Πότε γύρισαν όλα τούμπα και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Αφού, τελικά, μέχρι να κάτσω να ασχοληθώ με το θέμα, η Καβάλα πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 (ενώ στο πρωτάθλημα είχαν ήδη παιχτεί 3 αγωνιστικές) κι ενώ ο επαγγελματίας πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν ο Πεδουλάκης είναι καλός προπονητής για τη φετινή ομάδα του (έστω κι αν είναι ο καλύτερος Έλληνας), είπα να ρίξω μια ματιά στις βαθμολογίες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Θα συνιστούσα να το κάνετε κι εσείς... Παρουσιάζουν ένα κάποιο ενδιαφέρον...

Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το αγγλικό, η πρωτάρα (όχι μόνο στη Premiership, αλλά στην κορυφαία κατηγορία γενικότερα) Ηull City είναι ισόβαθμη με Arsenal και την, επίσης έκπληξη, αλλά πιο παραδοσιακή, Aston Villa στην τέταρτη θέση... Αυτό, μάλιστα, στην 11η αγωνιστική, ενώ έχει παίξει ήδη και με ManU και με Chelsea και με Arsenal! Στον αντίποδα η πολυδιαφημισμένη Tottenham του πολύ Juande Ramos, είδε άσπρη μέρα αφού τον έδιωξε και πήρε το θαυματουργό Harry Redknapp, αλλά ακόμα βλέπει 19 ομάδες μπροστά της!

Στο ιταλικό, όπου, θεωρητικά, η Inter πήγαινε για άλλον ένα υγιεινό περίπατο φέτος, έχουμε την Udinese, τη Napoli, αλλά ακόμα και την υπό διάλυση πέρσι Lazio και την Genoa να είναι κολλημένες μαζί ή πάνω από τις παραδοσιακές δυνάμεις Juve, Inter, Milan. Εδώ το ρόλο της Tottenham τον παίζει η Roma του Totti που φυτοζωεί λίγο πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού.

Πιο παραδοσιακά εξελίσσονται τα πράγματα στην Ισπανία και τη Γαλλία (πάνε οι χρυσές εποχές που η πρωταθλήτρια Γαλλίας πάλευε για τη σωτηρία της την επόμενη σεζόν... Έκανε ζημιά η Lyon).

Αλλά εκεί που γίνεται η πραγματική επανάσταση του προλεταριάτου είναι στη Γερμανία... Η Hoffenheim, για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκη, είναι μόνη πρώτη (με δεύτερη τη Leverkusen κιόλας) και παίζει μπαλάρα! Θα περίμενε κανείς ότι η πρώτη αυτή θέση θα ήταν αποτέλεσμα μίας σφιχτής άμυνας και πολλών 1-0... Κι όμως, η Hoffenheim έχει την καλύτερη επίθεση στην Bundesliga με πάνω από 2,5 γκολ ανά παιχνίδι και είναι πιο στάνταρ over και από τη Werder! Έχει και τον πρώτο, μέχρι στιγμής, σκόρερ του πρωταθλήματος Ibisevic με 13 γκολ σε 11 αγώνες!

Στα καθ' ημάς, η Ξάνθη είναι μόνη δεύτερη μετά από 8 αγωνιστικές (και αναγκάζει τους ακροατές του Sport FM να στέλνουν μηνύματα του στυλ: "Ο Κασναφέρης στην πρώτη του σεζόν πάει για πρωτάθλημα ή του αρκεί η έξοδος στο ΤσουΛου;") και ο ΠΑΟΚ τρίτος...

Α, και στη Ρωσία το πρωτάθλημα πήρε 3 αγωνιστικές πριν το τέλος η Rubin Kazan (!?).

Και μην ξεχνάμε και τις Cluj, BATE, Ανόρθωση στο ΤσουΛου...

Δεν ξέρω αν έχουν μικρύνει οι μεγάλοι ή έχουν δυναμώσει οι μικροί... Μάλλον, οι διαφορές έχουν μειωθεί, ειδικά όταν οι μεγάλες ομάδες έχουν πολλούς διεθνείς που παίζουν μπάλα μέχρι το τέλος Ιουνίου... Δεν περιμένω να πάρουν τίτλους η Hull ή η Hoffenheim (ή η Ξάνθη), αλλά δίνουν ένα άλλο ενδιαφέρον στα πρωταθλήματα.

ΥΓ. Ανεβάζει το Σπόρτιγκ, τον παρατάει και πάει πρόεδρος στην ΑΕΚ, την παρατάει και πάει πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, παίρνει 12-13 νέους παίκτες και στις 4 αγωνιστικές αποφασίζει να απολύσει τον (επιμένω, καλύτερο έλληνα προπονητή) Πεδουλάκη... Λίγες ώρες μετά τον κρατάει και τον στηρίζει... Από σοβαρότητα σκίζουμε... Δέχομαι στοιχήματα σε ποια ομάδα θα πάει πρόεδρος του χρόνου ο Δρόσος....

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Το Αγγλικό ΔΕΝ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Primera Rules

2. Όσο για τις εκπλήξεις δεν πρέπει να σου προκαλούν ανησυχία. Παρατήρησε όλες τις μετά Euro ή μετά Mundial χρονιές (κυρίως Euro που συμπίπτουν και με Ολυμπιακούς Αγώνες), όλες κάπως έτσι ξεκινάνε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια