Μάιος 2009

Μία από τις πιο πολυπληθείς πτέρυγες του καθαρτηρίου είναι αυτή των «κοντών με τις σφεντόνες».

Προσοχή! Ο τίτλος είναι ελαφρώς παραπλανητικός. Η έλλειψη φυσικού ύψους  δεν αποτελεί κριτήριο για να ενταχθεί κανείς σε αυτή την ομάδα αν και αρκετά μέλη πληρούν κι αυτήν την προϋπόθεση. Αυτό που εξετάζεται είναι ο λόγος των ικανοτήτων προς τις επιδιώξεις τους (κοντός: Ι/Ε<1)  και το κατά πόσον ταλαιπώρησαν τους γύρω τους, εξ’αιτίας  της εμμονής  να αποδείξουν ότι είναι ξεχωριστοί. Εκείνος, αποφάσισε να τους δικάσει ομαδικά, όρισε αυτεπάγγελτα συνήγορό τους το βασιλιά Δαβίδ και ζήτησε από τους επιστάτες να τους ομαδοποιήσουν με κάποιον τρόπο. Έτσι βρέθηκαν να φορούν περιβραχιόνια  με κεντημένη πάνω μια μικρή σφεντόνα.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Οι περισσότεροι εξ’αυτών, δήλωσαν ότι οδηγός τους, εν ζωή, ήταν η ιστορία του συνηγόρου τους με το Γολιάθ. Μάλιστα τόλμησαν να το χρησιμοποιήσουν κι ως επιχείρημα κατά την προκαταρκτική εξέταση για να αιτιολογήσουν τη μανία με την οποία προσπάθησαν να επιτύχουν το ακατόρθωτο, χωρίς να ενδιαφερθούν για τις συνέπειες. Γι’αυτό κι Εκείνος σε μία σπάνια επίδειξη χιούμορ αποφάσισε να καλέσει το είδωλό τους  να τους υπερασπισθεί. Έτσι κι αλλιώς, είχε νεύρα μαζί του από εκείνη την ιστορία με το στρατηγό Ουρία και τη γυναίκα του. Ο μόνος λόγος που τον είχε συγχωρήσει ήταν η ανάγκη της εποχής για role models.

Κατά τα άλλα, πάντα είχε να λέει για το θάρρος που χρειάζεται να έχει κανείς για να σταθεί απέναντι σε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο. Υπερηφανεύεται δε, για την ευφυΐα που επιδεικνύει το δημιούργημά Του όταν βρίσκεται υπό πίεση. Από αυτήν την πλευρά, ο βασιλιάς Δαβίδ, είναι ένα ιδανικό πρότυπο για τους ανθρώπους όλων των εποχών.

Από την άλλη, όμως, ποιος θα το φανταζόταν ότι η νίκη επί του Γολιάθ θα επηρέαζε τόσο πολύ όλους τους «κοντούς» αυτού του κόσμου. Ακόμη κι Εκείνος, έμεινε εντυπωσιασμένος από τον όγκο των παλαβών που μαζεύτηκε στο καθαρτήριο. Άνθρωποι συνηθισμένοι, κάποιοι εξ’αυτών άνω του μέσου όρου σε παιδεία και ευφυΐα, που πίστεψαν ότι είναι πλασμένοι να κυβερνήσουν την υφήλιο και κατέληξαν να διαλύσουν τα πάντα, συνωστίζονται για να αποδείξουν ότι είχαν καλό σκοπό. Η αλήθεια είναι ότι δε θέλει και πολύ για να σαλέψει το μυαλό. Μία πρώτη επιτυχία, λίγη τύχη και η απαραίτητη αποδοχή από τους γύρω, είναι παράγοντες ικανοί να σε ανεβάσουν στο προσωπικό σου σύννεφο απ’όπου θα θωρείς αγέρωχος το μέλλον που σου έταξε η μοίρα.

 

 

 

 

 

Δευ

Τρί

Τετ

Πέμ

Παρ

Σάβ

Κυρ

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Φάσεις σελήνης: 1:1Q  9:Full  17:3Q  24:New  31:1Q  
1: Εργ. Πρωτομαγιά-Περιποίηση πελατών 3:ΠΑΟ γερά 15:Συνδικαλιστικές υποχρεώσεις

16:Τελικός Eurovision 21:Αγ.Κων/νου  και Ελένης

27:Τελικός CHL 29:Η Πόλις Εάλω

 

 

  • «Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον ανοίξουμε». Αποδίδεται στον Αννίβα και πριν κάποια χρόνια έγινε σλόγκαν μιας από τις πιο πετυχημένες διαφημίσεις ουίσκι. Τον άνοιξε κι έφθασε έξω από την Ρώμη. Δε σκέφθηκε, όμως, ότι αυτοί οι δρόμοι είναι συνήθως διπλής κατευθύνσεως και τελικά η Καρχηδόνα ισοπεδώθηκε.
  • Το ίδιο διπλής κατευθύνσεως αποδείχθηκε κι ο δρόμος Σμύρνη-Άγκυρα, γι’αυτό και οι αφίσσες με το σύνθημα: «Ψηφίστε με γιατί απ’όλες τις ιδέες είχα τη μεγαλύτερη», βρίσκονται μόνο στην αριστερή πλευρά του Αιγαίου.
  • Στην ίδια πλευρά, λατρεύεται ως σπουδαιότερη μορφή όλων, ο Μ. Αλέξανδρος. Αν και όχι ιδιαίτερα συμπαθής στον γράφοντα, αναμφισβήτητα «ψηλός», αφού πέτυχε στο στόχο που έθεσε. Αντιθέτως, ο έτερος μεγάλος, ο  Μ. Ναπολέων, έφθασε κοντά αλλά τελικά τα έχασε όλα και δικαίως παίρνει το περιβραχιόνιο με τη σφεντόνα.

Τα κριτήρια κατηγοριοποίησης, είναι λοιπόν σαφή. Τί απέγιναν οι λίγοι που τελικά επέτυχαν το ακατόρθωτο, δεν είναι της παρούσης αλλά είναι προφανές  ότι κρίθηκαν κατά περίπτωση, αφού ο αριθμός τους επέτρεπε κάτι τέτοιο. Για την ομάδα του Δαβίδ, μάλιστα, η αρχική σκέψη ήταν να οδηγηθούν κατευθείαν στην Κόλαση με την κατηγορία της ματαιοδοξίας. Όμως, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Άλλου Κόσμου διαμαρτυρήθηκε ότι αυτό ισοδυναμούσε με ποινικοποίηση της ελεύθερης πρωτοβουλίας. Έτσι, παράλληλα με τη δίκη θα συζητηθεί και το θέμα της «ιδεολογικής αποπλάνησης ενηλίκων».

 

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Είναι θαυμαστό το γεγονός ότι κατάφερε ο William να αγνοήσει στις αναφορές για τις σημαντικά γεγονότα του Μαϊου το τελικό κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο (μιας και πονάει η διαδικασία) και φυσικά το σημαντικότερο γεγονός του Μαϊου στις 28. Συναυλία AC/DC στο ΟΑΚΑ
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Η αλήθεια είναι ότι οι AC/DC δεν είναι ακριβώς η μουσική που ακούω. Όσο για το Κύπελλο Ελλάδος, αφού θέλετε κι εγχώριες διοργανώσεις να μην ξεχάσουμε τον Ιούνιο να βάλουμε τα Τσικλητήρεια.
7:41 μμ γράφει το σχόλιο του Joe. Tί έγινε; Πήρε τάιμ άουτ ο Γιαννάκης ή τελείωσε ο μικρός τελικός;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Είχε ημίχρονο το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ για το κύπελλο. Βάλε και τις ημερομηνίες των playoff

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια