Ντούγιαν Μπάσκεβιτς

Ομολογώ εκ των προτέρων ότι είναι ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην Ελλάδα. Επίσης ομολογώ ότι δεν τον αντέχω και ιδιαίτερα τη δεύτερη φορά που ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη σεζόν από την εποχή των πέτρινων χρόνων ( το ότι παίξαμε και άθλια βοήθησε για να πω τη μαύρη αλήθεια).

Σήμερα έμαθα πως για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία πήρε μία αντρίκεια απόφαση υπέρ των ποδοσφαιριστών του, μιας και συνήθως οι αποφάσεις του ήταν υπέρ της πάρτης του. Υπέβαλε τη παραίτηση του από τον Άρη (τον ίδιο που δεν τον άφησε να πάει στο ΠΑΟ προ μηνός περίπου) γιατί δεν δέχτηκε να μη χρησιμοποιεί τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Ο χαρακτήρας του είναι εκρηκτικός. Μονομανής, απόλυτος, λιγομίλητος γενικώς το είδος του ανθρώπου που σου σπάει τα νεύρα.
Έχει καταφέρει να πλακωθεί στο ξύλο με ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους αεροδρομίων, οπαδούς, δημοσιογράφους γενικώς με όλους.

Το γινάτι του βγάζει μάτι - ενδεικτικά αναφέρω ότι στο τελευταίο παιχνίδι του Giovanni στο Καραϊσκάκης τον έβαλε να κάνει ζέσταμα από το 15' χωρίς ποτέ να τον περάσει στο παιχνίδι ώστε ο παικταράς να δεχτεί την αποθέωση από τους πιστούς του.


Καθώς περνάνε τα χρόνια δεν δείχνει να βάζει νερό στο κρασί του αντίθετα έχει αποκτήσει μία παράξενη φοβία και παίζει πολύ αμυντικά ιδίως στην Ευρώπη αντί να ξεδιπλώνει τις ομάδες του από τα πλάγια και να πετάνε φωτιές όπως κάποτε.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τον προσπεράσεις Ο επόμενος σταθμός του; Ίσως η Εθνική, ίσως η Πανάθα - αν ο Τεν Κάτε δεν τραβήξει- μπορεί ακόμα και η ΑΕΚ αν επιστρέψει στα διοικητικά ο "τίγρης".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια