Τα φιλελεύθερα κουμούνια της Ανάφης συναντούν το Leonardo Di Caprio

Μόνο ένας γνήσιος φιλελεύθερος αριστερίζων θα μπορούσε να περιγράψει τις ιδανικές του διακοπές σε ένα μέρος όπου θα πάνε όλοι να παράγουν ενώ σαν σύμβολο θα έχουν τη τσουγκράνα Βέβαια του δίνω συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να παραβλέψει μία μικρή λεπτομέρεια. Πως ακριβώς θα παράγει αυτός που πάει να τα ξύσει;

Στην υπέροχη θεωρία σε δύο δόσεις όπου ξεκίνησε από το που να πάει διακοπές και κατέληξε στη προσπάθεια του να φτιάξει μία ισότιμη κοινωνία αργόσχολων στην ερημική Ανάφη το μόνο που λείπει είναι η γνωριμία του με ένα ζευγάρι Γάλλων (με τη Γαλλίδα να είναι ιδιαιτέρως εμφανίσιμο μωρό) για να παίξει το ρόλο του Di Caprio στο The Beach (για όσους άντεξαν να παρακολουθήσουν αυτό το έκτρωμα και μετά την εμφάνιση της Virginie Ledoyen με μαγιό οπότε πλέον η ταινία είχε κορυφωθεί και δεν είχε τίποτα άλλο να δεις).

Διάφοροι manager's, και κακομοίρηδες, επιχειρηματίες μαζεύτηκαν σε μία απόμερη παραλία και έφτιαξαν μία ισότιμη κοινωνία για να τα ξύνουν. Όσοι άντεξαν και είδαν το τέλος (επειδή τους πήρε ο ύπνος στα διάφορα βαρετά όπως το να σκοτώνει καρχαρίες ο William Dalton Di Caprio) διαπίστωσαν ότι αυτά τα ωραία όνειρα γίνονται εφιάλτες ακόμα και στις ταινίες με ωραία γκομενάκια με μαγιό και εξαιρετικά soundtrack.

Βέβαια οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τη φωτογραφία η Ανάφη παρέχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες σε σχέση με την παραλία του The Beach οπότε το έργο του William και των 100 εκλεκτών του θα είναι ολίγον τι πιο εύκολο. Άλλωστε πάρα πολλοί έχουν επιβιώσει με διατροφή ρήγανη και ψάρια (αυτά κάποιος πρέπει να τα ψαρέψει αλλά προς χάριν της περίστασης θα υποθέσουμε ότι θα τα ξεβράζει η ακτή). Επίσης δεν γνωρίζουμε αν οι συμπαθέστατοι κάτοικοι της Ανάφης θέλουν τους 101 ρεμπεσκέδες να πάνε να τους καταστρέψουν το οικοσύστημα.

Για κάποιους το παραπάνω σενάριο είναι απόδραση από τη καθημερινότητα και η ιδανική ζωή. Αν θέλει πάντως κάποιος να το υλοποιήσει μπορώ να προτείνω να αναζητήσουν τις αγγελίες για φαροφύλακες. Είναι ότι πιο κοντινό στο όνειρο της κολεκτίβας της Ανάφης.
(Για περισσότερες πληροφορίες για την Ανάφη www.anafi.gr)

Υ.Γ. Εγώ πάντως για διακοπές θα πάω σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου το μόνο που θα με ενοχλεί θα είναι η ανεπαίσθητη μυρωδιά του Dettol από την έξτρα απολύμανση του δωματίου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια