Όσα δεν φτάνει η αλεπού ΙΙ

Το παρόν αφορά τους οπαδούς των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τις λαμπρές πένες της οπαδικής και της "ανεξάρτητης" αθλητικής δημοσιογραφίας της Ελλάδος δίνουν ρεσιτάλ οπίσθιας κυβίστησις που θα ζήλευε και ο Λομάνα Λούα Λούα.

Επί περίπου 10 χρόνια ακούω τους φίλους μου Παναθηναϊκούς κατά κύριο λόγο να ειρωνεύονται τους Ολυμπιακούς που πάνε στα αεροδρόμια για να υποδεχτούν "πρώην" ποδοσφαιριστές (που έφτασαν τα 32...) σαν το Ριβάλντο και το Καρεμπέ.

Μιλάνε πάντα για τελειωμένες καριέρες κλπ. Χθες πήγαν 1500 άτομα να υποδεχτούν τον "πρώην" με βάση τα δικά τους μέτρα και σταθμά ποδοσφαιριστή Ζιλμπέρτο Σίλβα στο αεροδρόμιο. Βέβαια τώρα είναι η σειρά των Ολυμπιακών να αναφέρονται στις ελάχιστες περσινές του παρουσίες, τα προβλήματα με τη μέση του και τα υπόλοιπα χαριτωμένα που όταν αγόραζε 32αρηδες ο ΟΣΦΠ δεν αποδεχόντουσαν.

Στη δεκαετία αυτή έχω παρατηρήσει κωλοτούμπες από όλους ανεξαιρέτως για διάφορα ζητήματα. Σεσημασμένος βάζελος φίλος μου αναφερόταν συχνά στο περιπατητή Τζιοβάνι που είναι μόνο για το τσίρκο, την ώρα που αποθέωνε το παικταρά Σαν Μαρτεάν (ο οποίος βέβαια δεν ήταν άξιος σε επίπεδο τεχνικής και καριέρας ούτε τα παπούτσια του Τζιο να δέσει).

Την ίδια ώρα φίλοι μου γαύροι μιλούσαν για το παλτό Σόουζα που τους "φόρτωσε" η Ιντερ την ώρα που ο ΟΣΦΠ έκανε διάνα με το Ζε Ελίας (οι μοναδικές που έκαναν διάνα στη περίπτωση του ήταν οι πιτσαρίες της Γλυφάδας). Οι ίδιοι έβριζαν το Ζέτεμπεργκ που έπαιζε με βύσμα και έτρωγε τη θέση του Νινιάδη μέχρι που τους έβγαλε τα μάτια και σώπασαν. Αποθέωναν επίσης το Γύπα Γκάμπριελ Άλβες και διάφορους άλλους απίθανους.

Φίλοι μου ΑΕΚτζήδες μου εξηγούσαν ότι ο Τουρέ είναι αργός και δεν κάνει για το κορυφαίο επίπεδο (...της Barcelona) και ότι ο Ριβάλντο είναι παρωχημένος ποδοσφαιρικά και γέρος ενώ η ΑΕΚ βγάζει υγεία νιάτα και ζωντάνια. Μόλις πήραν το Ρίμπο αγόρασαν όλοι μαζί διαρκείας γιατί "είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ".

Η πραγματικότητα είναι πως το ζητούμενο είναι να παίρνουν οι ομάδες καλούς παίκτες με κίνητρα. Ο Βαζέχα και ο Σαβέφσκι παλαιότερα δεν ήταν μεγάλα ονόματα, έγιναν όμως στην Ελλάδα τεράστια χάρη στα ποδοσφαιρικά τους χαρίσματα. Το ίδιο συνέβη και με το Τζόλε στον Ολυμπιακό ο οποίος ήρθε από τα αζήτητα του Ερυθρού Αστέρα στη Γ' Εθνική και το Πανηλειακό.

Ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Ζάετς παλαιότερα τα χρήματα που πήραν τα τίμησαν και έπαιξαν ποδόσφαιρο χωρίς να κοροϊδεύουν. Το ότι ήρθαν σε μεγάλη ποδοσφαιρικά ηλικία δεν σημαίνει τίποτα μιας και απέδειξαν ότι είχαν τον εγωισμό και το κίνητρο να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Αν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει κίνητρα να αποδώσει σίγουρα έχει κάτι να προσθέσει στο ΠΑΟ. Αντίθετα αν έρθει για τα ένσημα θα είναι ένας ακόμα Φλάβιο. Αυτό όμως σίγουρα δεν διαγράφει τη μέχρι τώρα καριέρα του, ούτε προδικάζει την από εδώ και στο εξής παρουσία του.

Υ.Γ. Προς αγαπητό φίλο Averell. Γκαντέμης ή Loser μικρή σημασία έχει. Το αποτέλεσμα μετράει και σε αυτό το επίπεδο ο Λύμπε τελικά μόνο με σκυμμένο κεφάλι αποχωρεί όταν κρίνονται οι τίτλοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια