Εκλογές εδώ και τώρα

Πάγια άποψή μου για το συγκεκριμένο μπλογκ ήταν ότι με δεδομένη την ποικιλία απόψεων και εκπροσώπων, θα ήταν υπερβολή αν κάποιος βομβάρδιζε με κείμενα το ένα μετά το άλλο, χωρίς να αφήνει τουλάχιστον τη δυνατότητα εναλλαγής στην πρώτη σελίδα. Γι'αυτό λοιπόν παρακαλώ τόσο τους λοιπούς Daltons, όσο και τους επισκέπτες μας να δείξουν κατανόηση για τη σημερινή καταπάτηση αυτού του κανόνα.

Και να θέλεις να ηρεμήσεις, αυτή η κυβέρνηση δε σε αφήνει με τίποτα. Μάλλον το κάνει επίτηδες. Θεωρεί ότι αν μας πιάσει όλους νευρικό γέλιο από τη συνεχόμενη επίδειξη αφέλειας, θα γλυτώσει από το ξεφωνητό που της αξίζει.

  • Κουκούλες : Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Αφού δεν τους συλλαμβάνει κανείς, τί νόημα έχει να ονομάσουμε κακούργημα την πράξη αν γίνεται υπό την κάλυψη κουκούλας; Μας κοροϊδεύουν; Αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να επικρατήσει η φίλαθλος αντίληψη ότι δεν πρέπει να κερδίζεις με άνομο τρόπο; Απευθύνονται σε αναρχικούς. Ο τρόπος που επέλεξαν είναι να τους ξεκαρδίσουν στα γέλια και να τους εκτονώσουν; Μήπως να τρομάξουμε και τις τρομοκρατικές οργανώσεις με αυστηρότερες ποινές αν δεν έχουν καταθέσει καταστατικό στο πρωτοδικείο; Μήπως να προβλέψουμε ειδική ρύθμιση για αυτούς που σπάνε βιτρίνες ξυπόλητοι; Να τους δίνουμε άλλη μία δώρο ως ανταμοβή για τη γενναιότητα. Μήπως όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει, απλώς νομοθετεί;
  • Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους : Στη συγκεκριμένη σχέση, το κράτος είναι ο εργοδότης. Αυτό, λοιπόν αποφασίζει ανά έτος πόσο αποτιμά την εργασία των υπαλλήλων του και προσαρμόζει τους μισθούς με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες. Το να αποφασίζει λοιπόν την παροχή εφ'άπαξ φιλοδωρήματος (οποιουδήποτε ύψους) χωρίς αυτό να αντιστοιχεί σε παρεχόμενη εργασία και να κρατά για τον εαυτό του το δικαίωμα να κρίνει αν η ίδια εργασία , κατά τα επόμενα έτη, θα αποδίδει τα ίδια ή διαφορετικά οφέλη δε λέγεται καν πολιτική ευνομούμενου κράτους. Λέγεται χυδαιότητα και αποικιοκρατία.
  • Έχεις υποβάλει δήλωση το 2007 και νόμιζες ότι καθάρισες; Δήλωσες εισόδημα άνω των 60.000€ και υπερηφανευόσουν ότι είσαι ευσυνείδητος πολίτης; Αγαπητέ μου είσαι, απλώς, βλαξ. Τη "φιλελεύθερη" κυβέρνηση μας δεν την ενδιαφέρουν αυτά. Δεν την ενδιαφέρει η μεγάλη κλίμακα φορολόγησης που υφίστασαι για αποδώσεις κι εσύ στο κράτος αυτό που πρέπει. Δώσε άλλο ένα χιλιάρικο, γιατί το μόνο μοντέλο διοίκησης που υπάρχει σε αυτή τη χώρα εφαρμόσθηκε επί τουρκοκρατίας. Γιατί δε φθάνει που πληρώνεις φόρο για αστυνομία ικανή να προστατεύσει εσένα και τους συμπολίτες σου από 100 βανδάλους που μπορεί να εμφανισθούν στο Κολωνάκι μέρα μεσημέρι. Τώρα θα πληρώσεις και τις αποζημιώσεις για την ανικανότητα αυτών που θα έπρεπε να στείλουν την αστυνομία εκεί. Γι'αυτό υψηλόμισθε φίλε μου, του χρόνου φτιάξε μια offshore εταιρεία, στείλε τα λεφτά σου εκεί και μην ανησυχείς. Ποτέ αυτό το κράτος δε ζήτησε λεφτά από τους φοροδιαφεύγοντες. Όσο για τη συνείδησή σου, ένα έχω να πω. "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Υπομονή William έχει Ευρωεκλογές σύντομα και μπορεί αυτές να έχουν τελικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εσένα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
William συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
^ δύο σημεία στίξης μακριά από την λογοκλοπή... Φθηνά τη γλίτωσες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια