ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τής εταιρείας Νέος Παράδεισος Α.Ε. κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η εταιρεία Hell S.A.- Θεματικά Πάρκα.
Στην αναφορά, ζητείται από την Επιτροπή να διερευνήσει το κατά πόσον αποτελεί παραβίαση των αρχών τού υγιούς ανταγωνισμού η πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια τής εναγομένης εταιρείας, που, θυμίζουμε, αντικατέστησε την παλαιοτέρα Παράδεισος Α.Ε., η οποία χρεωκόπησε υπό το βάρος τής κακοδιαχείρισης των τελευταίων χρόνων. Η μετάβαση στο νέο καθεστώς βασίσθηκε σε αμφιλεγόμενη διάταξη τής ελληνικής νομοθεσίας, η οποία ουσιαστικά απαλλάσσει την νεοσυσταθείσα Α.Ε. από τις υποχρεώσεις τής υπό εκκαθάρισιν, γεγονός που είχε οδηγήσει τον εκπρόσωπο τής εναγούσης, κ. Εωσφόρο, να μιλήσει ανοικτά για "επιστροφή στις πρακτικές τού 1996".
Ειδικώτερα, η ενάγουσα κάνει λόγο στην αναφορά της για "απαράδεκτη μεθόδευση από πλευράς τής (σ.σ. αντιδίκου πλέον) εταιρείας, η οποία επιχειρεί να διεισδύσει σε μια αγορά, που αποτελεί προνομιακό, όσο και παραδοσιακό πεδίο δράσης για την Hell S.A.- Θεματικά Πάρκα. Εφ' όσον ενσωματωθεί στο Καταστατικό τής Νέος Παράδεισος Α.Ε. η προκήρυξη διαχείρισης των προσελκυομένων με "θεματικά κριτήρια", θα μπορούσε, σε συνδυασμό και με την κυρίαρχα εδραιωμένη στην αγορά πεποίθηση γύρω από τα καλούμενα "ηθικά κριτήρια" διαχείρισης που συνοδεύει την παλαιά Παράδεισος Α.Ε., να οδηγήσει σε επικάλυψη τής θέσης που κατέχει η Hell S.A. στην αγορά μέσω του σφετερισμού των πολιτικών εκείνων που αποτελούν τους πυλώνες δράσης της και, κατά συνέπεια, να αποτελέσει απειλή για την ίδια την ύπαρξή της."
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την κατάθεση τής αναφοράς, ο κ. Εωσφόρος τόνισε: "Η υπομονή έχει και τα όριά της - και δεν το λέω εγώ αυτό, ο Ιώβ το είπε. Ακόμη κι Εκείνος το ξέρει ότι έχουμε υπομείνει πολλά: δεν μιλήσαμε όταν μας πήρε τον Ιούδα επικαλούμενος το Θείο Σχέδιο, δεν επιμείναμε όταν συλλήβδην υφάρπαξε τους Σταυροφόρους επειδή, λέει, χρησιμοποίησαν το Όνομά Του - επί ματαίω, λέω εγώ. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι στην απόπειρά Του να μας οδηγήσει στον αφανισμό. Ζητάμε να δοθούν το συντομότερο στην δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία τής χρεωκοπημένης εταιρείας, ζητάμε να μας κοινοποιηθεί η μετοχική σύσταση τής νέας - για να ανοίξουμε τα μάτια τού κόσμου, να λάμψει, επί τέλους, η Αλήθεια."
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Εωσφόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους τού Τύπου ότι η Hell S.A. μελετά το ενδεχόμενο, αφού λάβει και την συμβουλή τής ΑΕΠΙ, να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για προσβολή των πνευματικών της δικαιωμάτων, με αφορμή την διακηρυγμένη πρόθεση τής Νέος Παράδεισος Α.Ε. να δημιουργήσει θεματικό χώρο πανομοιότυπο με τον δικό της, βασισμένο στο Models' whisky steak house. "Πρόκειται για ξεδιάντροπη κλοπή τής δικής μας ιδέας. Τόσο το Models', όσο και το βασισμένο σ' αυτό χορτοφαγικό εστιατόριο, το Opus Dei, λειτουργούν στις εγκαταστάσεις μας εδώ και αιώνες". Τέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Hell S.A. ενέχεται στα επεισόδια που προκλήθηκαν από αγνώστους κατά την διάρκεια τής εκδήλωσης "Ερυθρά Θάλασσα-Αχελώος", που διοργάνωσε η Νέος Παράδεισος Α.Ε., σχολιάζοντας ωστόσο: "Ίσως ήλθε η ώρα να αναψηλαφήσουμε τα γεγονότα τού 1996. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει μαζί μας ανοικτούς λογαριασμούς, που πρέπει, επί τέλους, να διευθετηθούν..."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια