Ο καιρός

Rainman




Και τώρα τα νέα για τον καιρό με τον μετεωρολόγο μας, Χρήστο Μαρκογιαννάκη:

“Αντικειμενικά και υποκειμενικά βαρομετρικά επηρεάζουν τον καιρό στην Ρηγίλλης αυτήν την εβδομάδα. Τα αντικειμενικά μας έρχονται από Μόναχο και Ουρουγουάη, τα υποκειμενικά από Καλλιρρόης και Βασιλίσσης Σοφίας – προσπαθήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τον καιρό εκεί, αλλά μας εμποδίζει πυκνή ομίχλη. Γενικώς προβλέπονται συννεφιές. Οι άνεμοι Μανώλη θα κυμανθούν περί τα 2-3 μποφόρ για λίγες μέρες κι ύστερα θα κοπάσουν εντελώς, πιθανότατα αφού θα έχουν προκαλέσει κυκλώνες στο Μαξίμου, ιδίως αν συνεχισθούν οι ασταθείς Αντώναροι. Θερμοκρασία υψηλή, φυσικά. Α, και μην ανησυχείτε για πυρκαγιές. Θα βρέξει.

Στην Ιπποκράτους, οι ούριοι άνεμοι που επικρατούν από το τριήμερο αναμενόταν να φέρουν φώτιση. Τελικώς, το μόνο που έφεραν είναι διάθεση για σιέστα. Οι ηλεκτρικές εκκενώσεις Pangal που παρατηρούνται δεν ξεφεύγουν από τα συνήθη, αν κι αυτήν την φορά είχαν ως αφετηρία το υποκειμενικό χαμηλό τής Καλλιρρόης. Τα φαινόμενα Pangal θα συνεχισθούν καθ’ όλην την διάρκεια τού θέρους, αλλά δεν θα καταφέρουν να ταράξουν την νηνεμία στο μυαλό τού διαδόχου Γιώργου. Αν σας τυλίξει κανένα βράδυ σινική ψύχρα, μην ανησυχήσετε, θα εξαφανισθεί αμέσως. Α, και μην φοβάσθε τις πυρκαγιές. Έχουμε γεμίσει την Ρηγίλλης τενεκέδες.

Στην Κουμουνδούρου, ηλεκτρομαγνητικά κύματα προερχόμενα από κάποιον άγνωστο πόλο προκαλούν συνεχείς καταιγίδες. Τα φαινόμενα επηρεάζουν την ψυχολογία (και τους ρευματισμούς) τού Φώτη Κουβέλη, που αναμένεται να διαμαρτυρηθεί εντόνως για το ανέτοιμον τής κομματικής μηχανής – ξέρετε τώρα, θα μορφάσει επιδεικτικά, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ευτυχώς για την λογική μας, πάντως, το βαρομετρικό τής Καλλιρρόης δεν φθάνει ως εδώ. Γενικά, τις καταιγίδες θα συνοδεύει κουφόβραση και ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί επί μακρόν, ιδίως όσο δεν καταφθάνει ο λίβας από το Ηράκλειο. Πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Χουντή να έχει μάθει και έβδομη λέξη στα αγγλικά δεν επιβεβαιώνονται από τις παρατηρήσεις μας. Α, και μην ανησυχείτε για πυρκαγιές. Στην ανάγκη, θα χορέψουμε τον χορό τής βροχής.

Και τώρα, ο καιρός σε άλλες μεγάλες πόλεις: στον Περισσό ετοιμάζονται για τα μπάνια τού λαού. Στον Λα.Ο.Σ. να κρατάτε ομπρέλλα, θα βρέξει εξυπνάδες…”


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νομίζω Αverell τέκνον μου ότι έχεις...χιούμορ...Μπράβο πολύ καλό!
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Αφού μετά κόπων και βασάνων καταφέραμε να... τιθασεύουμε τον "στρατηγό άνεμο" και να περιορίσουμε τη δράση των "ασύμμετρων απειλών" καταλήγουμε στο εξής: ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ε κ. Μαρκογιαννάκη;
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Αφού μετά κόπων και βασάνων καταφέραμε να... τιθασεύουμε τον "στρατηγό άνεμο" και να περιορίσουμε τη δράση των "ασύμμετρων απειλών" καταλήγουμε στο εξής: ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ε κ. Μαρκογιαννάκη;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια