Κατηγορώ

Δεν θα χύσω κροκοδείλια δάκρυα, δεν θα πω τα τετριμένα, δεν θα κατακεραυνώσω τους μπάτσους έτσι απλά, γιατί έχουμε συνηθίσει. Θέλω απλά να βγάλω από μέσα μου, όλα όσα στροβιλίζουν στο μυαλό μου, όλες αυτές τις ώρες. Οχι για να τα διαβάσεις εσύ, όχι για να αποκτήσω την ψευδαίσθηση ότι από αυτό το ασήμαντο μετερίζι θα καταφέρω κάτι ή θα διαμορφώσω απόψεις. Οχι. Το κάνω μόνο και μόνο για μένα. Οσο κι αν φαίνεται εγωιστικό αυτό. Ναι, ΟΚ, είναι εγωιστικό. Και; Γράφω για να τα βγάλω από μέσα μου. Για να μην πνιγώ από την οργή μου, για να μην θάψω τα συναισθήματα μου και ίσως τα... ψευδοαισθήματά μου, που μου δημιουργούνται και δυστυχώς έπειτα από λίγες μέρες θα έχουν σβήσει...

Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να γίνω εισαγγελέας και ούτε θα το πράξω τώρα, όμως κατ' εξαίρεση θα απαγγείλω κατηγορίες. Κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση. Κατηγορώ πρώτα πρώτα τον μπάτσο (και όχι αστυνομικό, έχει διαφορά) που την είδε τιμωρός και έδειξε την... ανδρεία του σε ένα 15χρόνο. Ετσι απλά. Ετσι, γιατί περίεργα την είδε, έτσι γιατί με ένα όπλο και μια στολή, από απλός τραμπούκος έγινε μπατσόσκυλο και μεταμφιέστηκε σε δολοφόνο που (αν είναι δυνατόν) υπηρετούσε το νόμο και μας προστάτευε. Πήρε τη μηδαμινή εξουσία και νόμισε ότι έπιασε τον παπά από τα αρχίδια, ότι εγίνε εν μια νυκτί ο "γαμάω"! Δεν θα αναφερθώ περισσότερο στο φονιά, γιατί θα ξεφύγω από αυτά που έχω πρόθεση να γράψω και δεν το θέλω.

Κατηγορώ τη μειονότητα της Αστυνομίας, που αποτελούν άτομα τα οποία δικαιολογημένα τους αποκαλούμε μπάτσους και όχι αστυνομικούς, γιατί έχουν παρόμοια συμεριφορά με τον δολοφόνο και από τύχη δεν είναι πιο συχνά τα φαινόμενα που ζούμε αυτές τις μέρες. Μαζί με αυτά τα ζώα, κατηγορώ και τους ανωτέρους τους που τους θρέφουν, όπως και τους εκπαιδευτές τους. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι η αιτία που σχεδόν άπαντες βρίζουμε (πολλές φορές αδίκως) το σύνολο της Αστυνομίας, που ως επί το πλείστον απαρτίζεται από φτωχούς μεροκαματιάρηδες. Αυτούς τους θρασύδειλους που με τη στολή μεταμορφώνονται σε... εξολοθρευτές και μόλις βγάλουν τα... ρούχα της δουλείας μετατρέπονται σε ανθρωπάκια που έχουν την πλέον εύκαμπτη μέση από όλους μας και βλέπουν τη δουλειά τους ως μέσο να κάνουν τη... δική της προσωπική επανάσταση ενάντια στη δουλικότητά τους.

Κατηγορώ τη διεύθυνση της Αστυνομίας που επιτρέπει να συντηρείται το... άβατο των Εξαρχείων. Με ποιο δικαίωμα στερεί από τους κατοίκους της περιοχής της προστασία τους; Αδιανόητο! Διότι από ότι ξέρω και αυτοί πολίτες της ίδιας χώρας είναι και αυτοί τους ίδιους φόρους πληρώνουν με εμάς. Δηλαδή για να καταλάβω, η ΕΛ.ΑΣ. αναγνωρίζει ότι αδυνατεί να ελέγξει μια περιοχή; Και εμείς σε αυτούς στηριζόμαστε για την ασφάλειά μας; Σε αυτούς που αναγνωρίζουν επίσημα την ανικανότητά τους; Σε αυτούς που όταν τους τηλεφωνείς για κλοπή στο σπίτι σου, έρχονται μετά από μία ώρα μη τυχόν και πετύχουν τον κλέφτη και δεν ξέρουν τι να τον κάνουν, ενώ παράλληλα οι ίδιοι πουλάνε υπέρμετρο τσαμπουκά όπου και όταν τους παίρνει; Ε όχι. Δεν το δέχομαι! Εχουμε φτάσει σε σημείο να μην τους σεβόμαστε και κυρίως να μη μας σέβονται και αυτήν η αμφίδρομη σχέση, μπορεί να απωβεί μοιραία! Σίγουρα για αυτό το φαινόμενο ευθυνόμαστε όλοι μας. Αλλά αν πρέπει σε κάποιον να καταλογίσω το φταίξιμο (όπως κάναμε στο Δημοτικό δηλαδή, εκεί που με τρεμάμενη φωνή λεγαμε στη δασκάλα μας ότι οι άλλοι ξεκίνησαν πρώτοι), τότε ναι, ξεκίνησε από την Αστυνομία, με όποια κατάλοιπα είχε από τον εμφύλιο και τη χούντα, με τους απαίδευτους "μπασκίνες" που έβρισκαν μέσα από την υπηρεσία τους τον τρόπο να αποδείξουν τον "ανδρισμό" και την μαγκιά τους!

Τελοσπάντων. Δεν θέλω μόνο να μείνω στις ευθύνες της Αστυνομίας, γιατί αφενώς αυτές τις γνωρίζουμε οι περισσότεροι και αφετέρου θέλω να μιλήσω και για τους... απέναντι και για όλους μας, σε οποιαδήποτε πλευρά κι αν ανήκουμε. Κατηγορώ τους άλλους τραμπούκους. Αυτούς με τις κουκούλες. Αυτούς που αυοπροσδιορίζονται αναρχικοί, αν και οι περισσότεροι ούτε καν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αναρχία. Αυτούς που ως... αντι-μπάτσοι, κάνουν αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούν τους μπάτσους. Παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Και είναι τόσο... ευφυείς, που ακόμα κι όταν έχουν δίκιο, πολλές φορές το χάνουν με τις μεθόδους τους και τις πράξεις τους. Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί ως δημοκράτης, θα ήθελα να μπορούν ελευθέρα και κυρίως αναίμακτα να εκδηλώνουν όλα τα πιστεύω τους, αλλά κάποιοι χάσανε στην πορεία το δρόμο τους και παρέσυραν και αυτούς που ομολογουμένως πίστευαν σε μια θεωρία. Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάνουν τσαμπουκάδες μόνο με αιτία, αλλά θεωρώ ότι τους κάνουν αναζητώντας έστω και την παραμικρή ψευδοαφορμή που ίσως ορισμένες φορές δημιουργούν και μόνοι τους. Τους κατηγορώ διότι αντί να "σπείρουν" τις ιδέες τους (αδιάφορο αν αυτές με βρίσκουν σύμφωνο ή όχι) "σπέρνουν" συνήθως ταραχές. Και αυτός δεν είναι τρόπος έκφρασης. Αυτός απλά είναι ο τρόπος να ξεσπάσουν, να βγάλουν βίαια την οργή τους (δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη που νιώθουν) και δυστυχώς, πολλοί από αυτούς να καμαρώνουν μετά για τα... καταρθώματά τους. Ε όχι κύριοι. Επειδή είστε το αντίπάλο δέος από αυτούς που αντιπαθούμε, δεν σημαίνει ότι είστε και αυτοί που μας αντιπροσωπέυουν! Είστε τόσο εθισμένοι στη βία και τυφλωμένοι από αυτήν, που όταν θέλετε να "πλήξετε" το κράτος, να κάνετε αντίποινα, καταστρέφετε ιδιωτικές περιουσίες και όχι κρατικές! Και μάλιστα, όχι μόνο καίγοντας αυτοκίνητα και βάζοντας φωτιά σε κάδους, αλλά "κατεβάζοντας" τζαμαρίες καταστημάτων και μερικές φορές, κάνοντας πλιάτσικο. Αλήθεια, αν μέσα σε αυτό τον πανικό που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας κάποιος συνάνθρωπός μας, χάσει τη ζωή του από τις πυρκαγίες, ποιά θα είναι η διαφορά μεταξύ των αναρχικών που άναψαν τη φωτιά και των μπάτσων; Και οι δύο δολοφόνοι δεν θα είναι; Τέλος σας κατηγορώ γιατί είστε τόσο φασίστες όσο αυτοί που κατηγορείτε, όταν για παράδειγμα σε μια διαδήλωση 30.000 ατόμων, 300 από εσάς είναι αρκετοί για να τα κάνουν όλα γης μαδιάμ και να στερήσουν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές τη δυνατότητα να εκφράσουν τα δικά τους πιστεύω, με τον ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο που επιθυμούν.

Κατηγορώ τους ψευδοεπαναστάτες που έγιναν μόδα τον τελευταίο καιρό και ευτελίζουν και αυτούς που εναντιώνονται στο σύστημα με το να δηλώνουν ότι αποτελούν ένα κομμάτι εξ' αυτών. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο σε αυτούς, απλά θα αναφέρω ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στο τρένο. Ενας "μαινόμενος" πιτσιρικάς, την είδε νέος "ΤΣΕ" και προσπαθούσε να... στρώσει το παλαιστινιακό στο σβέρκο του με το ένα χέρι, τη στιγμή που με το άλλο κρατούσε το ρόφημα του, αγορασμένο από τα Starbucks. Μιλούσε στην κοπέλα του για την πορεία που θα συμμετείχε (με τα πανάκριβα καινούργια του αθλητικά παπούτσια) κόντρα στην εξουσία και στην Αρχουσα τάξη, την ώρα που εξηγούσε ότι μόλις αγόρασε μία δεύτερη (πανάκριβη) συσκεύη κινητής τηλεφωνίας για να τον βρίσκουν πιο εύκολα οι φίλοι του...! Ουδέν σχόλιο!

Κατηγορώ τα ΜΜΕ. και το "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" εδώ πρέπει να γραφτεί με κεφαλαία γράμματα. Για το ψεύτικο ενδιαφέρον τους. Για την υποκρισία τους ότι θλίβονται με αυτά τα περιστατικά, όταν είναι γνωστό της πάσει ότι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση που θα έχουν τεράστιο θέμα για τις επόμενες μέρες, τεράστια θεαματικότητα και ασφαλώς τεράστια οικονομικά κέρδη από τις διαφημίσεις. Κατηγορώ τα ΜΜΕ γιατί κάνουν "μάγκα" σε πολλαπλάσιο βαθμό τον τραμπούκο ή τον κουκουλοφόρο στο βωμό του χρήματος. Γιατί στήνουν ενημερωτικό γαϊτανάκι γύρω από τους νεκρούς, τους πληγέντες και γενικότερα τους θύτες και τα θύματα μιας συγκλονιστικής ιστορίας, μόνο και μόνο για να οικονομίσουν. Εννοείται, ότι μετά τα δελτία τους, στεγνώνουν με μιας τα βουρκωμένα μάτια τους και πηγαίνουν να τα σπάσουν στο Ρέμο, ή να πληρώσουν 5.000 για ένα... πιάτο φαγητό! Υπάρχει άραγε κάποιος που να αμφιβάλλει ότι στην αυριανή μετάδοση της κηδείας του Αλέξανδρου, το διαφημιστικό πακέτο θα είναι τεράστιο και ότι θα εμπορευτεί το δάκρυ της μάνας από τους επιτήδειους που φροντίζουν για την ενημέρωσή μας;

Κατηγορώ τους πολιτικούς μας, που ανέχονται, για να μην πω επιβάλλουν και χαίρονται, αυτές τις καταστάσεις. Που καμαρώνουν για τη... δημοκρατία τους, για το κράτος δικαίου, για την αρτιότητα της εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. για την παιδεία που μας προσφέρουν. Για το γαμημένο κόλλημά τους να αλληκατηγορούν οι μεν τους δε και στο φινάλε να μην φταίει κανείς. Μάλιστα, άκουσον άκουσον, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, δήλωσε ευθαρσώς στην κρατική τηλεόραση το πρωί και το επανέλαβε στον ΑΝΤ1 το βράδυ, ότι ο μπάτσος - δολοφόνος, προσελήφθεί το 1999, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και ότι εκπαιδεύτηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Αυτό τον ένοιαζε τον ανόητο, από όλα τα συμβάντα των τελευταίων ημερών, αυτό είχε να σχολιάσει αυτός ο κύριος που εμείς οι βλάκες εκλέξαμε να μας αντιπροσωπεύει. Αυτοί είναι οι πολιτικοί που ανέχονται το άβατο στα Εξάρχεια, που δεν νοιάζονται για την παιδεία της νεολαίας, που χαϊδεύουν τα αυτιά των ταραξιών, που σφυρίζουν αδιάφορα με όσα αδικήματα του ποινικού δικαίου συμβαίνουν στα γήπεδα κάθε Κυριακή, μόνο και μόνο για να μην χάσουν ψήφους. Αυτοί είναι που..., που..., που..., που..., που...!!!

Κατηγορώ όλους τους... φιλήσυχους πολίτες, που δεν τους αγγίζουν όλα αυτά και σήμερα το πρωί πήγαν στα μαγαζιά του Κολωνακίου να κάνουν τα ψώνια τους. Ολους αυτούς που κοιτάνε το δέντρο (και δη το δικό τους δέντρο) και χάνουν το δάσος. Ολους αυτούς που αναθεματίζουν τους πάντες και τα πάντα γιατί έχει κίνηση στους δρόμους αυτές τις μέρες. Ολους αυτούς που μένουν αδρανείς, που λένε: "μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι."

Κατηγορώ εσένα, που στέκεσαι και διαβάζεις αυτές τις αράδες και ναι μεν ενδιαφέρεσαι για τα όσα γίνονται γύρω σου, όμως καλύπτεις τις όποιες ανησυχίες σου ως παρατηρητής και έτσι πείθεις τον εαυτό σου, ότι είσαι ενεργός. Οτι δεν είσαι άπραγος, ότι θλίβεσαι, ότι συμπάσχεις, ότι αισθάνεσαι οτιδήποτε και ότι δεν μένεις θεατής. Κι όμως κάθεσαι και βλέπεις μανιακά την υστερία που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, κάθεσαι και διαβάζεις blog, κάθεσαι εκ τους ασφαλούς και κατακεραυνώνεις όλους και όλα, από την πολυθρόνα του σπιτιού σου!

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΜΕΝΑ! Που κάνω ακριβώς όσα κατηγορώ ότι κάνετε και εσείς στην παραπάνω παράγραφο και ακόμα περισσότερα. Που δεν πηγαίνω σε πορείες γιατί δεν θέλω να γίνω ένα με τους ανεγκέφαλους κουκουλόφόρους, γιατί δεν αντιδρώ ενεργά στην απουσία ή την υπέρμετρη χρήση εξουσίας της ΕΛ.ΑΣ. γιατί το μόνο ρόλο που μου έχω αναθέσει είναι αυτός του (πνευματώδους -τρομάρα μου-) παρατηρητή και ενίοτε, όπως τώρα, σχολιαστή. Γιατί δεν υψώνω όσο πρέπει τη φωνή μου για αυτά που με πνίγουν, και εφησυχάζομαι που όσα με πνίγουν δεν είναι ικανά για να με αποτελειώσουν. ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ που συμβιβάστηκα σε πολλά και μάλιστα προσπαθώντας αρκετές φορές να βρω δικαιολογίες (είτε αυτές έστεκαν είτε όχι).

Τελικά ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη από όλους τους παραπάνω; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Δεν με ενδιαφέρει η απάντηση. Φταίμε όλοι. Αλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Το θέμα δεν είναι η επίρριψη ευθυνών, αλλά οι λύσεις που πρέπει να δωθούν, άμεσα και με κάθε τίμημα! Γιατί αλήθεια, ποιος μπορεί χωρίς δεύτερη σκέψη να κατηγορήσει όλους τους αστυνομικούς, γιατί ανάμεσα τους ζουν και... λειτουργούν οι μπάτσοι και ποιος μπορεί να κατηγορήσει άπαντες τους διαδηλωτές, διότι ανάμεσα τους βρίσκουν χώρο και δρουν ανεξέλεγκτα ταραχοποιά στοιχεία που αμαυρώνουν, την προσπάθεια αντίδρασης στα κακώς κείμενα του απλού κόσμου, με τις... λεηλασίες τους! Δεν θα σας δώσω απαντήσεις. Δεν είμαι σε θέση. Εγώ απλά έθεσα ερωτήσεις. Τις απαντήσεις ψάξτε τες μέσα σας...

ΥΓ. Ξέρω ότι το κείμενο είναι τεράστιο και είναι απολύτως κατανοητό να σας κούρασα, όλους εσάς που αντέξατε να διαβάσετε αυτόν τον... ποταμό! Αλλά σας είχα προετοιμάσει στην αρχη. Σήμερα λειτούργησα εγωιστικά. Έγραψα αποκλειστικά για μενα και όχι για σας. Ζητώ συγνώμη, αλλά το είχα ανάγκη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια