Κυβέρνηση τετραετίας (;!)

Αφού "τόνωσαν" την αγορά αυτοκινήτου απεμπολώντας μέρος των κρατικών εσόδων, αφού έφτιαξαν πακέτο στήριξης τραπεζών και εξανάγκασαν τις τράπεζες να συμμετάσχουν, αφού επέβαλαν έκτακτη αναδρομική εισφορά σε όποιον είχε υψηλά (και δηλωμένα) εισοδήματα και αφού ενίσχυσαν την αγορά κλιματιστικών με το μέτρο της απόσυρσης, ήρθε η ώρα να αποσυρθούν και οι ίδιοι.
Δε φθάνει όμως που φεύγουν νύχτα, θέλουν και να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές με στόχο να ξανακυβερνήσουν. Τί πρόγραμμα έχουν; Τα γνωστά. Πάταξη της φοροδιαφυγής και μεταρρυθμίσεις. Γιατί δεν τα κάνουν χωρίς να προκηρύξουν εκλογές; Άγνωστο. Το θέμα πλέον δεν είναι γιατί να τους ψηφίσει κάποιος με φιλελεύθερη ματιά όπως ο γράφων, αλλά γιατί να ασχοληθεί μαζί τους ο οποιοσδήποτε.
"Οι πολίτες μας ψήφισαν με την εντολή να υπηρετούμε την πατρίδα, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν μοιάζουν. Με αίσθημα ευθύνης, αυτή την αρχή υπηρετεί η απόφασή μου. Με πίστη στις ιδέες μας και ευθύνη για τον τόπο, θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη οικονομική κρίση.
Ζητώ λοιπόν νωπή λαϊκή εντολή. Ώστε, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για την Οικονομία, που θα διασφαλίσουν μακροχρόνια πρόοδο για τον τόπο μας."
Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο κύριος Πρωθυπουργός με ποιο τρόπο οι πρόωρες εκλογές θα υπηρετήσουν τον τόπο και αφού το κάνει εμείς θα αναλάβουμε να το εξηγήσουμε και στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Γιατί ζητάει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, αφού την έχει; Πόσο νωπή πρέπει να είναι μια εντολή; (Πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα;) Γιατί να εμπιστευθούμε κάποιον που για να κυβερνήσει δεν του αρκεί η επιταγή του συντάγματος και ζητάει διαρκώς επιβεβαίωση; Κι αν βγει ξανά και σε ένα χρόνο αποφασίσει ότι η εντολή του μπαγιάτεψε, θα ξανακάνει εκλογές;
"Η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Και μάλιστα με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δυστυχώς πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Είναι πασίδηλο πως, από την ώρα που η χώρα οδηγείται, με ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε εκλογές σε λίγους μήνες, τα πάντα θα παρασυρθούν στην δίνη ενός έντονα προεκλογικού κλίματος. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία. Είναι αναπόφευκτο να εγείρονται υπερβολικές διεκδικήσεις και να προκληθούν κοινωνικές εντάσεις. Οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν. Τα αναγκαία μέτρα, η αναγκαία οικονομική στρατηγική, απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα.
Ώστε θα εγείρονται υπερβολικές απαιτήσεις; Είναι απλό. Μην ενδίδεις και αντιμετώπισε το πολιτικό κόστος. Δουλειά σου άλλωστε είναι. Αν δεν μπορείς να χειρισθείς την οικονομία και τις απαιτήσεις του λαού μιας χώρας, καλά κάνεις και παραιτείσαι. Με ποιο θράσος όμως ζητάς την επανεκλογή σου; Από τη στιγμή που δηλώνεις αδυναμία να κυβερνήσεις μην το επιδιώκεις (αν και είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος δεν επιθυμείς τη νίκη- χαρά μου να βοηθήσω)
Τέλος, όταν κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ για παιγνίδια με τους θεσμούς καλό είναι να μην προκαλείς. Διάλυση της Βουλής με επίκληση εθνικού θέματος; Μάλλον παραίτηση όπως λένε και στο σοβαρό διαμέρισμα της πολυκατοικίας Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, η διαδικασία είναι διαφορετική. Αν πάντως από το υπόλοιπο κόμμα της ΝΔ περίμενε κανείς τα πάντα, ο πρωθυπουργός εξέπληξε δυσάρεστα.
Αυτά για αρχή της νέας ετικέτας Θα έχει και συνέχεια όμως...

Σχόλια

Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για τη ΝΔ και έχεισ τίτλο "Κυβέρνηση τετραετίας", είναι σχήμα οξύμωρο!!!
Με τις υγείες μας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια