρηματιστηρίου".
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Sandy μου μην τα μπερδεύεις. Αλλο έργα που λέγαμε πριν, άλλο χάραξη πολιτικής. Αλλο το μετρό και το τραμ πχ, και άλλο οι δείκτες. Αποφασίστε για τι πράγμα θέλετε να μιλήσουμε. Αλλωστε δεν είπαμε ότι έκανε μόνο καλά, αλλά ότι βάση της επιχειρηματολογίας του Joe, όλοι έχουν πράξει καλά και άσχημα, οπότε ο καθένας λέει ό,τι τον βολεύει.

Για την... ταμπακιέρα των σκανδάλων δεν βλέπω να μου λέτε οτιδήποτε. Παγκόσμιο ρεκόρ!

ΥΓ. Δηλαδή ο Σημίτης έσκυβε το κεφάλι (πράγμα που όντςσ το έκανε), ενώ η ΝΔ ΔΕΝ έχει... ευκαμπτη μέση; Σιγά, μην τρελαθούμε,δυστυχώς πλέον όλοι μαριονέτες των διεθνών κέντρων εξουσίας είναι. Εκτός κι αν ισχυρίζεστε ότι η ΝΔ είναι κάτι σαν τον... αδέκαστο Μπάρα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Joe δεν μας εξηγείς..αφου έκανε τόσα καλα ο καραμανλής γιατί φευγει με τον τρόπο που φεύγει; ή είσαι στο 10% που πιστευει οτι θα νικήσει η ΝΔ...βγάλε τις παρωπίδες φίλε...μόνο έτσι θα βοηθήσεις το κόμμα σου!!!!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αγαπητέ Ανώνυμε,

Το τι πιστεύω είναι ανεξάρτητο από το αν έγινε έργο ή όχι. Αν το αμφισβητείς ευχαριστώς να το συζητήσω.

Όσο για τη ταμπακιέρα Jack δεν θέλεις να το πάμε στα σκάνδαλα γιατί το θέμα δεν είναι συγκριτικό.

Σε καθαρό επίπεδο διακυβέρνησης περιμένω κριτική. Τέτοια όμως δεν κάνεις όμως διότι όπως και όλοι δεν έχετε κάτι να πείτε. Άρα για να καλύψω και τον ανώνυμο φίλο μας ο Καραμανλής χάνει επειδή αποφάσισε 5,5 χρόνια να έχει τα media απέναντι.

Τέλος για την εξωτερική πολιτική. Που ακριβώς έσκυψε κεφάλι η Ελλάδα τα τελευταία 5.5 χρόνια; Στις αρνήσεις για τα Σκόπια που έμεινε σταθερή στις θέσεις της και μπλόκαρε την εισαγωγή της στις συμμαχίες; Στο θέμα του αγωγου; Που ακριβώς. Και για να το κλείνω η κυβέρνηση Σημίτη με τον Γ. Παπανδρέου κορυφαίο υπουργό τότε (αργότερα ΚΑΙ εξωτερικών) υπέστειλε την Ελληνική Σημαία. Βρες μου εσύ αντίστοιχο γεγονός τα τελευταία 35 χρόνια και τα ξαναλέμε.
Ο χρήστης antikeri είπε…
Αγαπητέ Joe..μερικές απαντήσεις για το έργο της κυβέρνησης ΝΔ:
1. Φορολογικό: αύξηση των έμμεσων φόρων που θίγουν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα….η μείωση των συντελεστών για τους κατέχοντες της κλίμακας του 40% δεν είναι κάτι θετικό. Η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ ήταν αναγκαία λόγω αύξησης του τιμάριθμου αλλά παράλληλα αυξήθηκε η μέση επιβάρυνση στη κλίμακα για τα εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ με τον συντελεστή του 25%
2. Συμβασιούχοι: υποσχέθηκε μονιμοποίηση όλων όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (υπερβαίνουν τις 150.000). Αντί αυτού τακτοποιήθηκαν κάπου 30.000 (οι περισσότεροι συμβασιούχοι έργου στα πανεπιστήμια και κολλητοί καθηγητών). Και αυτό διότι έβαλε ότι για να καλύπτεις πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να μη έχεις πάνω από τρίμηνη διακοπή…κάτι που δε κάλυπτε όλους όσους είχαν προσληφθεί με το νόμο Πεπονή μέσω ΑΣΕΠ ως ορισμένου χρόνου αλλά είχαν αναγκαστικά διακοπή 4 μηνών…Παράλληλα δημιούργησε νέα γενιά συμβασιούχων…εκατοντάδες χιλιάδες δουλεύουν με μπλοκάκι σήμερα με απόφαση της Κυβέρνησης καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου
3. Το πλάνο για το ασφαλιστικό οδήγησε στην κατάργηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων προς όφελος των Τραπεζών που απαλλάχτηκαν από υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ…Παράλληλα οι ενοποιήσεις καρκινοβατούν όπως και η μηχανοργάνωση….αυξήθηκε το χρέος του ΙΚΑ…τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία υποχρεώθηκαν με εντολές Αλογοσκούφη να αγοράσουν δομημένα ομόλογα….δηλαδή να δανείσουν το κράτος…χώρια οι μίζες των ενδιάμεσων…που είναι άλλη ιστορία
4. Αλλαγές στην παιδεία: αποσπασματικές και άτολμες
5. Τηλεπικοινωνίες: καλά άστο…μένω 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του ΟΤΕ και αποσυνδέομαι όποτε τους καπνίσει….και είμαστε στο 2009!!!! (από το 2004 τι έκαναν;;;)
6. ΟΚ.,..ολοκληρώθηκε η Εγνατία που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ…δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε ..να πανηγυρίσουμε::: και το ΠΑΣΟΚ έκανε άλλα 200 έργα….τι σημαίνει αυτό;;; Πάντως μεταξύ μας στο επίπεδο των δημόσιων έργων μάλλον επί ΠΑΣΟΚ έγιναν περισσότερα
7. Για την ολοκλήρωση του ΜΕΤΡΟ Αθηνών άστο καλύτερα….καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων σε σχεδόν έτοιμες γραμμές….και όσο για τις εξαγγελίες για τις επεκτάσεις κανείς δεν μας είπε για το αν εξασφάλισαν πιστώσεις…χάρτες όλοι ξέρουν να κάνουν…
8. το χωροταξικό σχέδιο έγινε…..πράγματι…..το έχεις διαβάσει να δεις τι λέει;;; φίλοι μου χωροτάκτες κλαίνε από τα γέλια!!!! Και κάτι άλλο: η ορθολογική χωροταξία συνεπάγεται πάγωμα της έκδοσης πολεοδομικών σχεδίων σε όλη τη χώρα;;; ή δεν το ξέρεις ότι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια;;;;
9. Όσο για τη μείωση της ανεργίας μην το ξαναπείς: θα μας πάρουν με τις πέτρες….η θεωρείς ότι όσοι κάνουν stage έχουν βρει δουλειά;;; άσε που έχουν αλλάξει οι μέθοδοι καταγραφής των ανέργων…..δημιουργική λογιστική και σε αυτό…για δες τι λέει το Ινστιτούτο Εργασίας…!
Ο χρήστης antikeri είπε…
Είδα την απάντησή σου Joe στον ανώνυμο..έλα βρε Joe...το παραμύθι ότι μια κυβέρνηση χάνει επειδή δεν την "πάνε" τα media δεν πρέπει να ακούγεται από ανθρώπους με την δική σου πολιτική οξυδέρκεια...δηλαδή το 2004 και το 2007 που η ΝΔ κέρδισε είχε τα media μαζί τηςqqq...λυπάμαι..αλλά προτιμότερη είναι η γενναία κριτική στη κυβέρνηση..μήπως και επιτέλους η συντηρητική παράταξη ξυπνήσει...και κάτι τελευταίο...δεν περίμενα να ακούσω για την "υποστολή" της ελληνικής σημαίας....προφανώς στα Ιμια η τότε κυβέρνηση δεν χειρίστηκε το θέμα σωστά αποστέλλοντας το στόλο!!!! αλλά μετά τι θέλαμε να γίνει;;; πολεμος;;;;!!! αυτά ούτε ο Καρατζαφέρης δεν τα λέει..και πάντως παραπέμπουν σε κατηγορίες περί μειοδοσίας που απλώς φτωχαίνουν τον πολιτικό διάλογο και δείχνουν αμηχανία όσων τις εκφέρουν...
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ωραία όλα αυτά. Να εκφράσω μια ανόητη απορία, ως αδαής που είμαι. Ο Καραμανλής γιατί συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση και λέει "ψηφίστε μας" γιατί πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα, να κάνουμε το ένα, να κάουμε το άλλο και ενώ ήταν κυβέρνηση δεν τα έκανε και διάλεξε το δρόμο των εκλογών; Γιατί ενώ ήταν κυβέρνηση δεν τα έκανε ήδη και θέλει να τον ψηφίσουμε για να πράξει τώρα αυτά που δεν έπραξε μέχρι πρότεινος;
Ο χρήστης antikeri είπε…
Μια ακόμη υποσημειωση: το πρόγραμμα Θησέας αντικατέστησε αντίστοιχο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ...όπως και τοτε έτσι και σήμερα το κράτος εξακολουθεί να μην αποδίδει θεσμοθετημένους πόρους στην αυτοδιοίκηση...παραπέμπω σχετικά στις κινητοποιήσεις της γαλάζιας ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ και στα κλεισίματα νομαρχιών ανά την Ελλάδα...αναρωτιέμαι που είναι το πρόγραμμα Καποδίστριας 2 που ο κ. Παυλοπουλος είχε εξαγγείλει από το 2005!!!! και η θέσπιση της περιφεριακής αυτοδιοικησης...τέλος αν το Υπουργειο Ανάπτυξης πριν από ένα μήνα κατάφερε να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την σύσταση επιχειρήσεων μπράβο του...αλλά δεν φτάνει ένας Χατζηδάκης της τελευταίας στιγμής αγαπητέ Joe...και ξέρεις πολύ καλά ότι η περίπτωσή του ήταν η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα της μη εργασίας και της ελάσσονος προσπάθειας...γιαυτό και ο Καραμανλής ζητάει να τον ξαναψηφίσουμε..να κάνει υποτίθεται αυτά που δεν θέλησαν οι κουρασμένοι υπουργοί του να κάνουν τα τελευταία 5 χρόνια..(για να δώσω μια απάντηση στον Jack)...;ή μήπως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι;;
Ο χρήστης sandybell είπε…
Κοίτα αν είναι να το πάμε στο ποιος σκύβει και δεν σκύβει το κεφάλι, πλέον το 90% των πολιτικών της οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής ένωσης(θεωρητικά εξαιρείται η φορολογία και κάτι άλλα ψιλά, αλλά στην πράξη κι αυτά μέσα είναι) υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες. (Γι' αυτό άλλωστε στα δικά μου τα μάτια ο γελοιοδέστερος των πολιτικών είναι ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μετά από 20 χρόνια στην ευρωβουλή κι ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως λειτουργούν τα πράγματα γύρισε στην Ελλάδα κι άρχισε τις τζιριτζάντζουλες τύπου ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο).

Επειδή λοιπόν είναι πλέον όλοι υπόλογοι στην Ένωση και επειδή η Ένωση έχει κλείσει πλέον τις κάνουλες με το χρήμα και δίνει κονδύλιο μόνο όταν παράγεις έργο οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, συλλογικά αν το δεις, έχουν παράξει περισσότερο έργο από την κυβέρνηση Παπανδρέου που μόνο έπαιρνε τα ευρωπαϊκά κονδύλια και θεωρούσε ότι δεν θα τα επιστρέψει.

Τώρα όσο για τα σκάνδαλα, στη Siemens, Βατοπέδια ή Βατοπαίδια (πως γράφεται τελικά αυτό ρε παιδια;) αφού μια απλή παράδοση σκυτάλης έγινε. Ο καθένας όπως τον βολεύει το βλέπει το θέμα. Οι μεν κατηγορούν τους δε και στην πράξη έχουν φάει όλοι. Κι αυτό σούπερ ευρωπαϊκό φαινόμενο είναι. Όλοι τρώνε απ' όπου μπορούνε και όπως μπορούνε.Εδώ στο Βέλγιο κάνουν συνεχώς έργα στον αυτοκινητόδρομο γιατί έφαγαν τα λεφτά της αρχικής κατασκευής πριν τελειώσει και τώρα χρειάζεται συνέχεια συντήρηση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογώ τους δικούς μας επειδή το κάνουν κι άλλοι, αλλά δεν μπορεί να είμαστε και τόσο υποκριτές και να παριστάνουμε τους κατάπληκτους κάθε φορά που σκάει ένα σκάνδαλο με μίζες λες και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ούτε και ουτοπιστές και να λέμε ότι αυτό θα αλλάξει εν μία νυκτί και θα' ρθει τώρα ο OBAMA ala ΕΛΛΗΝΙΚΑ και θα πατάξει τη διαφθορά. Και δη προερχόμενος από το κόμμα που στα 20 χρόνια που κυβέρνησε όχι μόνο μας έπηξε στο σκάνδαλο, αλλά δίδαξε και στο μέσο Έλληνα ότι έτσι πρέπει να κάνει.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Τα σκάνδαλα της 20ετίας, αποδείχθηκαν πολύ λίγα μπροστά σε αυτά της... πενταετίας!
Τελοσπαντών, είναι σαν τα διαιτητικά λάθη στο ποδόσφαιρο. Ολοι έχουν δίκιο και φωνάζουν και καλά, οι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ για το ποιος ευνοήθηκε περισσότερο και οι μικροί... γελάνε!

ΥΓ. Το Βατοπέδι, γράφεται με ε διότι είναι (ή ήταν) πεδίο με βάτα και όχι τα παιδιά από τα βάτα...χαχα! Οπότε ετοιμολογικά η λέξη προέχεται από το πεδίο (όπως πχ οροπέδιο) και όχι από τα παιδιά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστή η ετυμολογία του jack...αν και από Βατοπέδιο έγινε Λεφτοπέδιο...Βατοπαίδειο πάντως μάλλον κατέληξε να είναι ο Ρουσόπουλος και κάποιοι άλλοι...καθότι παιδιά του Βατοπεδίου...
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Sorry, είμαι στη δουλειά και δεν το πρόσεξα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Ετυμολογία ήθελα να γράψω και όχι ετοιμολογία.
Ο χρήστης sandybell είπε…
Είσαι μικρός μάλλον Jack και τότε που μοίραζαν τα λεφτά σε κούτες με PAMPERS φορούσες ακόμα PAMPERS. Έτσι και μια γνωστή μου, συνομιλική σου, νομίζει ότι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της Ελλάδας είναι ο Χατζηγιάννης.

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση για το Βατοπέδι, γιατί είχα μείνει με την απορία.Αυτό το παιδί με τις βάτες πολύ με είχε προβληματίσει!!!!
.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δεν είμαι τόσο μικρός και ρώτα να μάθεις αν είμαι fan του Χατζηγιάννη. Εκτός κι αν έχουμε τόσο μεγάλο χάσμα γεννεών μεταξύ μας, που εσυ είχες αφίσα της Σοφίας Βέμπο στο δωμάτιο σου.
Απλά να υπενθυμίζω, ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Ο Παπανδρέου δικάστηκε και αθωώθηκε, ενώ εσείς κλείνετε τη βουλή...! Και εν ολίγοις οι υπευθυνοι την... πλήρωσαν και όχι μόνο με την έξοδό τους από τα ψηφοδέλτια. Πες μου ένα σκάνδαλο επί πενταετίας που τελεσιδίκησε, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα και θα κερασω ό,τι θες!

ΥΓ. Μου αρέσει που από τα σκάνδαλα, αναφέρεις μόνο Siemens και Βατοπέδι, που θεωρητικά, (όπως θεωρητικά μέχρι να αποδειχθεί οτιδήποτε εμπλέκονται άνθρωποι της ΝΔ) συμμετείχαν και άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ. Εντελώς τυχαία φαντάζομαι η επιλογή αυτών των δύο και... γαργάρα οι Πακιστανοί, η παρακαλούθηση τηλεφώνων μέχρι και του πρωθυπουργού (που το έμαθε μέχρι και ο ίδιος ένα χρόνο μετά), τα ομόλογα, τα... Βουλγαράκεια, τα... Τσιτουρίδεια, οι περιπτώσεις Μαγγίνα, Σουφλιά, ο Παυλίδης, η Ζαχοπουλιάδα και οι κομιστές και ίσως κι άλλα που μάλλον ξεχνάω τούτη την ώρα. Φανταστείτε πόόόόσα είναι! Χάσαμε το μέτρημα
Ο χρήστης sandybell είπε…
Όντως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Όπως και η επιλεκτική μνήμη. Τότε που δικάστηκε και αθωώθηκε έλεγαν όλοι για τον Κωνσταντόπουλο ότι απέδειξε πανηγυρικά ότι ο Παπανδρέου είναι ένοχος και μετά ζήτησε την αθώωσή του. Τώρα αν είναι καλύτερο το κλείσιμο της βουλής από μια δίκη φάρσα, εμένα προσωπικά και τα δύο κατάπτυστα μου φαίνονται.

Όσο για τα σκάνδαλα, απλώς ανέφερα τα εν λόγω δύο γιατί το point μου ήταν ότι το θέμα των σκανδάλων έχει μια συνέχεια. Το ξαναλέω με τα λόγια της Σοφίας Βέμπο αν θες. "Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου" γιατί τα σκάνδαλα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Κι όποιος νομίζει ότι θα εξαφανιστούν, αν κυβερνήσει ο αγράμματος, τι να πω. Περαστικά του.

Υ.Γ. Δεν μπορεί να μην σ'έχουν σύρει έστω και μια φορά στο Χατζηγιάννη!!!!! Θα μάθω εγω.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Η ατάκα της ημέρας.
Λ.Κανέλλη: Κύριε Στυλιανίδη θα με διακόψετε αφού τελειώσω.
Μετά του έχει ρίξει ένα δίλεπτο λόγο που σε συνδυασμό με την ερώτηση για την ΥΠΑ και τις πτήσεις προς Τουρκία από την Όλγα Τρέμη φτιάχνουν δυο τρία βράδια γεμάτα εφιάλτες.
Ατάκα Νο 2 (αν και ελαφρώς προβοκατόρικη), πάλι από τη Λιάνα: Αθήνα-Σύμη 18 ώρες κι Αθήνα-Πεκίνο 12.
Οι μοναχοί το Βατοπαίδι το γράφουν με αι γιατί όντως προέρχεται από παιδί που βρέθηκε σε βάτο κι ως γνωστόν ο αυτοπροσδιορισμός είναι αντικείμενο σεβασμού.
Κάτα τα άλλα, 1 πόντος στο Jack. Ας μάθουμε γιατί το αυτονόητο είναι λόγος εκλογών και τα άλλα τα βρίσκουμε
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Άλήθεια σου λέω, έχω... συρθεί και πολύ πιο χαμηλά, μέχρι δίδυμο Φλωρινιώτη - Μπεζεντάκου έχω ακούσε live, αλλά Χατζηγιάννη δεν εχω δει ποτέ! Λόγω τιμής.

Οσο για τη δίκη παρωδία, όπως αφήνεις να εννοηθεί, μετράει η απόφαση και όχι τι ακριβώς έπραξε ο κάθε Κωνσταντόπουλος. Ενώ το κλείσιμο της βουλής δεν είναι θέμα οπτικής. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Αλλά αυτήν η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη, οι υποθέσεις που προέκυψαν επί ΝΔ "αναπαύονται" σε... ασφαλή συρτάρια!
Ο χρήστης sandybell είπε…
Δεν άφησα να εννοηθεί τίποτα. Το είπα ξεκάθαρα. Γράφω "δίκη φάρσα".
Εξακολουθώ να θεωρώ ότι και τα δύο είναι εξίσου κοροϊδία.

Φλωρινιώτης - Μπεζεντάκου ε; Και γιατί όχι Χατζηγιάννη τότε; Μη δεν είμαι εδώ, όνειρο ζω και μη με ξυπνάτε τώρα....
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δεν εισαι εδώ, ονειρο ζεις και να σε ξυπναμε, δεχομαι να το τραγουδάς, μου δίνεις μια εξήγηση για τισ πολιτικες σου πεποιθήσεις! Αστειεύομαι και ελπίζω ν αμην το παρεξηγήσεις, απλά ταίριαζε ωραία!

Μπορεί να εχω ακούσει μέχρι Γιάννη Κόλλια και Σου Κύρκου, αλλά Χατζηγιάννη (live) και ιδίως ΟΝΙΡΑΜΑ, ποτέ!
Ο χρήστης sandybell είπε…
Σιγά να μην παρεξηγήθηκα! Ούτε και προσπαθώ να πείσω κανέναν. Κουβέντα κάνουμε.

Μια απορία: Η Σου Κύρκου ποια είναι; Λείπω τόσα πολλά χρόνια από την Ελλάδα; Ούτε κι εγώ έχω πάει στο Χατζηγιάννη. ΟΝΕΙΡΑΜΑ what????
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Οι ΟΝΙΡΑΜΑ είναι απλά αθλιοι και το απόλυτο κατασκεύασμα των κυκλωμάτων. Σε σχεση με Χατζηγιάννυη , εννοείται ότι προτιμώ τον Κύπριο.

Δηλαδή τον Κόλλια τον ξερείς;
Λοιπόν, μάθημα τώρα. Η κα Σου Κύρκου πρέπει να είναι πάνω από 60 ετών τώρα, παλιότερα υπήρξε μεγάλη σταρ των δευτερότριτων μπουζουκιων, και όταν την είδα εγώ πριν καμια πενταετία κάπου στο Αιγάλεω, φορούσε ένα στράπλες φόρεμα, που πίεζε το στήθος της και της το έφτανε μέχρι το λαιμό. Το καλύτερο όμως είναι η θρυλική ατάκα που έχει πει πολλά χρόνια παλιότερα σε μέθυσο θαμώνα του μαγαζιού. Παραθέτω το λιτό αλλά άκρως ενδεικτικό διάλογο, για να κατανοήσετε το μεγαλείο της αοιδού:

- Από που βγαίνει το Σου (Κύρκου);
- Από το άντε γ..σου!

ΥΓ. Ρε William, πάρε τηλέφωνο τη Νικολούλη ν' αναζητήσει τη ΔΡΑΣΗ! Ρε βαφτιστήρι του Μητσοτάκη, με ότι συμπορεύεσαι, αυτό καταποντίζεται, είναι τυχαίο;
Ο χρήστης sandybell είπε…
Δεν έχω λόγια. Απλά ΘΕΑ.

Κάτι σαν το από που βγαίνει το Καλυψώ;
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ναι αλλά το Καλυψώ δεν είναι μοναδικό όπως το "ΣΟΥ", χαχα!
Ακριβως όπως το είπες ΘΕΑ και οι θεές όπως και οι μύθοι δεν γερνανε, δεν εχουν ηλικία. Απλά respect!

Με όλη αυτήν την ... ποιότητα που εχω αραδιάσει, φανταζομαι τη γνώμη έχετε σχηματίσει για την κουλτούρα μου...χαχαχα! Αλλα προς Θεού, δεν ακούω τέτοια όσο κι αν δεν με πιστεύτε, απλά έχω "κακές" παρέες"
Ο χρήστης sandybell είπε…
Υπάρχει μία ώρα για όλα.
Και για την κουλτούρα (Τελευταίες μέρες του Μαριένμπαντ και μπλε μαλλιά) και για την υποκουλτούρα.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Οπως βλέπεις, την κουλτουρα την κατέχω καλά, στην... υποκουλτούρα σκαλώνω λίγο. Αλλα τι να κάνω, παρα τις φιλοτιμές προσπάθειες μου δεν μπόρεσα να αγαπήσω τις ταινίες του Κιμ Κι Ντουκ!!! Και αν το "ολομοναχοι μαζι"... παλεύεται, το "Bad Gay" είναι πέρα από κάθε φαντασία. Χειρότερο δεν έχω δει. Προτιμώ μέχρι να δω Ντέιβιντ Λιντς πέντε φορές στα καπάκια την ίδια ταινία, παρά το "Bad Gay".

ΥΓ. Δεσμεύομαι κάποια φορά που θα έχω διάθεση και χρόνο να σας αναλύσω τις δύο ταινίες του Κιμ Κι Ντουκ με το δικο μου τρόπο...
Ο χρήστης sandybell είπε…
To Bad Gay δεν το έχω δει αλλά η χειρότερη μακράν ταινία όλων των εποχών είναι ο "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" του Tim Burton. Μαριονέττες μες στη μαυρίλα που τραγουδάνε. Δεν έχω χειρότερο.

Εγώ προσωπικά θα την περιμένω πως και πως την ανάλυσή σου καθότι, δεν ξέρω αν στο έχει μεταφέρει ο Joe, αλλά έχω δηλώσει fan σου.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Επρέπε να μου το είχες πει νωρίτερα, για να μην στα είχα...σούρει!!!ΧΑΧΑΧΑ

Βέβαια, πρέπει να σε ενημερώσει ο Averell (αν τον γνωρίζεις), ότι την περιγραφή των ταινιών, πρέπει να την δει κανείς από κοντά. Εκτός κι αν τη γράψω σε video και ανεβεί εδώ.
Ο χρήστης sandybell είπε…
Ε, εντάξει το άνοιξα κι εγώ το στοματάκι μου....

Τον Averell δεν τον γνωρίζω. To Joe (καθότι αδελφή του), το William και το Τρυφερό Πόδι γνωρίζω.

Άντε και σε video.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Τους καλύτερους και πιο... γραφικούς δεν γνωρίζεις! Μόνο που λόγω... πνέυματος, εγώ θα έπρεπε να είχα πάρει το nick "Averell" και όχι ο γλυκός μου, που... θυσιάστηκε!ΧΑΧΑΧΑ

Τέλοσπαντων, μπορεί να μην ξέρω πολλά από ΄πολιτική, αλλά από αθλητικά και καλλιτεχνικά, διαπρέπω!!!
Ο χρήστης sandybell είπε…
Ε τι να κάνω εγώ; Αφού κρύβεστε.

Έτσι είναι, έκαστος στο είδος του. Άσε την πολιτική για τους άλλους, ούτως ή άλλως βαρετή είναι.

Στο trivial όλο ροζ και πορτοκαλί τυράκια.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Πορτοκαλί, μπλε, κιτρινο, άνετα! Ροζ ανάλογα για αν είανι Μότσαρντ ή Πικάσο ή Τζέιμς Ντιν. Πράσινα και καφέ, τα αποφεύγω όπως ο διαόλος το λιβάνι...

ΥΓ. Βρήκε κανείς τη ΔΡΑΣΗ;χαχα
ΔΡΑΣΗ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ...
Ο χρήστης sandybell είπε…
Εννοείς ότι δεν μπορείς ν' απαντήσεις με ποιο τρόπο γονιμοποιείται η πράσινη λιβελούλα του κάτω κάμπου και ποιος έγραψε το "Στις άκρες του Ποταμού Πιέδρα κάθησα κι έκλαψα";

Τς τς τς τς
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Λόγω εργασίας, τον τρόπο αναπαραγωγής των ζώων, μια χρονιά τον έμαθα απ' εξω και ανακατωτά!
Αλλά αρκετα προσωπικά δεδομένα αποκάλυψα σήμερα! Λέει να επιστρέψω στο σοβαρό και μετρημένο προφίλ μου που με... καθιερωσε!!!χαχαχα
Ο χρήστης antikeri είπε…
Εντάξει παιδιά..να τα φτιάξετε με τις ευχές μου...θα μας αφήσετε να κάνουμε πολιτική συζήτηση με το joe?? που είσαι βρε joe..χάθηκες..
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Εχεις δίκιο φίλε. Αλλά δεν παιζει. Απλα πλακίτσα κάναμε λόγω απουσιας του Joe. Καλό είναι να χαλαρώνουμε και λίγο από την πολιτική...
Ο Joe θα επανέλθει αύριο σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
antikeri: Είχα υποχρεώσεις. Άσε που πλέον η ελπίδα για πολιτική συζήτηση πέθανε τη #@@@##@ ο αδελφός μου ο Jack με τη φίλη του εκ Βρυξελλών.

Ανακοινώνω ότι στο blog έχουμε έρθει σε επαφή με πολιτικούς και θα ανεβάσουμε 2-3 συνεντεύξεις σίγουρα. Για λόγους που δεν κατανοώ μέχρι στιγμής θετικές απαντήσεις είχαμε μόνο από Νεοδημοκράτες περιμένουμε με αγωνία θετική απάντηση και από ΠΑΣΟΚ.
Ο χρήστης antikeri είπε…
Φαίνεται πως οι Πασόκοι προβάρουν ..κοστούμια και δεν προλαβαίνουν...πάντως για να κλείσω τη κουβέντα εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει κάτι καλό για τον τόπο...δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μάλλον αρνητικά πρόσημα παρά θετικά..γιαυτό αποχωρεί από την εξουσία...και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κάνει συζήτηση μετά τις 5/10 όχι για το αν πρέπει αρχηγός να γίνει η Ντόρα ή ο Σαμαράς αλλά για τα προβλήματα της πολιτικής που άσκησε τόσα χρόνια..και ενδεχομένως και για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να την υλοποιήσουν (κουμπάρους και άλλους πολλούς)...Τώρα είναι η σειρά του ΠΑΣΟΚ..προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν επαναλάβουν τα λάθη του Καραμανλή θα φύγουν με τις κλωτσιές..αλλά εδώ είμαστε να τους κρίνουμε...το βασικό είναι η κριτική όχι από παραταξιακή σκοπιά (οι δικοί μας και οι δικοί τους) αλλά επί της ουσίας...έτσι μπορεί να έχει κάποιο νόημα η πολιτική..διαφορετικά να συζητήσουμε για το trivial pursuit..είναι πιο ενδιαφέρον..
Ο χρήστης antikeri είπε…
Φαίνεται πως οι Πασόκοι προβάρουν ..κοστούμια και δεν προλαβαίνουν...πάντως για να κλείσω τη κουβέντα εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει κάτι καλό για τον τόπο...δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μάλλον αρνητικά πρόσημα παρά θετικά..γιαυτό αποχωρεί από την εξουσία...και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κάνει συζήτηση μετά τις 5/10 όχι για το αν πρέπει αρχηγός να γίνει η Ντόρα ή ο Σαμαράς αλλά για τα προβλήματα της πολιτικής που άσκησε τόσα χρόνια..και ενδεχομένως και για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να την υλοποιήσουν (κουμπάρους και άλλους πολλούς)...Τώρα είναι η σειρά του ΠΑΣΟΚ..προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν επαναλάβουν τα λάθη του Καραμανλή θα φύγουν με τις κλωτσιές..αλλά εδώ είμαστε να τους κρίνουμε...το βασικό είναι η κριτική όχι από παραταξιακή σκοπιά (οι δικοί μας και οι δικοί τους) αλλά επί της ουσίας...έτσι μπορεί να έχει κάποιο νόημα η πολιτική..διαφορετικά να συζητήσουμε για το trivial pursuit..είναι πιο ενδιαφέρον..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια