Ο γιος της γκάφας

Αρχικά ζητάω συγνώμη που χάθηκα, αλλά έτρεχα πολύ και ήθελα να έχω χρόνο για να γράψω, έτσι ώστε να μπορώ να απολαύσω τη διαδικασία και να μην κάνω μια... ξεπέτα! Λίγο καθυστερημένα ομολογουμένως, θα ασχοληθώ με το θέμα του Βουλγαράκη, χωρίς βεβαίως να εμβαθύνω πολύ σε ζητήματα πολιτικής (όπως δεν το συνηθίζω άλλωστε). Αυτά τα αφήνω στους ειδήμονες του blog.

Δεξιός δεν ήμουν ποτέ, αλλά από πιτσιρικάς, κάποιοι άνθρωποι ανεξαρτήτως χώρου, μου έμοιαζαν συμπαθείς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Βουλγαράκης, και για αυτήν μου την συμπάθεια, όπως αντιλαμβάνεστε δεν αισθάνομαι και ιδιαίτερα δικαιωμένος. Η πολιτική του καριέρα, η πορεία του στην ΟΝΝΕΔ και δεν ξέρω και γω που αλλού, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Θα σταθώ σε κάποιες πράξεις του, που ο κάθε νοήμων θα μπορούσε εύκολα να τις είχε αποφύγει και δεν θα τον έφερναν σε σημείο να θεωρείτο συνώνυμο της γκάφας. Κάτι σαν τον τεράστιο Θανάσης Βέγγο της πολιτικής. Διότι δεν λέω, όταν είσαι πολιτικός και μάλιστα υπουργός, στραβές θα σου τύχουν διάφορες και ακόμα και να μην φέρεις ευθύνη, οι αντίπαλοι θα σου επιτεθούν, αλλά ρε Βουλγαράκη, ρε Βουλγαράκη, μην τους τα κάνεις όλα τόσο εύκολα, μην τους τα σερβίρεις όλα στο πιάτο.

Γκάφα νούμερο 1. "Μια βόλτα στον Γερμανό"

Είσαι ο γκαντέμης Υπουργός και σου κάθονται οι υποκλοπές. Ναι, ωραία, όποιος και αν ήταν στη θέση σου δεν θα το είχε αποφύγει το... φιάσκο. Αλλά μην μου βγαίνεις στη συνέντευξη τύπου ως νέος Θανάσης Τσαλτάμπασης από τις διαφημίσεις της ΤΙΜ τότε (WIND τώρα) και μου επιδεικνύεις το κινητό τηλέφωνο και τον τρόπο που έγιναν οι υποκλοπές (μέχρι και από το κινητό του πρωθυπουργού) και μου χαμογελάς αυτάρεσκα. Γιατί εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο το ήξερες και δεν ενημέρωσες κανέναν, μήπως και τους πιάσετε και άφηνες όλους αυτούς τους... μάγκες να υποκλέπτουν. Και μετά, ως άλλος μυστικός πράκτωρ ΘΒ 000, μου άνοιξες και του χάρτες και μας έδειχνες την τριγωνική περιοχή που συνέβησαν οι υποκλοπές. Όλοι μας τότε θέλαμε συλλήψεις και αποκαλύψεις (που ακόμα περιμένουμε) και όχι φανφάρες κ. Βουλγαράκη!!! Όσο για την υπόθεση με τους Πακιστανούς, που επί των ημερών της υπουργικής θητείας σας ,συγκλόνισε τους πάντες εκτός από εσάς, ο οποίος μάλιστα διέψευδε και τα πάντα σχετικά με αυτούς τους κακόμοιρους, ας μην σχολιάσω καλύτερα. Διότι εδώ δεν μιλάμε για γκάφα αλλά για εμπαιγμό και ασύστολα ψεύδη!

Γκάφα νούμερο 2. "Γηπεδίκα συνθήματα"

Δεν γίνεται κύριε Βουλγαράκη να πηγαίνετε να μιλήσετε στα... φιντάνια σας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, αυτά να βρίζουν ασταμάτητα, να το βλέπει όλη η Ελλάδα και εσείς να μας βγάζετε για ακόμη μια φορά όλους τρελούς. Γιατί, εντάξει, μπορεί να μην θέλατε να τα... κακοκαρδίσετε τα "καϊνάρια" σας και να τους πείτε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα, που κατακριτέο είναι και αυτό αλλά τελοσπάντων, εσείς το απολαμβάνατε κιόλας. Χαμογελούσατε αυτάρεσκα, σιγοψιθυρίζατε μάλιστα τα συνθήματα και όταν ήρθε η ώρα να απολογηθείτε για αυτήν σας της πράξη, κάνατε το... μαλάκα, ή μάλλον προσπαθήσατε να βγάλετε όλους εμάς μαλάκες, υποστηρίζοντας ότι δεν ακούσατε κανένα υβριστικό σύνθημα, την ώρα που οι θερμόαιμοι βρίσκονταν μόλις ένα μέτρο πίσω σας και φώναζαν μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς. Οπότε ή είστε κουφός ή ψεύτης! Και επειδή αν ήσασταν κουφός, αφενός θα το γνωρίζαμε και αφετέρου δεν θα... πιάνατε το σκοπό να τραγουδίσετε μαζί τους. Οπότε είστε το δεύτερο κ. Βουλγαράκη και μάλιστα ένας αποτυχημένος ψεύτης!

Γκάφα νούμερο 3. " Έδω δάση καίγονται και εκείνος... αρμενίζει"

Όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από τις φωτιές στην Ηλεία, την Αχαΐα, την Αρκαδία και την Εύβοια. Χαμένες ζωές, καμμένα σπίτια, κτήματα και δάση, όλη η χώρα θρηνεί. Εσείς μετά το άκρως επιτυχημένο έργο σας στο προηγούμενο Υπουργείο, τοποθετήστε στα... ήρεμα νερά του Υπουργείου Πολιτισμού, εκεί δηλαδή όπου η πολιτική φθορά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Και όμως ακόμα και εκεί η γκάφα (που φαίνεται να είναι στο αίμα σας) ήρθε από το πουθενά. Στις φλόγες τυλίχτηκε και η Αρχαία Ολυμπία, όλος ο πλανήτης έχει στρέψει την προσοχή του στο λίκνο του Ολυμπισμού και εσείς, άκουσον άκουσον, επισκέπτεστε τον χώρο και με απάθεια δηλώνετε στις κάμερες όλου του κόσμου: " Έλα μωρέ, δεν κάηκε και τίποτα, μόνο κάτι δενδράκια..."!!! Μόνο που δεν ήταν κάποια δενδράκια κ. Υπουργέ μου, αλλά ήταν πάρα πολλά και μάλιστα αυτά ήταν φυτρωμένα στο Κρόνιο Λόφο, που μάλλον ούτε καν ακουστά τον είχατε, αν και θα έπρεπε, ιδιαίτερα ως Υπουργός Πολιτισμού. Εύγε! Και πάλι δεν θεωρώ ότι φέρει άμεση ευθύνη για την πυρόσβεση του Κρόνιου Λόφου, αλλά αυτή η δήλωση αν δεν είναι ο ορισμός της γκάφας τότε τι είναι;

Γκάφα νούμερο 4. "Αμάρτησα για το παιδί μου"

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι, πρέπει και να φαίνεται τίμια κ. Βουλγαράκη. Ναι, είναι νόμιμες και οι ΕΠΕ και οι Off Shore, αλλά διάολε, είσαι και Υπουργός και μάλιστα σύμφωνα με το "Πόθεν Έσχες" σου από τους πλέον ευκατάστατους και μου βγαίνεις στα κανάλια (την ώρα που ο Αλογοσκούφης κάνει αγώνα να μαζέψει φόρους) και μου αναλύεις λεπτομερώς πώς μπορούμε να έχουμε... φοροαπαλλαγές με έξυπνες κινήσεις και να μην φορολογούμαστε όπως αρμόζει; Μας έδειξε δηλαδή πως μπορούμε εύκολα να ρίξουμε πιστόλι στην Εφορία, ο κ. Πιστολέρο. Και άντε, να το... καταπιούμε και αυτό, όπως τόσα άλλα, μα να μου κλαίγεσαι ως άλλος Νίκος Ξανθόπουλος και συνάμα Μάρθα Βούρτση στην ταινία "αμάρτησα για το παιδί μου", δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα έκανες για τα παιδάκια σου και για να μην μείνουν στο δρόμο, λες και είναι άπορα!!! Αν είναι δυνατόν.

Τέλος, για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και για αυτό του Ζαχόπουλου, επειδή ακόμα δεν έχει αποδειχτεί τίποτα, δεν θα αναφερθώ. Όσον αφορά στο έργο του ως Υπουργού Ναυτιλίας, το μόνο που θα πω είναι ότι διαφωνώ κάθετα με την πολιτική του σχετικά με τα λιμάνια. Εν κατακλείδι, οι δηλώσεις του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και κυρίως για τους εσωτερικούς και μη πολιτικούς αντιπάλους, του που τον έφεραν σε αυτήν τη δυσμενή θέση, εγώ τις ακούω βερεσέ. Έπρεπε να είχε τη ευθιξία να παραιτηθεί όλες αυτές τις φορές που αναφέρθηκα παραπάνω και όχι να υποστηρίζει ότι είναι και θύμα από πάνω. Αν είστε εσείς θύμα κ. Βουλγαράκη, τότε τι είμαστε εμείς που σας υπομένουμε εσάς και πολλούς σαν και εσάς και μάλιστα δίνοντας σας το δικαίωμα να μας κυβερνήσετε, θύτες;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχάριστη έκπληξη να διαβάζει κανείς το άρθρο αυτό στο "blog της ΔΑΠ"!.. Μπράβο!
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Αδερφέ, δεν είναι το blog της ΔΑΠ. Δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετάσχω σε τέτοιο blog. Απλά οι Daltons είναι πολυκομματικοί, και υπάρχουν όλες οι απόψεις εδώ μέσα και για αυτό έχει τη χάρη του
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όπως έχουμε αναφέρει και παραπάνω οι Daltons είναι πολυκομματικοί και πολυσυλλεκτικοί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια