Φτου φτου, σκόρδα...

Ε, όχι αυτό είναι πέρα από τις δυνάμεις μου. Ύμνος στον (φτου - φτου) Μητσοτάκη σε αυτό το blog; Είπαμε ο καθένας να γράφει ό,τι γουστάρει και καλά έκανε ο William και το έγραψε, αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ και να μην... χαϊδέψω το πληκτρολόγιο μου σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το οποίο μάλλον χτυπάω με μανία.

Ολα άρχισαν όταν κάθησα στον υπολογιστή, από τις ελάχιστες φορές που έτυχε να ξυπνήσω νωρίς το πρωί, είχα δίπλα τον παγωμένο καφέ που ακόμα δεν είχα "ξεπαρθενιάσει" και άνοιξα να δω το blog μας. Μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι!!! Διότι άντε, να γράψεις για τον "Δρακουμέλ", αλλά να μην βάλεις και ένα τιτλάκι... κάπως; Έτσι φόρα παρτίδα το πρώτο πράγμα που αντίκρυσα ήταν το "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης". Μπρρρρ, σύγκρυο με έπιασε και τότε κι τώρα. Απορώ πως έχω βρει τη δύναμη και γράφω αυτές τις αράδες έχοντας τον επίτιμο στο μυαλό μου. Αφού λοιπόν άναψα μια τσιγαρούμπα και ρούφηξα δυό τρεις μεγάλες γουλιές, άρχισα την ανάγνωση. Εννοείται ότι δίπλα στο πακέτο με τα τσιγάρα μου και τον καφέ, έφερα το μάτι που μου είχε φέρει η μητέρα μου, από τον Αγιο Ραφαήλ της Λέσβου και όσα σκόρδα περίσσεψαν από προχθές που κάναμε σκορδαλιά. Για την ιστορία και τώρα που γράφω τα συγκεκριμένα... αξεσουάρ στολίζουν το γραφείο μου!
Θα απαντάω αράδα αράδα στο κείμενο έτσι ακριβώς όπως το διαβάζω. Το να βολτάρεις με κότερα παρέα με τον Μπους δεν θεωρώ ότι σε κάνει πολιτικό με ευρωπαϊκά πρότυπα. Θεωρώ πολύ πιο... ευρωπαϊστή τον αντιπαθέστατο Σημίτη. Εκτός αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ευρωπαϊστή λόγω των στενών σχέσεων και φιλιων που είχε αναπτύξει με τους Γερμανούς στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, που πηγαίναν όλοι μαζί παρεούλα, πιασμένοι "αλα μπρατσέτα". Οσο για τον... πολιτικό του λόγο, όταν οι άλλοι από τα μπαλκόνια ούρλιαζαν, αυτός "κράτησε" την ευγένεια του με μοναδικές προαναγγελίες από τα προεκλογικά μπαλκόνια το "κάτω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" και μοναδικό του στόχο να βάλει τον Ανδρέα φυλακή. Ποιος ακριβώς ήταν ο πολιτικός του λόγος εκείνη την εποχή που διεκδικούσε τη νίκη στις εκλογές του "Βρόμικου '89", γιατί εγώ δεν θυμάμαι τίποτα άλλο από λασπές και... καταγγελίες! Ωραία ιδεολογία! Για την πολιτική του σταθερότητα μιλούν από μόνες τους οι στροφές, όχι στην ποιότητα σαν τη Σάσα, αλλά από ιδεολογία σε ιδεολογία, όπως πχ από την Ενωση Κέντρου στη δεξιά.

Σχετικά με την αποστασία, δεν θα γράψω πολλά, διότι με καλύπτει η γελειότητα του επιτιμου, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια (και ενώ πλέον όλοι όσοι συμμετείχαν σε εκείνα τα γεγονότα έχουν πεθάνει, πλην του Γλίξμπουργκ που τον διαψεύδει κατηγορηματικά, προσπαθεί να αλλάξει μόνος του την ιστορία, να μας πείσει ότι όλοι έχουν άδικο και ότι μόνο αυτός ο αγνός και αμόλυντος πολιτικός έχει δίκιο, αλλά που να το βρει. Και θυμήθηκε να το ψάξει τώρα, μετά από 43 χρόνια. Δεν έχω καταλάβει αν ο William, θεωρεί σοφή την απόφαση εκείνη του τρισκατάρατου, έτσι ώστε να ακολουθήσει αυτόφωτη πορεία.

Οσον αφορά στην ιδεολογία που υποστηρίζεται ότι έδωσε στη δεξιά, εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ. Τι έμεινε από την θητεία του "Μαυρόγατου" στην αρχηγία της ΝΔ; Εγω προσωπικά αν και ήμουν μικρός θυμάμαι τις κοκορομαχίες του με τον Ανδρέα και τη λάσπη που μοίραζε αφειδώς, την άψογη συνεργασία του με τον Σαμαρά στο άνοιγμα των συνόρων, με αποτέλεσμα να γεμίσουμε Αλβανούς "επενδυτές", τον... Κισιγκερ-ικό χειρισμό του με την ονομασία των Σκοπίων που... "σε δέκα χρόνια θα τον έχουμε όλοι ξεχάσει", την υπέρογκη αύξηση του ελλείματος και ότι με διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, όχι απλά έχασε τις επόμενες εκλογές, αλλά κατόρθωσε να μειώσει το ποσοστό της ΝΔ μόλις 12% !!!

Τέλος, για τα τελευταία χρόνια, το γεγονός ότι δεν μας παρατάει ήσυχους και εξακολουθεί να μιλάει πολιτικά, είναι αληθές, αλλά δε νομίζω ότι αυτό ευχαριστεί κανέναν. Ωχ συγνώμη, ευχαριστεί την Ντόρα ,τον Κυριάκο και τους οικείους τους. Το ότι με τις δηλώσεις του επιμένει να μην γίνεται συμπαθής, δεν το πράτει επί τούτου, απλά γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως δεν τον συμπαθεί κανείς οπότε μπορεί να λέει άφοβα σκληρές φράσεις ή έστω αλήθειες για τους ψηλά υστάμενους. Αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως αν αρχηγός της ΝΔ ήταν η Ντόρα θα ήταν εξίσου καυστικός, γιατί έτσι είναι... και καλά ο πολιτικός του λόγος!!! Ασε που αν είσαι έξω από το χορό πολλά "σκληρά" τραγούδια λες. Σαν το ΚΚΕ που γνωρίζει ότι δεν θα κυβερνήσει ποτέ και εξαγγέλει ό,τι γουστάρει! Στο μόνο που συμφωνώ με τον William είναι για την κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ, μιας και προαισθάνομαι και γω το Σαμαρά για φαβόρι. Και όταν ο γεμάτος τικ γηραιός κύριος ,αντικρύσει τον Μεσσήνιο αρχηγό και την Ντόρα στην απ΄ έξω, νομίζω ότι θα είναι το οριστικό του πλήγμα.

Πάλι καλά που σήμερα δεν δούλευα και μπόρεσα να μείνω σπίτι και να μην πάθω τίποτα στραβό, μετά τη... γούρικη καλημέρα που μου έστειλε ο William. Ελπίζω τα σκόρδια και τα φυλαχτά να κάνουν τη δουλειά τους και μετά από αυτό το κείμενο να παραμείνω σώος και αβλαβής. Μην με πείτε κακεντρεχή, διότι δεν υπάρχει ούτε ένας σε αυτή τη χώρα που να μην θεωρεί τον "εφιάλτη" (όπως εύστοχα έχει αποκαλεστεί) το πλέον γρουσούζικο άτομο του δημόσιου βίου. Μην αναφέρω περιπτώσεις που γκαντέμιασε τα πάντα στο πέρασμά του, γιατί θα γράφω ώρες!

ΥΓ. Εμαθα ότι υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στην ανάρτηση του κειμένου του William, οπότε προτείνω (για να μην πω απαιτώ) στον Joe, να πραγματοποιήσουμε ΑΜΕΣΑ ευχέλαιο ! Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

ΥΓ 2. Χίλια ευχαριστώ στον William που μαζί με το κείμενό του δεν ανάρτησε φωτογραφία του γκαντεμόσαυρου! Το εκτιμώ αυτό το καλό που έπραξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια